Barnas opprop: – Bygg Arena Fredrikstad
Publisert: 2024-06-09
Arena Fredrikstad
Barna som elsker å være på is – og som sårt trenger en ny ishall – kommer nå med en direkte oppfordring til politikere: – Vi håper vi skal få mulighet til å spille kamper og trene i en ny arena som vi har blitt lovet og gledet oss til i mange år!

Det er søndag og barna er i full sving med aktiviteter. De håpefulle har ventet lenge, i flere år, på at 54 år gamle, nedslitte Stjernehallen skal byttes ut med et nytt og bedre anlegg for barn og unge.

De fleste politikerne har lovet og stemt for dette gjentatte ganger.

Senest i februar.

–Hvordan kan politikere love noe så viktig til så mange barn uten å holde det? Jeg håper dere gjør som dere har lovet denne gangen! , sier Enja Adele på 11 år.

Bymiljølista stemte i bystyret i februar ja til Arena Fredrikstad. Torsdag skal partiet stemme over den samme saken igjen, med helt samme beløp. Snur partiet nå, er det altså full 180 graders vending – uten at saken har endret seg.

–Jeg vil fortsette å være stolt av å spille, men det er ikke lett når vi har en av Norges dårligste kamparenaer! mener 9 år gamle Nicoline.

Også Rødt har ved en rekke anledninger stemt ja til Arena Fredrikstad. De går også inn for arenaen i sitt partiprogram. En ny arena vil øke tilbudet nettopp til barn og unge. 85 prosent av istiden vil gå de de unge.

Flere ganger har barna feiret Arena Fredrikstad-ja med kake. Like mange har de skuffet sett at politikerne har vinglet eller utsatt det hele.

–Vær så snill å hjelp oss, vi trenger at dere holder det dere lover, mener 10 år gamle Elias når han tar seg en liten pause i treningen denne søndagen.

Det har det siste året vært en sterk økning av jenter som spiller ishockey. I Stjernehallen er stor mangel på garderober. Det betyr at mange spillere – gutter eller jenter – må skifte i gangen eller på tribunen. Problemet blir enda mer akutt til høsten når Stjernen stiller med to jentelag og skal spille kamper i hallen.

–Jeg blir bare lei meg av å vite at politikerne her ikke bryr seg om ishallen vår, mener Nora, 10 år.

–Vi håper vi skal få mulighet til å spille kamper og trene i en ny arena som vi har blitt lovet og gledet oss til i mange år! sier Benjamin, 11 år

–Ville dere politikere ha trent i en gammel ishall med rottefeller og mugg? sier Wilma Aikio, 11 år.

Stjernen Hockey
Generalpartnere