• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 15 Februar Feb
Lørdag Lør 17 Februar Feb
Torsdag Tor 22 Februar Feb
Lørdag Lør 24 Februar Feb
Torsdag Tor 29 Februar Feb
Søndag Søn 3 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar

Nytt trenerteam klart

Niklas Andresen (29) er klar som ny hovedtrener i Stjernen. Samtidig legger Filip “Greven” Gunnarsson (32) opp. Han går inn som ny assistenttrener i klubben.

–I arbeiderbyen Fredrikstad er folk vant til å jobbe hardt. Den arbeidsmoralen skal vi ta inn i spillergruppa. Vi gleder oss stort til å komme skikkelig i gang, sier Niklas Andresen.

Andresen har kommet som et stjerneskudd denne sesongen som Lørenskog-trener. Laget var nederlagsdømt av mange, men Andresen og det sportslige apparatet i klubben klarte å ta laget helt til sluttspill. Niklas Andresen har vært A-lagstrener i tre sesonger.

Avtalen som er signert er på tre år. Andresen starter offisielt i jobben i Fredrikstad 1. juli.

–Jeg synes det er veldig spennende med Stjernen. Jeg gleder meg stort til å komme i gang. Klubben ønsker å gå i en ny retning, og det stemmer veldig godt med hva jeg selv ønsker. Jeg tror på å bygge klubb og lag. Vi må utvikle og bygge en identitet, vi må bestemme hva “nye Stjernen” skal stå for. Vi skal trene hardt, mye og med god kvalitet og jeg mener vi skal være et skøytesterkt lag med spillere som ønsker å utvikle seg, sier klubbens nye hovedtrener.

Det er ikke mer enn noen dager siden Stjernen utnevnte et sportsutvalg etter at trener Fredrik Johansson og sportssjef Darren Treloar ble takket av. Utvalget ledes av Trond Magnussen, men også andre kjente Stjernen-profiler som René Hansen og Ørjan Løvdal er med.

Onsdag i påskeuken hadde utvalget sitt første møte, og jakten på nytt trenerteam var i gang. Det ble tidlig klart at utvalget ønsket ambisiøse trenere, med moderne tankesett og med et genuint ønske om å videreutvikle spillere, og å løfte frem de unge og sultne.

–Vi hadde Niklas i kikkerten fra start. Så det var bare å begynne å ringe. Han har en profil som passer oss godt de neste sesongene. Vi har mye mindre penger å rutte med, vi må bygge laget mer fra bunnen av og utvikle unge spillerne. Greven står for den samme mentaliteten. Vi er veldig glade for at de to nå har takket ja til klubben, sier Trond Magnussen.

Filip Gunnarsson har en lang hockeykarriere bak seg. Han kommer opprinnelig fra Färjestad, men spilte ni sesongen i Vålerenga, før han i sesongen 2021/2022-tok på deg den rødhvite drakten. Han nyter stor respekt i spillergruppen, men også blant supporterne. Gunnarsson skal i tillegg til å være assistenttrener også være fys-trener for A-laget.

–Jeg har vært inne på tanken en periode å slutte å spille aktivt, men samtidig har jeg vært sulten på å fortsette med hockeyen. Så denne muligheten kunne jeg ikke la passere. Det er veldig spennende å være med på en liten “nystart” i Stjernen. Det kommer til bli tøft med mindre budsjett, og på papiret blir vi kanskje ikke et like sterkt lag som vi har vært. Da må vi være smartere og trene bedre enn de andre lagene. Jeg har tro på dette, sier “Greven”.

-I tillegg er det klart at Bjørge Josefsen blir med videre i sin rolle som keepertrener. Bjørge nyter stor respekt i miljøet og vi er imponert over det han har fått til med keepere i Stjernen sier Trond Magnussen.

Den nye trenerduoen skal om få dager møte sportsutvalget og spillergruppa for stake ut kursen videre. Trenerteamet vil også bli engasjert i jakten på nye spillere til laget. Det arbeidet starter for alvor rett etter påske.

–Nå handler mye om å bygge en robust stamme i laget. Så må både vi og supporterne ha litt tålmodighet. Det tar tid å bygge ting, avslutter A-lagstreneren.