• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 16 Januar Jan
Søndag Søn 19 Januar Jan
Torsdag Tor 23 Januar Jan
Lørdag Lør 25 Januar Jan
Torsdag Tor 30 Januar Jan
Søndag Søn 2 Februar Feb
Torsdag Tor 13 Februar Feb
Søndag Søn 16 Februar Feb
Torsdag Tor 20 Februar Feb
Lørdag Lør 22 Februar Feb
Torsdag Tor 27 Februar Feb
Søndag Søn 1 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lørdag Lør 7 Mars Mar
Søndag Søn 16 August Aug
Torsdag Tor 20 August Aug
Søndag Søn 23 August Aug
Lørdag Lør 29 August Aug
Mandag Man 14 September Sept
Torsdag Tor 17 September Sept
Torsdag Tor 24 September Sept
Lørdag Lør 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lørdag Lør 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lørdag Lør 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lørdag Lør 24 Oktober Okt

Jonas Hasselgård

I 2020 feirer Stjernen 60 år og klubben ønsker å markere dette gjennom en ny fast spalte «Folk i Stjernen». Gjennom jubileumsåret vil 60 personer som har eller har hatt tilknytning til klubben bli intervjuet. Denne uka har vi snakket med Jonas Hasselgård.

For tiden er Jonas Hasselgård (40) en ivrig hockeypappa som følger opp sønnen på Stjernens U18 lag. Men han har selv vært aktiv i Stjernen, både på og utenfor isen. Jonas var først aktiv som spiller, og gikk gradene fra hockeyskolen til A-laget. Han har vært hjelpetrener, målvaktstrener og har hatt verv i klubbens styre.

Hasselgård forteller om mange gode minner i klubben, at det er vanskelig å plukke bare ett. Han forteller om lagkameratene – mange hyggelige medspillere. Gode vennskap ble forment gjennom alle de gode minnene og øyeblikkene de delte. Jonas nevner også den store dugnadsinnsatsen som ble lagt ned av trenere, lagledere og foreldre. Erfaringer han har tatt med seg, og lært å sette ekstra stor pris på som voksen.

Han nevner den gamle, gode atmosfæren rundt A-kampene da han var guttunge. Køene utenfor, stuinga av publikum, den kjente og kjære meldingen «trekk sammen» fra megafonen, den gamle klokka, gitter i stedet for plexiglass («mange ømme fingre», erindrer Jonas) samt låtene som runget i hallen ved hver scoring – «vi er røde, vi er hvide» f.eks. Han husker blant annet godt det magiske trøkket i hallen når Stjernen sendte Sparta ut av sluttspillet i 1992. Etter å ha kommet under med 3-1, hadde tilskuere begynt å forlate hallen. Mange hørte jubelbrølene da Stjernen utlignet, og vendte fort tilbake igjen. Stjernehallen var fylt til randen av publikum og taket nærmet løftet seg da Trond Magnussen avgjorde kampen for Stjernen i sudden death.

Han kommer selvfølgelig heller ikke utenom følelsen og ekstasen av å være en del av et guttelag som tok NM-gull.

Stjernen, Stjernehallen og alle menneskene der har vært et viktig ingrediens i livet hans i snart 35 år. Det har betydd utvikling, mye glede, samhold og relasjoner. Stjernen er som en familie for Jonas – ikke alltid ukomplisert, men familie støtter man alltid.

Det vil bli sentimentalt når Stjernehallen rives, og nye Arena Fredrikstad står klar til gode, minnerike opplevelser for fremtidige hockeyspillere.

Ved siden av hockeyen jobber Jonas som salgsrepresentant for Heidenstrøm AS, som selger frisørprodukter til frisørsalonger i Norge. Fritiden går med til kone og 2 barn, men han finner også tid til et slag golf og litt jakt. Ispedd mye ishockey selvfølgelig.