• Hovedpartnere

    Partnere

Lørdag Lør 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lørdag Lør 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lørdag Lør 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lørdag Lør 24 Oktober Okt
Tirsdag Tir 27 Oktober Okt
Søndag Søn 1 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lørdag Lør 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lørdag Lør 21 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
I dag 28 November Nov
Torsdag Tor 3 Desember Des
Lørdag Lør 5 Desember Des
Torsdag Tor 10 Desember Des
Lørdag Lør 12 Desember Des
Tirsdag Tir 15 Desember Des
Mandag Man 28 Desember Des
Onsdag Ons 30 Desember Des
Lørdag Lør 2 Januar Jan
Torsdag Tor 7 Januar Jan
Lørdag Lør 9 Januar Jan
Torsdag Tor 14 Januar Jan
Lørdag Lør 16 Januar Jan
Torsdag Tor 21 Januar Jan
Lørdag Lør 23 Januar Jan

Thomas Buskoven

I 2020 feirer Stjernen 60 år og klubben ønsker å markere dette gjennom en ny fast spalte «Folk i Stjernen». Gjennom jubileumsåret vil personer som har eller har hatt tilknytning til klubben bli intervjuet. Denne uka har vi snakket med den tidligere A-lagspilleren, Thomas Buskoven.

Thomas Buskoven (52) er på plass i hallen ved de fleste av Stjernens hjemmekamper. Den tidligere løperen gikk gradene i klubben, men spilte også for svenske Leksand på U18- og U20-nivå. Buskoven har tre sesonger på Stjernens A-lag, før han la skøytene på hylla for å studere i Sverige.

Nå er han, i tillegg til ivrig tilskuer, også styremedlem i klubben. Tidligere har han også vært trener for spillerne fra 2000 og 2001, som han trente frem til de tok NM-gull i 2015.

Thomas forteller om mange gode minner i Stjernen-miljøet. Han synes det var et minne for livet å kunne spille på samme lag med spillere som Chris St. Cyr, Hans Edlund, Morten Finstad, Ørjan Løvdal med flere. Han spilte også sammen med sin bror, Henrik, som henger høyt. I senere tid er det NM-gullet med U15 i 2015 han trekker frem. Å komme nesten tilfeldig til sluttspillet, vinne alle kampene og avgjøre finalen på straffeslagkonkurranse etter 16 straffer var helt fantastisk. Trenerne Buskoven og Ole Øiseth visste at laget ville være en underdog, og det gjør prestasjonen bare enda mer minneverdig.

«Hockey er den beste sporten i verden», forteller Thomas når han blir spurt om hva Stjernen betyr for han. Han forteller om et fantastisk miljø med flotte mennesker. Det hadde ikke vært en klubb uten alle de frivillige ildsjelene, som kanskje ikke får så mye oppmerksomhet, men den jobben de gjør er gull verdt. Han forteller om en klubb hvor alle føler seg velkommen, uansett alder og uansett om man er hjemme- eller bortelag.

Ved siden av hockeyen er Thomas Buskoven daglig leder hos Fredrikstad-bedriften Høiax, noe som nærmest har blitt en livsstil i følge ham selv. Han liker å tilbringe mye tid med kona, og å følge opp barna Emil, Victor og Christian. Som en hobby så liker han å spille musikk – spesielt gitar og piano.