Karita Henriksen
Publisert: 2020-07-20
Folk i Stjernen
I 2020 feirer Stjernen 60 år og klubben ønsker å markere dette gjennom en ny fast spalte «Folk i Stjernen». Gjennom jubileumsåret vil 60 personer som har eller har hatt tilknytning til klubben bli intervjuet. Denne uka har vi snakket med Karita Henriksen.

Byens hockeyarena, Stjernehallen, sto klar i 1970. Da ble også Karita (62) bitt av basillen og har vært på nær sagt samtlige hjemmekamper siden. Interessen ble etter hvert så stor at hun ble med på å jobbe dugnad for klubben.

I tillegg til å ha fulgt opp sine to nevøer på isparketten og vært styremedlem i 3 år med Bjørn Viggo Nilsen som styreleder, så har hun de siste 12 årene stått ved grytene og laget mat til blant annet spillere og Wang-elever.

Hun er også medlem av Stjernens lovkomitè. Karitas beste minner fra tiden sin i Stjernen deler hun mellom NM-gullet i 1981 hun fikk se fra tribunen, og kvelden da U20 og U18 vant NM-gull samtidig i 2015. Ved sistnevnte anledning hadde foreldre og publikum møtt opp i hallen midt på natten med mat og kaker, og hadde fakkeltog når mesterne returnerte fra Stavanger.

Stjernen har betydd mye i Karitas liv – hun har vært aktiv som supporter, frivillig og styremedlem. Hockey er helt enkelt den beste idretten, forteller hun.

Ellers er Henriksen utdannet kokk og hatt det som sitt yrke i mange år. Etter et langt arbeidsliv ble hun uføretrygdet og bruker nå tiden sin som frivillig i klubben, familieliv og tantebarn. Siste tilslaget er å følge opp sitt «tantebarnebarn» som akkurat har tatt sine første skøyteskjær på Stjernens hockeyskole.

Stjernen Media
Generalpartnere