Før kampen mot Sparta
Publisert: 2022-11-03
Fjordkraft-ligaen
Det er duket for sesongens andre lokaloppgjør. Billettsalget har gått som varmt hvetebrød, og det kan fort bli stinn brakke i kveld når erkerival Sparta gjester Fredrikstad og Stjernehallen. Både Stjernen og Sparta har vist solid form, og dette blir virkelig et toppoppgjør du ikke vil gå glipp av.

Kveldens motstander
Sparta befinner seg på andreplass på tabellen – à poeng med Vålerenga på tredjeplass, og tre poeng bak våre røde helter på førsteplass, men med en kamp mindre spilt. Med seks strake seire på de siste seks kampene, har de så langt plukket 35 poeng, fordelt på 12 seire og fire tap totalt. Blant annet vant de blå mot Storhamar, Vålerenga og Frisk Asker i løpet av forrige uke. Hovedtrener Sjur Robert Nilsen rår over et godt trent lag, men har også hatt sine skader gjennom blant annet Jonas Holøs og målvakt Kevin Carr. Uansett så er det et solid lag som reiser 17 kilometer hjemmefra, og Stjernen er nødt til å være «på kontoret» fra første dropp.

Tidligere oppgjør
Det har vært et møte tidligere denne sesongen mellom Stjernen og Sparta. I Sparta Amfi tok Stjernen med seg alle poengene etter at en brennhet Stian Kaltrud Nystuen hadde bidratt med to av Stjernens fire scoringer for kvelden.

Status Stjernen
Stjernen befinner seg et lite hestehode foran kveldens motstander på tabellen. Våre røde helter er på førsteplass – tre poeng foran sarpingene, som har en kamp mindre spilt, og Vålerenga på andre- og tredjeplass. Som sin rival, så har også Stjernen seks strake seire på de siste seks kampene, og har så langt i sesongen plukket 38 poeng fordelt på 13 seire og fire tap totalt. Det har også her vært noen sterke seire mot Frisk Asker, Stavanger Oilers og Lillehammer. Hovedtrener Fredrik Johansson har sett sine elever spille en offensiv og underholdende hockey så langt, men heller ikke Stjernen har sluppet unna skader, og hadde noen forfall i forrige runde. Samtidig så jobbes det med å få en gammel kjenning spilleklar til kveldens kamp – Albin Lindgren som sist var i Stjernen i sesongen 2018/19. Lindgren har sist spilt for italienske Fassa hvor det ble 41 poeng (12 + 29) på 41 kamper, i Stjernen gjorde svensken med det fryktede skuddet 26 poeng (12 + 14) på 33 kamper. Våre røde helter har så langt scoret flest mål av samtlige lag i ligaen, og er nok ivrige etter å sette så mange pucker som mulig i mål i kveld også.

Brendan Ellis, Emil Buskoven, Douglas Byrkjeland og Mikael Mikalsen er ikke med i troppen til dagens kamp. Sondre Grønli hentes opp fra U20-laget. Følg med i sosiale medier utover ettermiddagen for Line-up!

Totalt for sesongen 2022/23:
Poengkongen:
Stjernen: Alex Dostie 23 poeng (5 + 18)
Sparta: Hans Kristian Jakobsson og Sebastian Selin 20 poeng hver (9 + 11 og 10 + 10)

Utvisninger:
Stjernen: Filip Gunnarsson 18 minutter
Sparta: Håvard Salsten 52 minutter

Overtallspill:
Stjernen: 19,2%
Sparta: 27,4%

Undertallspill:
Stjernen: 83%
Sparta: 80%

Redningsprosenten:
Stjernen: Jesper Folke Eliasson 90,8% / Preben Rabben Arntsen 92,9%
Sparta: Kevin Carr 89,1% / Tobias Normann 92,8%

Følg kampen:
-Stjernen Media sender Livestudio på vår Facebookside før kampen, i pausene og etter kampen. Sendingen starter kl. 18:00. Kampstart kl 18:30!
-Vi oppdaterer fra oppgjøret på Twitter og Instagram. - stjernenalag
-Live statistikk finner du på HockeyLive.

Stjernen Media
Generalpartnere