Jan Georg Lund
Publisert: 2020-12-21
Folk i Stjernen
I 2020 feirer Stjernen 60 år og klubben ønsker å markere dette gjennom en fast spalte «Folk i Stjernen» i 2020. Gjennom jubileumsåret har personer som har eller har hatt tilknytning til klubben blitt intervjuet. Den siste personen vi har snakket med i denne spalten er æresmedlem i Stjernen Hockey, Jan Georg Lund!

Jan Georg Lund spilte bandy for St. Croix, før han var med på å starte The Stars i 1958. I 1960 ble klubben en del av idrettslaget Stjernen, og Lund har vært representert i klubben siden. Som aktiv murte han ofte igjen målet i sin rolle som målvakt, og har praktisk talt hatt alle slags verv i klubben. Jan G. har vært leder, kasserer, ungdomsleder, sekretær, trener og dommer for å nevne noe, han er også et av klubbens æresmedlemmer.

Hans beste minne i Stjernen var åpningen av Stjernehallen i 1970. Lund er eneste gjenlevende fra hallens byggkomitè, etter bortgangene til Tommy Tindlund og Thor Westmark.

For Jan har Stjernen betydd nærmest alt – det har blitt en livsstil. I tillegg til verv internt i klubben, så har interessen også generert andre oppgaver i hockey-sporten og idrett generelt. Det har ytterst sjelden kommet et nei fra denne mannen, når idretten trengte hans hjelp. Det er ikke stil å stikke under en stol at Jan Georg Lund lever og ånder for ishockey og idrett – på fritiden liker han å skrive om og tenke på hockey og prosjekter innenfor dette temaet. Hvis han deltar på et møte, så er nok Lund bedre forberedt enn alle de andre til sammen.

I senere tid så har hans hjertebarn blitt å organisere frigåing i Stjernehallen for barn og være en sentral brikke rundt hockeyskolen – noe han har jobbet med siden 2007. Mannen ble sågar også nominert til årets ildsjel i 2017, og som Stjernen Hockey da skrev – Jan Georg Lund er ildsjelen over alle ildsjeler.

Stjernen Media
Generalpartnere