Sterk seier på Hamar

(Storhamar – Stjernen 2-3) Det var en fantastisk ramme rundt kveldens kamp i CC Amfi med mye publikum fra både Mjøsas og Glommas bredder. Begge fikk se to angrepsvillige lag som spilte underholdende hockey. Stjernen tok en sterk ledelse i første periode, Storhamar reduserte to ganger, men til ingen nytte. En sterk seier og tre poeng ble med hjem til Fredrikstad.

Det var to angrepsvillige lag som åpnet den første perioden, og Stjernen tok tidlig et lite initiativ. Allerede etter 37 sekunder skulle de røde få muligheten i overtall da Storhamars Simen Andrè Edvardsen fikk en utvisning for hekting, men Stjernen klarte ikke å legge noe særlig press i offensiv sone. Bare et par minutter senere ble de røde tildelt et straffeslag – Patrick Newell forsøkte seg med et skudd mot spakhansken til Storhamars målvakt Viktor Kokman, men målvakten gikk seirende ut av den duellen. Det skortet likevel ikke på muligheter, alle de fire rekkene trener Anders Olsson hadde satt sammen skapte flere sjanser, men hjemmelagets målvakt Kokman holdt Storhamar inne i kampen. Mål skulle det likevel bli, drøyt midtveis i perioden. Newell fikk pucken i offensiv sone fra Emil Buskoven, og serverte den videre til Austin Cangelosi. Amerikaneren fikk fri bane mot mål, ventet iskaldt ut Storhamar-målvakten og sendte pucken i mål med en lekker backhand. Etter målet bølget spillet frem og tilbake – Stjernen skapte flere gode muligheter, mens målvakt Jørgen Hanneborg reddet det som kom fra Storhamar. Med rundt to og et halvt minutt igjen å spille pådro hjemmelaget seg en ny utvisning, denne gang Patrick Thoresen for boarding etter en takling av Ole Einar Engeland Andersen. Nytt overtall for Stjernen, og denne gang skulle man få lønn for strevet. Pucken gikk fort mellom de røde, og havnet til slutt hos Patrick Newell. Newell fikk god tid til å sikte, og sendte pucken knallhardt i krysset med et rapt håndleddsskudd. En sterk periode av Stjernen som kunne gå til pause med ledelse 2-0. De røde vant også skuddstatistikken med 12 mot 5.

I pausen hadde tydeligvis Storhamar fått beskjed om å skru opp tempoet, for hjemmelaget la et skikkelig press på Stjernen i starten av midtperioden. Men Stjernen var kompakte i egen sone, og hindret hamarsingene fra å komme til noen virkelig store muligheter. Samtidig som målvakt Jørgen Hanneborg vartet opp med et par skikkelige «TV-redninger». De første ti minuttene av perioden var det Storhamar som styrte showet, men iskrigerne fra plankebyen hadde ingen planer om å gi opp. Etter elleve minutters spill var det fjerderekkas tur til å briljere – Jonathan Hermansson og Mikael Mikalsen kriget til seg pucken i offensiv sone og serverte en umarkert Jonathan Hafsmoe foran Storhamar-målet som feide inn Stjernens tredje mål for kvelden. Men Storhamar skulle også få sin redusering. Etter å ha kommet seg gjennom et undertall da Ole Einar Engeland Andersen ble utvist for holding, kom det en ny avventende utvisning for de røde. Før dommeren rakk å sende noen spillere i fryseboksen, sendte Sondre Bjerke av gårde et skudd mot Hanneborg. Pucken traff en Stjernen-skøyte, og Rasmus Ahlholm var raskt fremme på returen. Stjernen kunne hatt muligheten til å øke til 4- 1, men fikk ikke uttelling på kontringsforsøkene i sluttminuttene. Dermed endte midtperioden 1-1, og ledelse til Stjernen med 3-1. Skuddstatistikken i den andre perioden vant hjemmelaget med 13 mot 8.

Tredje periode begynte noe mer jevnspilt enn den andre, med muligheter til begge lag. Storhamar jaktet en ny redusering, men et godt organisert Stjernen med en solid Jørgen Hanneborg mellom stengene frustrerte hjemmelaget ved å være kompakte defensivt. Stjernen skulle også ha sine muligheter – både Jonathan Hafsmoe, Andreas Heier og Austin Cangelosi hadde muligheter til å øke til 4-1, men Storhamar-målvakt Viktor Kokman lot seg heller ikke overliste. Etter rundt tolv minutters spill pådro Stjernens Filip Gunnarsson seg en utvisning for holding, men i Storhamars overtall var det bortelaget som fikk den største muligheten i det Håkon Imset Stormli kom alene med Kokman. Stormli sendte målvakten ut for å kjøpe pølse, men satte pucken noen millimetre for høyt slik at den traff tverliggeren. Men bare minutter senere fikk Stjernen en ny utvisning ved Sander Rønnild, og da fikk Storhamar sin scoring. Patrick Thoresen plukket opp en retur foran mål, og reduserte til 3-2. Dermed lå det an til noen meget spennende sluttminutter hvor Storhamar bet seg fast i offensiv sone. Etter en time out tok de også ut målvakten for å kunne spille i overtall seks mot fem. Tross et par pucker til icing, jobbet Stjernen iherdig og disiplinert – holdt Storhamar unna, og vant til slutt 3-2. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte for øvrig i favør hjemmelaget med 12 mot 5.