Sterk seier i Värmland

(BIK Karlskoga – Stjernen Hockey 3-4) I kveld skulle Stjernen måle krefter med et av de beste lagene i Hockeyallsvenskan – BIK Karlskoga, som ble nummer tre forrige sesong. Stjernen hadde tunge fravær i form av Brendan Ellis, Austin Cangelosi, Mikael Mikalsen og Emil Buskoven, men spilte likevel jevnt med svenskene i en kamp som hadde et høyt tempo i tre perioder.

Stjernen skulle også ta ledelsen i kampen, og det med 2 spillere mindre på isen. Mens Sander Rønnild og Jarl Tillman satt utvist, kriget J.J. Piccinich inn 0-1 etter en fin kontringsmulighet. Litt senere i den første perioden fikk Karlskoga en ny mulighet i overtall, og utlignet til 1-1. Et resultat som også sto seg til pause.

Svenskene skrudde opp tempoet litt i midtperioden, men Stjernen var godt organiserte og var fullt på høyde med hjemmelaget. Etter cirka fem minutters spill tok Stjernen igjen ledelsen, med en spiller mindre på isen. I spill fire mot fem kom Stian Kaltrud Nystuen alene mot Karlskogas målvakt Lars Volden og sendte de røde i føringen igjen med 1-2.

Det sto altså 1-2 i Nobelhallen før den tredje perioden, og i åpningsminuttene skapte Karlskoga igjen balanse i regnskapet med 2-2. Men Stjernen var ikke ferdige for kvelden, noen minutter senere fikk Stian Nybraaten Hansen en stor mulighet til å øke til 2-3. Forsøket hans ble reddet, men Filip Gunnarsson fulgte opp, og sendte returen i mål. Noen minutter senere fikk en av kampens store lirare, Stian Nybraaten Hansen, en nettkjenning. Stjernens #91 plukket opp en løs puck i offensiv sone og vispet den knallhardt bak målvakt Volden med et presist håndleddsskudd, og økte Stjernens ledelse til 2-4. I sluttminuttene tok Karlskoga ut målvakten og maktet å redusere til 3-4 da det gjensto 21 sekunder på klokka. Rett etter scoringen fikk svenskene en ny stor mulighet, men Stjernens målvakt Jesper Eliasson vartet opp med en matchvinnende redning. De resterende sekundene ebbet ut, og Stjernen som etter hvert i kampen spilte på seg stor selvtillit tok med seg en sterk seier over et av de sterkeste lagene i Hockeyallsvenskan.

Stjernen supporterne Rikke Norenberg og Maja Øvly Johansen satt seg i bilen og kjørte fire timer for å se dagen treningskamp mot BIK Karlskoga. #supersupportere