• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 15 Februar Feb
Lørdag Lør 17 Februar Feb
Torsdag Tor 22 Februar Feb
Lørdag Lør 24 Februar Feb
Torsdag Tor 29 Februar Feb
Søndag Søn 3 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Hjemme
Comet
HAL
Borte
Stjernen
STJ

De yngste tok ansvar

(Comet – Stjernen 1-2) Stjernen virket tunge de første førti minuttene av kampen, men våknet til slutt anført av de yngste spillerne som bidro sterkt til snuoperasjonen i den siste perioden.

Målløs periode
Det ble kanskje ingen periode for historiebøkene de første tjue minuttene i Halden Ishall i kveld. Stjernen ønsket nok å ta kommandoen fra start av, men et offensivt Comet fikk de røde ut av stilen.
Dermed ble perioden ganske jevnspilt med muligheter begge veier, men både Laban Byrkjeland og hjemmelagets Arvid Ljung holdt sine respektive mål rene gjennom hele perioden.
Begge lag fikk også prøve seg i over- og undertallsspill. Men det var nok Comet som skapte den største muligheten med en mann mindre på isen, da de så muligheten til å kontre to mot en mens J.j. Piccinich satt utvist for gjestene. Mål ble det riktignok ikke, da Byrkjeland reddet mesterlig.
Stjernen virket noe tunge og maktet ikke få noe særlig tempo på pucken, mens Comet virket noe kvikkere på skøytene.
De største lyspunktene var nok juniorrekka med Sondre Grønli, Emilio Törnvall og Didrik Utter som ofte var en offensiv trussel i de byttene de fikk. Samt at Ludvig Jardeskog viste seg frem med en real karamell av en takling, og viste at han er glad i det fysiske spillet. Perioden forble målløs, og uten noe særlig initiativ fra begge lag. Skuddstatistikken endte i favør Stjernen med 10 mot 8.

Kalddusj
Midtperioden forløp nærmest som en reprise av de første tjue. Stjernen virket nok en gang tunge og slet med å få noe særlig tempo og intensitet i spillet sitt, mens Comet var betydelig kvikkere på skøytene.
De første ti minuttene var det ingen av lagene som skapte de helt store farlighetene eller koblet noe særlig grep om kampen, så begge lags målvakter hadde få problemer med å blokkere de puckene som kom.
Men midtveis i perioden fikk Stjernen først en utvisning for å ha for mange spillere på isen, før Ludvig Jardeskog ble utvist for en slashing. De røde rakk akkurat å få sone ferdig den første utvisningen før Daniel Trnavsky sendte Comet i ledelsen. Det ga også haldenserne blod på tann, som fortsatte å produsere flere farligheter, mens Stjernen hadde sin fulle hyre med å forsvare seg. Offensivt virket gjestene veldig fraværende.
Stjernen fikk en stor mulighet til å utligne i periodens sluttsekunder, men det endte med ledelse til Comet etter to perioder. Skuddstatistikken gikk også i favør hjemmelaget med 10 mot 4.

Foto: Kjetil Olsen Vethe

Våknet
Foran den tredje perioden tok trener Fredrik Johansson grep og både gikk ned på antall rekker, samt gjorde omrokeringer i rekkene. Han fikk se at hans elever ga raskt svar på tiltale, og spilte med et høyere tempo og fikk lagt press på et vaklende hjemmelag.
Stjernen begynte endelig å produsere farlige muligheter, og legge flere pucker rett på målet. Nå var det Comet som hadde sin fulle hyre med å forsvare seg, og drøyt midtveis i perioden var det en av de rødes unge og lovende som endelig kunne skape balanse i regnskapet. Med Austin Cangelosi og Ludvig Jardeskog som servitører, var Sondre Grønli kvikt frempå på en retur og nølte ikke et sekund med å sette pucken i mål.
Grønli tente håpet, men Comet forsvarte seg godt. Så selv om Stjernen fortsatte å produsere muligheter nærmest på løpende bånd, så stanget de også i forsvarsmuren til hjemmelaget. 36 sekunder gjensto på klokka da avgjørelsen falt. Jack Badini trakk seg inn foran mål og fikk avsluttet, Comets målvakt reddet, men Stian Kaltrud Nystuen var på returen og sendte Stjernen foran med 1-2.
Hjemmelaget tok timeout og forsøkte å ta ut keeper, men Stjernen hadde ikke tenkt til å slippe dette etter å ha slitt i motbakke i nesten tre perioder. Våre røde helter forsvarte seg godt, og kunne til slutt ta med seg seieren og tre poeng hjem til Fredrikstad.
Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk også i favør Stjernen med 23 mot 7, totalt 25-37.

Nå venter Lillehammer hjemme i Stjernehallen førstkommende lørdag, før turen går til Stavanger neste torsdag.

Kampstatistikk!