Kvartfinale 7 - Lillehammer
Publisert: 2022-03-25
Sluttspill 2022
«Trekk sammen mot midten!» - en strofe som er udødeliggjort blant mange av byens hockeysupportere, og som fort kan gjøre seg gjeldende i kveldens syvende og avgjørende kvartfinale mot Lillehammer. Våre røde iskrigere har nå muligheten til å sikre en plass i semifinalen på hjemmebane, med stinn brakke.

Kveldens motstander
Lillehammer begynte denne kvartfinalen sterkt, ledet 3-1 i kamper og hadde to «matchballer». Det har vært seks tette og jevne oppgjør så langt før lillehamringene gjester Stjernehallen for den syvende og avgjørende kvartfinalen. Ifølge LIKs nettsider, så meldes det i skrivende stund ikke om status på spillertroppen – så det antas at trener Aleksander Smirnov stiller med stort sett den samme lagoppstillingen som sist. I poengligaen så innehar Nick Dineen førsteplassen totalt med sine åtte poeng (3 + 5), og bærer lagets gullhjelm. Martin Gran (3 + 4) og Alexander Reichenberg (1 + 6) deler sjetteplassen med syv poeng, mens Joakim Arnestad er nummer tolv med seks poeng (3 + 3). Lillehammer har mye offensivt skyts, så Stjernen må bygge videre på den gode formen fra de to foregående kampene.

Tidligere oppgjør
Det var vært seks kamper så langt i denne kvartfinaleserien. Lillehammer har vunnet tre (3-5, 3-2 og 4-2), mens Stjernen har vunnet tre (5-2, 3-2 og 3-5). Kveldens oppgjør i Stjernehallen er nummer syv i rekken, og vil være den avgjørende kampen i denne kvartfinaleserien. Med seier vil Stjernen altså avansere til semifinalen i årets sluttspill.

Status Stjernen
Etter ha å ligget under med 3-1 i kamper, har Stjernen slått voldsomt tilbake med to strake seire og utlignet til 3-3. I de to foregående kampene har de røde spilt med en urokkelig tro og tålmodighet, med hjertet godt planta utapå drakta og har fått betalt for det med solid spill og har utvilsomt skapt hockeyfeber i plankeby’n. Billettene til kveldens kamp har blitt revet bort på rekordtid, og Stjernehallen ligger an til å bli fullsatt av et publikum som ønsker å heie sine røde og hvite helter frem til nok en seier. I poengligaen er det Austin Cangelosi som bærer gullhjelmen for Stjernen med en sjetteplass totalt og syv poeng (3 + 4). Håkon Imset Stormli (2 + 3), Mikael Mikalsen (2 + 3) og Stian Nybraaten Hansen (2 + 3) deler 18.plassen med fem poeng og Andreas Heier (3 + 1), Patrick Newell (1 + 3) og Ole Einar Engeland Andersen deler 25.plassen med sine 4 poeng. Det ligger an til en skikkelig hockeyfest i kveld med et lidenskapelig Stjernen-lag, med et like lidenskapelig publikum i ryggen!

Laguttaket er ikke klart ved publisering av denne saken, men følg med i sosiale medier utover ettermiddagen for Line-up!

Bli med på fullt fyr i SpareBank1-teltet under sluttspillkampene! SpareBank1 Østfold Akershus har satt opp telt utenfor langside øst i Stjernehallen for årets sluttspill! Teltet åpner to timer før kampstart (kl 17:00).

Totalt for sluttspillet 21/22:
Poengkongen:
Stjernen: Austin Cangelosi 7 poeng (3 + 4)
Lillehammer: Nick Dineen 8 poeng (3 + 5)

Utvisninger:
Stjernen: Filip Gunnarsson 31 minutter
Lillehammer: Andreas Martinsen 35 minutter

Overtallspill:
Stjernen: 25%
Lillehammer: 25%

Undertallspill:
Stjernen: 75%
Lillehammer: 75%

Redningsprosenten:
Stjernen: Jørgen Hanneborg 89,2% / Preben Rabben Arntsen 0%
Lillehammer: Oliver Dackell 87,1% / Trym Gran 90,3%

Følg kampen:
-Stjernen Media sender Livestudio på vår Facebookside før kampen, i pausene og etter kampen. Sendingen starter kl. 18:30. Kampstart kl 19:00!
-Vi oppdaterer fra oppgjøret på Twitter og Instagram. - stjernenalag
-Statistikk finner du på HockeyLive.

Stjernen Media
Generalpartnere