"På innsiden" - Nytt fra Stjernen-styret
Publisert: 2024-05-23
Blogg
Det er nå snart tre uker siden Stjernen fikk nytt styre. Vi er i gang med jobben, vi ønsker engasjement. Derfor skal vi fortelle mer om hva som skjer i klubben. Det betyr regelmessige oppdateringer om hva vi jobber med – og hvordan vi tenker.

Det er ingen tvil om det er stor oppgave som ligger foran oss: Stjernen Sport AS har bidratt med flere millioner kroner til sportslig satsing de siste årene. Aksjonærene fortjener en stor takk fra alle rundt klubben. De etterlater seg en klubb med orden i økonomien og null i gjeld. Men nå er det altså slutt.

I praksis betyr det et budsjett for kommende sesong som er redusert med fire millioner kroner sammenliknet med forrige. Det betyr kutt – og vi har nå et spillerbudsjett som er betydelig lavere enn vi har hatt de siste årene.

–Er det begynnelsen på slutten? Overhodet ikke.
–Er det krise? Nei.
–Blir det tøft? Absolutt.
–Skal vi klare det? Selvfølgelig.

Vi må sette tæring etter næring, naturligvis, men situasjonen tvinger oss også til å tenke nytt: Hva slags lag skal vi nå bygge – med hvilke spillertyper? Kan vi med betydelig mindre penger likevel bygge et lag som kan kjempe om sluttspillplass i EHL?

Klubben og styret tror det. Vi har ansatt et nytt, sterkt trenerteam med hovedtrener Niklas Andresen og assistenttrener Filip Gunnarsson som skal kuske det hele. De setter nå sammen et ungt og hardtarbeidende lag, som kanskje ikke glitrer av stjerner, men heller av svetteperlene i panna. Det skal trenes hardt, vi skal heve kvaliteten der vi kan.

Stjernen skal være et godt trent lag, som kjemper i hvert bytt, i hver dropp, i hver takling, i hver kamp. Som gir alt for hverandre, for klubben, for publikum og for hele Fredrikstad.

Det håper vi hele byen vil se – og gutta trenger dere alle sammen i hallen til høsten: Vi kan bare klare dette sammen! Publikum blir den sjette spilleren i hver rekke: Om få dager slipper vi sesongbillettene for sesongen som kommer. Bli med på laget!

Samtidig er det ikke bare A-laget som skal bygges.

Jeg har tråkket i gangene i Stjernehallen i mange år – og jeg har med egne øyne sett hvor stor arbeidsbelastningen til tider kan være på de tre som jobber på kontoret: For mange oppgaver skal løses, for mange avgjørelser skal tas, for mange henvendelser om alt mulig skal besvares. Det kan fort bli en propp i systemet.

Styret tror derfor at det store arbeidet rundt klubben bør organiseres på en annen måte, slik at vi kan få til enda mer, uten å legge ytterligere press på Anders, Ørjan og Sverre på kontoret: Flere må trekkes inn i klubbarbeidet. Stjernen har så mange dyktige og engasjerte mennesker, at det handler om å utnytte denne kraften godt.

Styret har derfor bestemt at vi nå nedsetter følgende arbeidsutvalg:

Sportsutvalg: Skal sørge for en helhetlig og langsiktig sportslig satsing i tråd med hva Stjernen skal stå for. Drøfter og bistår trenerne med spillerkjøp og strategi.

Markedsutvalg: Skal hjelpe til med å øke inntektene til Stjernen Elite, både på kort og lang sikt. Ulike og nye tiltak, nye sponsorer og merkevarebygging.

Økonomiutvalg: Skal hjelpe klubben med å ha stålkontroll på økonomien: Oppfølging av budsjett og regnskaper og økonomirapporter.

Arrangementsutvalg: Skal sørge for at alt rundt a-lagskampene og i hallen går som det skal. Skal gjøre det enda bedre å oppleve kamper.

Medieutvalg: Tar seg av all profilering av A-lag og klubb på nett og sosiale medier. Skal skape oppmerksomhet og skape engasjement og interesse for klubben og ishockey.

Vi er nå kommet veldig langt i å fylle utvalgene med flinke folk, og arbeidet i utvalgene er nå i full gang, og flere har allerede hatt sine første møter.

Men klubben trenger enda flere med, både sponsorer og frivillige: Har du lyst til å bidra, hører vi gjerne fra deg…

Og helt til slutt, hvis noen skulle lure på hvem vi er. Her er det nye Stjernen-styret:

Styreleder: Roy Conradi Andersen, 9061 0530
Nestleder: Hilde Sandmæl, 952 65 059
Medlem: Thomas Buskoven, 928 55 300
Medlem: Lars-Thomas Stene, 905 73 882
Medlem: Lillian Ovell, 970 47 380
Medlem: Lasse Solberg, 918 15 522
Vara: Ingrid Trømborg, 995 52 155

Hilsen
Roy Conradi Andersen, styreleder.

Styreleder Stjernen Hockey Elite Roy Conradi Andersen, Styreleder Stjernen Hockey Elite
Generalpartnere