Borte
Ringerike
RIN

Tre ytterst viktige poeng

(Stjernen – Ringerike 6-1) Man kan ikke forvente fyrverkeri i hver kamp i løpet av en lang sesong, men de mange fremmøtte i dagens gratiskamp i Stjernehallen fikk se byens røde iskrigere ha full kontroll og sikre tre viktige poeng i serieinnspurten.

En god start
Det var to lag som nærmest måtte vinne kveldens nøkkelkamp i Stjernehallen. Ringerike jaget poeng for å kvalifisere seg til årets sluttspill, mens Stjernen siktet mot en høyere plassering på tabellen med påfølgende hjemmebanefordel i kvartfinalene.
Det var også Stjernen som kom best i gang – allerede etter to minutter fant Jonathan Hermansson en luke hos gjestenes målvakt, og sendte de røde i ledelsen. De målgivende pasningene stod Mikael Mikalsen og Filip Gunnarsson for.
Ellers ble det ikke akkurat et fyrverkeri av en periode, men Stjernen var fokuserte og holdt bortelaget unna de helt store farlighetene foran egen målvakt, Jesper Folke Eliasson. Nesten midtveis i perioden fikk Stian Nybraaten Hansen en stor mulighet alene med Ringerikes målvakt Mattias Pettersson. Hurtigtoget ble uregelmessig hindret i siste sekund og tildelt straffeslag. Men dessverre for Nybraaten Hansen, så snek pucken seg noen millimetre utenfor stanga.
Stjernen fortsatte å kontrollere det meste som skjedde ute på isen, og nektet Ringerike å skape noe særlig med muligheter. Derimot hadde blant andre Mikalsen og Jonathan Hafsmoe muligheter til å doble Stjernens ledelse.
Med halvannet minutt igjen av perioden kom også doblingen, da Austin Cangelosi kunne kontre og på lekkert vis finte ut gjestenes målvakt før han sendte pucken i mål. 2-0 ble da også pauseresultatet etter en periode hvor Stjernen kontrollerte det aller meste. Skuddstatistikken gikk også i favør de røde med 18 mot 9.

Gjestene mer med
Ringerike var litt mer med på notene i midtperioden, og satset mer fremover i håp om en tidlig scoring og muligheter for å ta med seg poeng hjem fra Fredrikstad.
Men ringerikingene fikk ikke helt dreis på det offensive, så gjestenes initiativ ble noe kaotisk. Dette var ingen periode for historiebøkene – og både Stjernens trenere og hjemmepublikum gjorde hva de kunne for å mane spillerne fremover.
Midtveis i perioden fikk man også lønn for strevet. Magnus Eikrem Haugen sendte pucken til backkollega Filip Gunnarsson som umiddelbart ladet børsa, foran mål sto Benjamin Byrkjeland og styrte pucken i mål.
Gjestenes Thomas Bækken pådro seg en utvisning for hekting noen minutter senere, men Stjernen maktet ikke å overliste bortelagets målvakt i det påfølgende overtallsspillet. Litt beskrivende for perioden, så avsluttet man disse tjue minuttene med en icingpuck fra Ringerike, og 3-0 sto seg etter førti spilte minutter. Skuddstatistikken endte i favør vertene med 10 mot 5.

Punkterte kampen
Stjernen skrudde opp tempoet i den tredje perioden, og Stian Kaltrud Nystuen var ved et par anledninger nære på å øke de rødes ledelse i åpningsminuttene.
Men to raske mål i løpet av et par minutter bidro omtrent til å punktere kveldens oppgjør. Først serverte Mikael Mikalsen og Jonathan Hermansson pucken til Benjamin Byrkjeland som kunne score sitt andre mål for dagen. Før det var Ole Einar Engeland Andersen og Brendan Ellis som var servitører da John Nicholas Piccnich økte ledelsen til 5-0.
De siste snaue ti minuttene ble en transportetappe, som tillot Ringerike til å komme litt inn i kampen igjen. Dustin Parks reduserte til 5-1 med åtte minutter igjen på klokka.
Men seieren og poengene var i realiteten aldri truet, og et godt organisert Stjernen-lag fortsatte likevel å ha god kontroll på det som skjedde.
Med snaut tre minutter igjen på klokka kom også kampens siste scoring. Ole Einar Engeland Andersen satte pucken kontant i mål etter pasninger fra Benjamin Byrkjeland og Jonathan Hermansson.
Håkon Imset Stormli tok kvelden tidlig i «fryseboksen» med en utvisning for krysstakling med rundt et minutt igjen å spille, men igjen så hadde Stjernen god kontroll og Ringerike virket ferdige.
6-1 ble dermed også sluttresultatet i det som kanskje ikke var et fyrverkeri av en kamp, men Stjernen spilte fokusert og med god selvtillit og plukket med seg tre særs viktige poeng. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør hjemmelaget med 16 mot 10, totalt 44- 24.

Kampstatistikk!

Nå venter Sparta i Sparta Amfi førstkommende tirsdag, i det som er den siste seriekampen før kampen om «bøtta» starter.