Formannskapet går for Arena Fredrikstad
Publisert: 2024-06-06
Arena Fredrikstad
Formannskapet i Fredrikstad går inn for å bygge Arena Fredrikstad. Dermed er byen et viktig steg nærmere et endelig og bindende vedtak.

-Det er betryggende at flere politikere ser at dette vedtaket må komme nå – etter 14 år. Vi er veldig glade for at Fremskrittspartiet står ved sine løfter om å realisere byarenaen, sier styreleder Roy Conradi Andersen.

Det var torsdag 6. juni 2024 at formannskapet behandlet saken om Arena Fredrikstad. Før møtet var det kjent at Høyre og ordfører Arne Sekkelsten ville gå mot. Spenningen handlet i møtet hva de andre partiene ville stemme.

Arbeiderpartiet, SV og Fremskrittspartiet stemte for – og dermed ble avstemmingen 8-7 i arenaens favør.

Nå gjenstår den siste og helt avgjørende voteringen. Den skjer når bystyret samles torsdag 13. og fredag 14. juni i bystyresalen i Gamlebyen.

Dit kommer også partier som ikke sitter i formannskapet, i første rekke Bymiljølista og Rødt. De to partiene havner derfor på vippen når saken skal avgjøres.

-Vi setter vår lit til at et parti som Bymiljølista, som har stemt for Arena Fredrikstad hele veien, står fast ved sin politikk, og ikke snur i 12. time. Vi håper også at Rødt, som er opptatt av sysselsetting, ser hvor viktig et slikt prosjekt vil være for å skape arbeidsplasser, ikke minst i byggefasen for en byggebransje som i krise, sier Andersen.

Stjernen Hockey Elite
Generalpartnere