Grüner
GRU

Tre viktige poeng

(Grüner – Stjernen 1-10) Stjernen hadde stort sett full kontroll på kveldens kamp mot Grüner. Byens røde iskrigere var fokusert, gjorde jobben og tok med seg tre poeng hjem til Fredrikstad etter et målkalas på Grünerløkka.

Rett i strupen
Det var ikke vanskelig å se at Stjernen ønsket å koble grepet om denne kampen så tidlig som mulig. Allerede etter førti sekunder lå den første pucken i nota signert Austin Cangelosi servert av Alex Dostie og Ole Einar Engeland Andersen.
Stjernen hadde dermed initiativet, og presset videre på for flere scoringer. Ved at de røde sto høyt, så åpnet det seg også opp litt bakover og man fikk fort et tegn på hvorfor hovedtrener Fredrik Johansson bestemt mener at ingen kamper i ligaen er enkle.
Grüner jobbet seg inn i kampen igjen, og Stjernen med målvakt Preben Rabben Arntsen bakerst var nødt til å være skjerpet også defensivt.
Men mens hjemmelaget var litt på gang, så skulle det smelle andre veien omtrent midtveis i perioden. Jonathan Hafsmoe og Stian Kaltrud Nystuen jobbet iherdig i offensiv sone, og en ledig puck fant veien ut i «slottet» - altså området rett foran målvakten. Der dukket Håkon Imset Stormli opp og kunne doble Stjernens ledelse.
Stjernen fortsatte å ha god kontroll på kampen, og fikk også en mulighet i overtall mot slutten av perioden da vertenes Eirik Solbrekken Lavik fikk en utvisning for holding. Men selv anført av en skuddvillig Brendan Ellis, så ble det ingen flere scoringer.
Cangelosi og Dostie fikk også noen store muligheter i sluttsekundene, men 0-2 ble resultatet etter de første tjue minuttene. Skuddstatistikken gikk i favør Stjernen med 13 mot 11.

Koblet grepet
Det var Stjernen som åpnet best også i midtperioden, og skapte noen farlige muligheter innledningsvis før hjemmelaget skulle få prøve seg i overtallsspill. Austin Cangelosi pådro seg en utvisning for tripping, men de røde hadde god kontroll med en mann mindre i to minutter. Dog skulle Grüner få sin redusering ikke lenge etter utvisningen. Nicolai Eliesen reduserte til 1-2 for vertene.
Dette ville åpenbart Stjernen ikke ha noe av, og snaue minuttet senere sto det 1-3 etter scoring fra Stian Kaltrud Nystuen som plukket opp en retur etter forarbeid av Jonathan Hafsmoe og Håkon Imset Stormli.
Nye seksti sekunder passerte før Jørgen Kvål pådro seg en utvisning for en slashing, og i det påfølgende overtallsspillet kunne Austin Cangelosi øke til 1-4 med sitt andre mål for kvelden. Pasningene kom fra Ole Einar Engeland Andersen og John Nicholas Piccnich.
Snaut tjue ytterligere sekunder tikket forbi før Douglas Byrkjeland satte pucken opp i nettaket etter forarbeid fra Brendan Ellis og Jarl Fredrik Tillman.
Vertenes Charlie Björlin pådro seg en to pluss to minutters utvisning for tripping med omtrent fire minutter igjen å spille. I dette overtallsspillet var rollene snudd – Cangelosi og Piccinich som servitører, mens Alex Dostie ble målscorer.
Etter Stjernens sjette scoring, byttet hjemmelaget målvakt, som holdt buret rent resten av perioden. Skuddstatistikken også nok en gang i Stjernens favør med 17 mot 6.

Transportetappen
Stjernen slapp noe opp på gassen i de siste tjue minuttene av kveldens kamp, men samtidig virket Grüner også ganske slitne, slik at det ikke ble det helt største tempoet avslutningsvis. De røde åpnet perioden med en utvisning til Douglas Byrkjeland, men hadde også den største muligheten i hjemmelagets overtallsspill da Alex Dostie prikket stolpen.
Etter man hadde blitt fulltallige fortsatte sjanseproduksjonen hos Stjernen, og hjemmelaget hadde nok med å forsvare seg. Til slutt var det Kaltrud Nystuen som fikk periodens første mål da han økte til 1-7 på pasning fra Austin Cangelosi og Filip Gunnarsson.
Så var det Stjernens tur i overtall da Grüners Tobias Skuterud ble utvist for en slashing, og de røde brukte ikke lang tid på å sette sin åttende scoring for kvelden. Ole Einar Engeland Andersen rappet til på direkten etter pasninger fra Piccinich og Gunnarsson.
Stjernen styrte det meste ute på isparketten nå, og de få sjansene hjemmelaget serverte hadde målvakt Preben Rabben Arntsen få problemer med å håndtere.
Midtveis i perioden måtte Eirik Solbrekken Lavik på nytt besøke utvisningsboksen, denne gangen for en tripping, og nytt overtallsspill for Stjernen. Mens det også var en avventende utvisning på hjemmelagets Lars Erik Francke-Enersen ladet Ole Einar Engeland Andersen børsa på nytt og klemte inn 1-9, med Piccnich og Gunnarsson igjen som servitører.
Nevnte Piccnich satte kronen på verket med drøyt syv minutter igjen på klokka da han økte til 1-10, på pasning fra Engeland Andersen.
De resterende minuttene var Stjernen mest interessert i å bare la klokka gå, og kontrollerte inn til seier med 1-10. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør gjestene med 15 mot 5, totalt 22-45.

Det eneste skåret i gleden var at Alex Dostie måtte gi seg omtrent midtveis i den tredje perioden etter å ha falt forkjært på skulderen, og man krysser fingrene for at den kanadiske poengkongen er klar for spill igjen førstkommende lørdag.
Da er Ringerike på besøk i Stjernehallen i det som også er en gratiskamp, med kampstart klokken 14:00. Seriespillet avsluttes med et lokalderby i Sparta Amfi på tirsdag. Vel møtt!