Lillehammer
LIL

Avgjorde i undertall

(Lillehammer – Stjernen 3-6) Stjernen besøkte Eidsiva Arena i kveld på jakt etter viktige poeng i serieinnspurten. Våre røde helter tok fort kommandoen i kampen, og avgjorde kampen med tre scoringer i undertallsspill.

Mange utvisninger
Det var Lillehammer som kom best i gang i den første perioden, og hadde det meste av spillet de første minuttene. Godt hjulpet av at Stjernens Filip Gunnarsson måtte sone en utvisning i to av de minuttene for en tripping. Men målvakt Jesper Folke Eliasson holdt hodet kaldt og buret rent.
Etter de første fem minuttene, så tok Stjernen over initiativet. Det var derfor ikke helt ufortjent at John Nicholas Piccnich kunne sende de røde i føringen med Austin Cangelosi og Magnus Eikrem Haugen som servitører.
Våre røde iskrigere koblet grepet om kampen, spilte med stor selvtillit og vasket frem flere store muligheter til å doble ledelsen. Etter snaue tolv minutters spill kom også scoringen – etter et herlig forarbeid av Jonathan Hafsmoe og Emil Buskoven var Douglas Byrkjeland våkent fremme på en retur.
Stjernen fortsatte å kontrollere kampen, og det meste av spillet foregikk i Lillehammers sone hvor vertene hadde sin fulle hyre med å forsvare seg.
Dog mot slutten av perioden pådro Stjernen seg noen utvisninger, og slapp Lillehammer inn i kampen igjen. Først måtte Gunnarsson på nytt sone, denne gangen for en hekting – og med en ny avventende utvisning i tillegg, kunne Lillehammer redusere til 1-2 med to mann mer på isen ved Jeppe Meyer.
Brendan Ellis (roughing), Austin Cangelosi (krysstakling) og Lillehammers Joakim Eidsa Arnestad (diving) ble også utvist i løpet av periodens siste to minutter.
Men 1-2 sto seg til pause – etter en periode hvor Stjernen var det beste laget, men Lillehammer sørget for å utnytte sitt overtallsspill. Skuddstatistikken i favør hjemmelaget med 9 mot 8.

To mål i undertall
På grunn av utvisningene i slutten av de første tjue minuttene, så startet Lillehammer midtperioden i overtall. Vertene utnyttet dette nesten umiddelbart og utlignet til 2-2 etter bare 27 sekunder.
Det skulle bli en noe jevnere periode, med muligheter og spill begge veier, men også preget av en del utvisninger.
Blant annet hadde Brendan Ellis og vertenes Per Holmaas Johansen rurkket å sone hver sin utvisning for hekting før Alex Dostie fant John Nicholas Piccnich som igjen sendte Stjernen i føringen.
Stjernen hadde før kveldens kamp scoret hele ni mål i undertallsspill denne sesongen, og mens Ellis satt utvist for en albuetakling og Mikael Mikalsen drøye minuttet senere måtte sone for en slashing, skulle det komme flere mål med en mann mindre på isen.
Først fant John Nicholas Piccnich en helt åpen Austin Cangelosi I midtsonen, som umiddelbart satte fart mot vertenes målvakt Daniel Ingvaldsen. På lekkert vis fant Cangelosi nettmaskene og Stjernen opp i 2-4.
Mer hockeygodis i undertall kom da Piccnich og Cangelosi kunne slå kontra i et høyt tempo, og etter fine kombiniasjoner fant de Ole Einar Engeland Andersen på bakerste stolpe som kunne sette Stjernens femte for kvelden.
Lillehammers Snorre Svarstad og Jonas Medby, og Stjernens Stian Kaltrud Nystuen ble alle utvist for roughing i periodens siste minutt, men 2-5 sto seg til pause. Det ble en noe mer jevnspilt periode, men Stjernen var veldig effektive og fortsatte å spille med stor selvtillit. Skuddstatistikken gikk også i favør gjestene med 15 mot 6.

Dramatiske sluttminutter
I transportetappens tradisjon, så slapp Stjernen opp på gassen i den tredje perioden som medført at Lillehammer fikk skapt noen muligheter. Hjemmelaget fikk også spille store deler av de siste tjue minuttene med en mann mer på isen.
John Nicholas Piccnich (slashing) og Mikael Dokken (holding) ble utvist drøyt midtveis i perioden, før Filip Gunnarsson sammen med vertens Jeppe Meyer fikk hver sin utvisning noen minutter senere for roughing. Gunnarsson fikk også en ekstra utvisning for usportslig opptreden.
Snaue minuttet senere ble det også en lagstraff for Stjernen for å ha for mange spillere på isen. I løpet av disse utvisningene tok Lillehammer-trener Aleksander Smirnov timeout, og forsøkte seg med å ta ut målvakten for å spille med en ekstra spiller i sitt overtall.
Lillehammer-backen Jonas Medby satte et skudd i stolpen, men ellers så ryddet Stjernen og målvakt Jesper Folke Eliasson unna det som kom av muligheter fra hjemmelaget.
Mens Stjernen sonet sin lagstraff, så kunne også John Nicholas Piccnich sikre seg et hattrick ved å sette nok en scoring i undertall, riktignok i åpent mål, før Adrian Ellingsen fastsatte sluttresultatet til 3-6 rundt tredve sekunder senere. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i favør hjemmelaget med 13 mot 9, totalt 28-32.
Det ble litt dramatisk mot slutten, men Stjernen dro det i land og tok med seg tre viktige poeng hjem til Fredrikstad. Nå venter Stavanger Oilers hjemme i Stjernehallen førstkommende torsdag, før det er ny bortekamp neste torsdag mot Grüner. Vel møtt!