• Hovedpartnere

    Partnere

Måljegeren fra Göteborg takker av

Göta älv, Liseberg, Scandinavium, Frölunda og David Hallström. Det er ikke mangel på gode ting som kommer fra Göteborg. Byen på sørkysten av Sverige fostret en spiller som ved flere anledninger har løftet taket i Stjernehallen og fått publikum til å synge hans navn akkompagnert av taktfast trampeklapp. Nå flytter han med familien til Trondheim. Men skøytene legges kanskje ikke på hylla.

-Jeg har mange fantastiske minner fra mine seks år i Stjernen. Det hele har vært som et lite eventyr, sier David.

Han nevner Winter Classic som det desiderte høydepunktet, men legger til at 9-3 mot Sparta i en stappfull hall forrige sesong er det sportslige høydepunktet. Mange husker hans hatrick i nabobyen i 2015, der laget vant 5-3 over erkerivalen.

Nå er det samboer og hans to små jenter, jobb og utdannelse som prioriteres og flyttelasset går snart til Trondheim, -hans samboers hjemby. Jeg har en ingeniørutdannelse jeg ønsker å fullføre og går alt det praktiske i orden kan det tenkes det blir mer ishockey. Han forteller at han har vært i kontakt med Nidaros men at ingenting er avklart.

Hallström startet sin hockeykarriere i den lille klubben Kållered Sportklubb i Mölndal, et snaut kvarters biltur fra Göteborg. Fra 2003 til 2008 var han en del av Frölundas junioravdeling og gikk gradene fra U16, via J18 til J20. David fikk totalt rett over 100 kamper for Göteborgsklubben og gjorde 34 poeng (15 mål og 19 målgivende pasninger). SM-gull med J18 og J20 fikk han også med seg, i tillegg til at han deltok i den tradisjonsrike turneringen TV-pucken to ganger.

I 2008 meldte David overgang til Tønsberg og spill i norsk 1.divisjon og eliteserien. For vikingene fra Vestfold ble det spill i fire sesonger, kun avbrutt av et kort opphold i Rosenborg i 2010/2011. Det skulle vise seg å være en god signering for Tønsberg, med 209 kamper og hele 388 poeng (179 mål og 209 målgivende pasninger). Den notoriske måljegeren vekket oppsikt på den andre siden av Oslofjorden, og i 2014 signerte han for Sparta. Det ble med en sesong for Sarpsborg-klubben med 51 kamper og 40 poeng (18 mål og 22 målgivende).

Foran sesongen 2015/2016 signerte David Hallström for Stjernen Hockey, hans karriere i den røde drakta måler seks sesonger, 256 kamper og 139 poeng (60 mål og 79 målgivende pasninger). I tillegg til å vite godt hvor målet sto, ble hans arbeidsinnsats og lagspill nærmest Davids signatur. Han satte til enhver tid laget først, og la ned en enorm innsats i hver eneste kamp. Dette gjorde han umåtelig populær blant publikum.

David ønsker å takke klubben og alle supporterne for sin tid i Stjernen og Fredrikstad. Her har jeg fått venner for livet, avslutter den sympatiske svensken.

Stjernen Hockey ønsker David lykke til videre, og sender en stor takk for innsatsen han har lagt ned for klubben. Hans hjerte har hele tiden vært godt planta utenpå drakta.