• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 15 Februar Feb
Lørdag Lør 17 Februar Feb
Torsdag Tor 22 Februar Feb
Lørdag Lør 24 Februar Feb
Torsdag Tor 29 Februar Feb
Søndag Søn 3 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar

Bjørn Andreassen

I 2020 feirer Stjernen 60 år og klubben ønsker å markere dette gjennom en ny fast spalte «Folk i Stjernen». Gjennom jubileumsåret vil personer som har eller har hatt tilknytning til klubben bli intervjuet. Denne uka har vi snakket med nok en veteran i Stjernen-miljøet, Bjørn Andreassen!

Bjørn Andreassen (71) er en veteran i Stjernen-miljøet. Trofast tilskuer siden «guttæne» spilte utendørs på Tollbodbrygga på 60-tallet, før Stjernehallen ble bygget i 1970. Han fulgte opp sønnen som tok sine første skøyteskjær på isparketten i 1983, og har også vært styremedlem i klubben.

Men det han nok er mest kjent for er hans bidrag innen marked og økonomi. Bjørn jobbet med FIAT, og bidro sammen med FIAT-importøren med sponsing av klubben på 80-tallet hvor også spillerne fikk benytte hver sin bil. Han har jobbet tett med både Pål Gjermundsen og Ørjan Løvdal som markedssjefer, hvor han har bidratt med diverse gevinster til utlodning – ikke minst noen år hvor han, sammen med FIAT-importøren, donerte en bil til den årlige City Gallaen, samt en bil utenom, som begge kunne loddes ut til inntekt for Stjernen Hockey.

Andreassens beste minne er klubbens foreløpig siste NM-gull i 1986, hvor Stjernen slo Frisk 3-0 i kamper (4-3, 3-1 og 4-3). Det var et stort øyeblikk å se de løfte kongepokalen, samt returnere til Stjernehallen og Fredrikstad for en skikkelig markering og feiring av mesterskapet.

-Det er fint å ha tilhørighet til noe ved siden av jobb og familien, forteller Bjørn. Han angrer ikke på at han valgte Stjernen, som i følge Bjørn, er en hyggelig og inkluderende klubb å være en del av. Han forteller om å bli kjent med så mange fine mennesker og personligheter og fått delta på mange hyggelige sammenkomster – da er det ikke vanskelig å bli engasjert.

Bjørn har, sammen med Øyvind Berg fra Stjernen Old Boys, arrangert flere av sammenkomstene. Årlig har de stelt i stand aftener med lutefisk, med reker og med torsk. Dessverre måtte disse sammenkomstene avlyses i 2020.

Ved siden av hockeyen er Bjørn blitt pensjonist, men hviler ikke på laurbærene av den grunn. Bilinteressen er stor, spesielt for veteranbiler. Bjørn har hatt en lang karriere for forskjellige bilforretninger, og er nå formann i FIAT-klubben i Norge. Han arbeider også litt som annonseselger for magasinet Båtens Verden.