• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 4 Januar Jan
Lørdag Lør 6 Januar Jan
Torsdag Tor 11 Januar Jan
Lørdag Lør 13 Januar Jan
Torsdag Tor 18 Januar Jan
Søndag Søn 21 Januar Jan
Torsdag Tor 25 Januar Jan
Lørdag Lør 27 Januar Jan
Torsdag Tor 1 Februar Feb
Lørdag Lør 3 Februar Feb
Torsdag Tor 15 Februar Feb
Lørdag Lør 17 Februar Feb
Torsdag Tor 22 Februar Feb
Lørdag Lør 24 Februar Feb
Torsdag Tor 29 Februar Feb
Søndag Søn 3 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar

Full fyr på isen: "Nye Stjernen" viste muskler!

Oppgjøret mellom Stjernen og Tingsryds AIF viste at det blir full trøkk og masse underholdning i Stjernehallen i sesongen som kommer. Kampen endte 2-2 etter ordinær spilletid.

– Det svinger mye, det blir hawaii-hockey. Men vi viser at vi vil – og at vi kjemper hele veien inn. Så jeg tror dette laget kan bli å regne med i år, oppsummerte Stjernen-kaptein Andreas Heier kampen.

Stjernen startet offensivt mot det svenske allsvenska-laget Tingsryds AIF, som fredag slo Sparta 4-3. De rød-hvite spilte med høyere tempo enn vi har sett på lange. Laget var offensivt fra start – og den første perioden ble jevnspilt med en skuddstatistikk på 6-8.

Den 2. perioden ble preget av en rekke utvisninger mot Stjernen. Målvakt Max Nygren jobbet som en helt foran buret og holdt unna. Stjernen kom sterkere tilbake i slutten av perioden og jevnet ut skuddstatistikken fra 8-14 til 13-15 i svenskens favør. Ingen scoringer altså, men masse drama.

Stjernens nye store, kanadiske backkjempe Andrew O'Brien var en av dem som viste at Stjernens nye mannskap akter å trøkke til denne sesongen. Han sto for en rekke harde taklinger. Mot slutten av perioden pådro han seg en tominutter for interference. Det gjorde O'Brian tydelig frustrert og sint.

Protestene førte til at dommerne sendte ham i garderoben for resten av perioden.

Få minutter etter at O’Brian var tilbake på isen et godt stykke ut i 3. periode, slo han brutalt tilbake: I overtallsspill dundret han pucken i mål fra backplass ute ved blålinjen. Til stor jubel på tribunene i Stjernehallen.

Med 3.42 minutter igjen av kampen var O’Brien i fokus igjen. Da sto han for en knallhard takling i eget rundtvant, en takling dommerne mente var takling mot hodet. Da bar det rett i garderoben igjen.

Andrew O’Brien synes ikke han spilte stygt:

– Jeg ble advart av dommerne tidlig i kampen. De sa de skulle følge med på meg. Det er kanskje urettferdig. Jeg synes jeg spilte rent. Det andre laget gjorde en del som var helt likt jeg gjorde, men jeg ble tatt for det. Men hva dommerne gjør er utenfor min kontroll. Jeg må åpenbart tilpasse meg reglene her, sa O’Brien etter kampen.

Stjernen jaktet utlikning hele siste halvdel av perioden. Drøye to minutter før kampslutt sto jubelen i taket på ny. Denne gangen var det Daniel Ciampini som fant nettmaskene for Stjernen. Dermed endte kampen 2-2. Sudden death endte målløst – og dermed var det duket for straffekonkurranse. Her trakk Tingsryds AIF det lengste strået, og vant kampen.

Andrew O’Brien var fornøyd med innsatsen i dag.

– Vi var med hele veien, og det til tross for at vi kanskje fikk 15 utvisninger. Så vi har et bra lag. Vi har gjort det godt i sesongoppkjøringen. Vi er en bra gjeng, vi har godt samhold. Darren og René har satt sammen et sterkt lag.

Vi må nok holde oss mer unna utvisningsboksen. Men dette kan bli bra når sesongen snart starter, sier den nye Stjernen-backen.

Stjernen-trener René Hansen var også rimelig fornøyd:

– Det er brød og sirkus. Det er det vi lever av. O’Brien kom i søkelyset for noe gruff, men han viste at han er en veldig god spiller. Så vi får luke bort det vi ikke vil ha. Foruten det får vi altfor mange utvisninger. Det koster for mye, og vi mister rytme.