• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 19 Oktober Okt
Lørdag Lør 21 Oktober Okt
Torsdag Tor 26 Oktober Okt
Søndag Søn 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Lørdag Lør 4 November Nov
Tirsdag Tir 14 November Nov
Lørdag Lør 18 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lørdag Lør 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lørdag Lør 2 Desember Des
Torsdag Tor 7 Desember Des
Lørdag Lør 9 Desember Des
Tirsdag Tir 19 Desember Des
Fredag Fre 22 Desember Des
Torsdag Tor 28 Desember Des
Lørdag Lør 30 Desember Des
Torsdag Tor 4 Januar Jan
Lørdag Lør 6 Januar Jan
Torsdag Tor 11 Januar Jan
Lørdag Lør 13 Januar Jan
Torsdag Tor 18 Januar Jan
Lørdag Lør 20 Januar Jan
Torsdag Tor 25 Januar Jan
Lørdag Lør 27 Januar Jan
Torsdag Tor 1 Februar Feb
Lørdag Lør 3 Februar Feb

Runar Helgesen

I 2020 feirer Stjernen 60 år og klubben ønsker å markere dette gjennom en ny fast spalte «Folk i Stjernen». Gjennom jubileumsåret vil 60 personer som har eller har hatt tilknytning til klubben bli intervjuet. Denne uka har vi snakket med en veteran i klubben, Runar Helgesen.

Runar Helgesen (64) er et kjent navn for mange i Stjernen-miljøet. For tiden følger han opp sine tre barnebarn i klubbens ungdomsavdeling. Snorre (U15), Odin (U18) og Kristian (U21). Han og kona er ivrige supportere, sjåfører og hjelper til så godt de kan der det trengs, som f.eks å være speaker under kampene til gutta. Selv etter at sønnen Anders ga seg på A-laget, så følger han og kona Grethe de fleste A-lagskampene. Som oftest hjemme, men de får også med seg noen bortekamper kombinert med en fjelltur.

Runar var oppmann og hjelpetrener i ungdomsavdelingen fra Anders var 7 år fra 1989 – ikke bare for hans lag, men også årsklassen under. Han husker det som en artig periode, hvor Stjernen herjet i NM-sluttspillene. Helgesen gikk etter hvert over som styreleder i Stjernen Ung, en rolle han hadde i flere år, for så å være nestleder i hovedstyret i noen år. Avsluttet som leder i klubben fra 2005 til 2007, men hadde en gjesteopptreden i styret til Stjernen Ung for et par år siden.

Helgesen har mange gode minner tilknyttet Stjernen Hockey. Ikke bare sportslig, men også all den flotte ungdommen han har møtt og sett vokse opp. Han husker Oldrich Valeks første kamp – noe han beskriver som «oksen Ferdinand bli stukket av bien», men bistikket gikk ikke over. Det er nok en kamp Kim Søgård heller ikke glemmer så lett.

Ellers var det spesielt når Anders debuterte som 16-åring mot Sparta i Sparta Amfi. I første bytt havnet han i klinsj med Jon Gundersen – det smalt til, og der lå Gundersen på isen, så lang han var.

Stjernen har betydd og betyr mye for Runar og hans familie. Det har vært mange oppturer, og noen nedturer. Kameratskapet innad i klubben med gamle spillere, ledere og supportere er en viktig del av hans nettverk. Stjernen har bidratt til at barn og barnebarn har fått en sunn oppvekst med sunne verdier, og det å fungere både i gruppe og som enkeltmenneske. Han deler interessen for Stjernen med Grethe, Anette og barnebarna – og er noe de har til felles.

Ved siden av Stjernen jobber Runar som eiendomssjef ved Terje Høili Eiendom, noe han har gjort i 13 år. Han begynte som innleid for 17 år siden, og har fulgt utbyggingen av Dikeveien tett siden, som har bidratt med mange arbeidsplasser for Fredrikstad kommune. Han liker å tilbringe tid på hytta på Kirkøy om sommeren, hvor han blant annet pusler i hagen. Fjellturer er han også glad i – og har selv her noe til felles med Stjernen Hockey – sakte, men sikkert mot toppen!