• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 4 Januar Jan
Lørdag Lør 6 Januar Jan
Torsdag Tor 11 Januar Jan
Lørdag Lør 13 Januar Jan
Torsdag Tor 18 Januar Jan
Søndag Søn 21 Januar Jan
Torsdag Tor 25 Januar Jan
Lørdag Lør 27 Januar Jan
Torsdag Tor 1 Februar Feb
Lørdag Lør 3 Februar Feb
Torsdag Tor 15 Februar Feb
Lørdag Lør 17 Februar Feb
Torsdag Tor 22 Februar Feb
Lørdag Lør 24 Februar Feb
Torsdag Tor 29 Februar Feb
Søndag Søn 3 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Hjemme
Frisk Asker
FRI
Borte
Stjernen
STJ

Lettelsen

(Frisk Asker – Stjernen 3-5) En veldig toneangivende rekke og en målvakt som sto på «hue» mellom stengene var i høy grad medvirkende til at Stjernen endelig kunne slippe smilene, gleden og jubelen løs igjen etter noen tunge kamper. Det var ikke vanskelig å se lettelsen blant de røde etter kveldens seier.

Fartsfylt periode
Det ble en svært så underholdende første periode i Varner Arena i kveld. Mye intensitet, tenning og fysisk tøft spill, mens begge lagene byttet på å ha initiativet. Hjemmelaget Frisk Asker var nok de som innledningsvis kom best i gang, men i løpet av noen minutter spiste Stjernen seg inn i kampen og hadde mest puck. Men de helt store mulighetene glimret med sitt fravær.
Det vil si, frem til vi var omtrent midtveis i perioden. Stian Nybraaten Hansen og Joachim Lunde Hermansen fant arbeidsjernet Filip Lalande stående alene foran vertenes målvakt Pontus Eltonius. Lalande tok en ørliten piruett, før han vispet pucken i mål med en lekker backhand. Men det tok ikke mer enn et snaut minutt før det igjen ble balanse i målprotokollen, da Anton Holm utlignet for Frisk Asker etter å ha funnet veien forbi en ellers god Laban Byrkjeland i Stjernen-målet.
Mye fysisk spill førte også til en del utvisninger og overtallsspill hos begge lag. Her skulle det bli Stjernen som fikk uttelling. Håkon Løken Pedersen og Sondre Bolling Vaaler satt utvist for henholdsvis boarding og farefullt spill med høy kølle mot slutten av perioden.
Askerbøringene rakk knapt å få tilbake Løken Pedersen, før Jack Badini og Brendan Ellis fant en udekket Austin Cangelosi som hadde sneket seg inn på bakre stolpe. Stjernens nummer 88 nølte et sekund med å styre pucken i det åpne målet.
Derfor kunne Stjernen gå til pause med ledelse 1-2, etter en fartsfylt og artig første periode. Skuddstatistikken gikk i hjemmelagets favør med 14 mot 7.

Foto: Kjetil Olsen Vethe

Lalande i fyr og flamme
Det var vertene Frisk Asker som kom best i gang i midtperioden, og hadde Stjernen litt på gyngende grunn. Stjernen gjorde hva de kunne for å slå tilbake, men nå hadde hjemmelaget koblet et visst grep om kampen.
Det var dermed kanskje ikke helt ufortjent at Fredrik Bjørndal til slutt kunne utligne like før det var spilt tretten minutter.
Dette ga askerbøringene blod på tann og satte inn en real jakt på å ta ledelsen, med mye press mot Stjernens mål. De røde var nok litt på gyngende grunn, men hardt «ærbe» og en god Laban Byrkjeland mellom stengene sørget for at de oransje vertene ikke fikk flere mål. Men Stjernen viste at det lønner seg å ikke gi opp, men heller være tro på sitt eget spill og bare jobbe på videre. Det fikk man betalt for da vertenes Hampus Gustafsson fikk en utvisning for en tripping et par minutter senere.
Mot slutten av et overtallsspill som kanskje ikke var all verden, så dukket kveldens formspiller plutselig udekket opp foran Askers målvakt igjen. Servert av Kristian Røykås Marthinsen, fant Filip Lalande nok en åpning og sendte Stjernen foran i målprotokollen på nytt.
Dermed kunne Stjernen igjen gå til pause med ledelse, denne gang med 2-3 etter nok en spennende periode. Skuddstatistikken gikk igjen i favør hjemmelaget med 13 mot 3.

Nervepirrende avslutning
Stjernen startet den tredje perioden i undertall siden Joachim Lunde Hermansen ble utvist i slutten av den andre perioden for en tripping, men vertenes overtallsspill forble resultatløst. Askerbøringene jaktet utligning og sto tydelig høyt i banen for å stresse Stjernen. Det er spill med høy risiko, som de røde visste å utnytte da Stian Nybraaten Hansen og Jonathan Hafsmoe kunne slå kontra med høy fart inn i Frisk Askers sone. Førstnevnte fant sistnevnte, som feiet pucken i mål.
Etter å ha kommet seg gjennom et undertallsspill, så ble det ny spenning i kampen da Tobias Lindström reduserte til 3-4 for vertene.
De resterende ti minuttene av perioden ble nærmest en eneste lang øvelse i forsvarsspill for Stjernen. Ikke fordi de røde hadde sovnet i timen, men fordi askerbøringene kastet alt og alle i angrep i jakten på en redusering og en utligning.
Men Stjernen sto heroisk imot og mellom stengene sto Laban Byrkjeland som en sprellemann og var både høyt og lavt. Ved en anledning stakk han også frem hodet og regelrett stusset pucken over målet.
Det ble også noen lange minutter med en mann mindre på isen for de røde da Joachim Lunde Hermansen ble utvist for en tripping, før vertenes trener Roy Johansen tok ut målvakt Eltonius. Heldigvis klarte Stjernen å utnytte at målvakten var tatt ut hos hjemmelaget, og etter pasninger fra Stian Nybraaten Hansen og Filip Lalande kunne Jonathan Hafsmoe punktere kampen med sin andre scoring for kvelden.
Frisk Asker vant skuddstatistikken i den tredje perioden med 16 mot 12, totalt 43-22, men Stjernen og en veldig toneangivende rekke med Stian Nybraaten Hansen, Filip Lalande og jonathan Hafsmoe tok seieren 3-5 og dermed alle poengene med hjem til Fredrikstad.

Nå venter Comet i Halden Ishall førstkommende torsdag, før Lillehammer er gjester i Stjernehallen 2.desember.

Kampstatistikk!