Gunnar Dahl-Johansen
Publisert: 2020-11-30
Folk i Stjernen
I 2020 feirer Stjernen 60 år og klubben ønsker å markere dette gjennom en ny fast spalte «Folk i Stjernen». Gjennom jubileumsåret vil personer som har eller har hatt tilknytning til klubben bli intervjuet. Denne uka har vi snakket med æresmedlem i Stjernen Hockey, Gunnar Dahl-Johansen!

Gunnar Dahl-Johansen voktet buret for Stjernen fra 1962 – 1974 og noterte seg for 199 kamper totalt før en trøblete rygg satte en stopper for hans aktive karriere. Dahl-Johansen spilte den legendariske kampen mot Viking hvor Stjernen vant 5-2, klubben rykket opp til 1.divisjon (datidens eliteserie) og har siden aldri rykket ned fra landets øverste divisjon.

Etter sin aktive karriere, så har Gunnar hatt flere verv i klubben og i ishockeyforbundet. I klubben var han oppmann, så formann i idrettslaget Stjernen 1981 – 1989 og formann i Stjernen Hockey 1989 til 1990. I forbundet var han Stjernens representant i 10 år og har 20 års fartstid som nestleder i forbundets lov- og appellkomitè.

Sammen med Jan Georg Lund, bidro han sterkt til å arrangere Østlandsserien for de yngre spillerne i en årrekke. Mannen har også en karriere bak seg som forbundsdommer.

Dahl-Johansens beste minne er opprykket i 73/74-sesongen hvor Viking ble beseiret, samt innvielse av Stjernehallen i 1970. Gunnar har stor tro på prosjektet Arena Fredrikstad, siden han selv husker hvor stor, og ikke minst god, overgang det var for klubben å gå fra Tollboden, via hallen til erkefienden Sparta, til sin egen hall.

For Johansen har Stjernen betydd veldig mye – det gode miljøet og kameratene på laget, vennskap han fortsatt har som pensjonist. Å ta hensyn til hverandre og være en lagspiller er noe han fikk dra god nytte av både på isen og i arbeidslivet. Utenfor hockeyen så benytter han tiden sammen med familie og barnebarn, gjerne på hytta på Hvaler hvor han liker å fiske etter kreps. 2019 er det første året Gunnar Dahl-Johansen, etter en lang karriere, ikke har et verv.

Stjernen Media
Generalpartnere