Henrik Buskoven
Publisert: 2020-09-21
Folk i Stjernen
I 2020 feirer Stjernen 60 år og klubben ønsker å markere dette gjennom en ny fast spalte «Folk i Stjernen». Gjennom jubileumsåret vil 60 personer som har eller har hatt tilknytning til klubben bli intervjuet. Denne uka har vi snakket med den tidligere A-lagspilleren, Henrik Buskoven.

Henrik Buskoven (50) er glad i å slå av en prat på VIP-rommet med gamle lagkamerater, trenere, oppmenn, supportere med flere, når Stjernen spiller opp til kamp i Stjernehallen. Men mannen med 8 sesonger på A-laget (113 mål og 103 målgivende pasninger fordelt på 352 kamper), har en lang fartstid i klubben.

3 år gammel begynte Henrik på hockeyskolen sammen med broren Thomas som da var 5, under Jan G. Lunds ledelse. Aldersgrensen var 5, men takket være «Roffen» (Rolf Kirkvaag Jr.), så entret han isen i litt for store skøyter og hockeykarrieren var i gang.

Han forteller om mange gode minner i Stjernen, naturligvis blir det vanskelig å velge bare ett. Henrik var blant spillerne som aldri har opplevd å tape for Sparta. Debuten på A-laget fikk han i Manglerudhallen – Stjernen lå under og «Korven» (Jan-Åke Andersson, daværende trener) sendte Buskoven utpå. Han stilte spørsmål ved materialforvalter Bjørns mangelfulle sliping av skøytene, men til stor latter fra de fremmøtte i hallen så oppdaget han at kalosjene fortsatt var på. Et annet minne han trekker frem var på slutten av karrieren – det var lite aktuelt med en ny sommer fylt med løpeturer tur-retur skihytta. Hvorpå det kom tørt fra daværende trener Staffan Tholson; «Henke, vi gjør en deal. Møt opp på første istrening, så er du good to go. Jeg vet at når du kommer inn i skogen så løper ikke du likevel». Buskoven spilte en sesong til.

Stjernen har betydd enormt mye for Henrik. Klubben har formet han som person gjennom samhold, fellesskap og kameratskap. «Du lærer tidlig i hockey å ta hensyn til andre enn bare deg selv», forteller han. Lite kan sammenlignes med den gleden det gir ved å lykkes med noe samme med laget du har jobbet hardt sammen med over lang tid. «Min utdannelse har jeg fått gjennom et langt hockeyliv i Stjernen, landslaget etc.». Den beste «livets skole» man kan få er ved å være en del av Stjernen og hockeyfamilien generelt.

Ved siden av hockey jobber han i familiens eiendomsselskap, i tillegg til å være med på eiersiden av en pizzarestaurant. Han følger opp datteren som satser på sprangridning, som betyr mye reising rundt i landet for å konkurrere. Han følger også opp Emil Buskoven så mye som mulig, for å støtte han i hans spennende utvikling som hockeyspiller.

Stjernen Media
Generalpartnere