Manglerud
MAN

Målfest i Stjernehallen

(Stjernen – Manglerud Star 7-1) Den 17 år gamle backkjempen Eskil Hølmo Stene noterte seg for en målgivende pasning i oppgjøret Stjernen kontrollerte fra start til slutt. Stjernen ga seg ikke før det var satt syv pucker bak Mangleruds målvakt.

Tok tidlig kommandoen
Stjernen tok kommandoen fra start av i kampen, og publikum hadde knapt rukket å heie før den første pucken lå i nettet. Etter forarbeid av Magnus Eikrem Haugen og Alex Dostie var Austin Cangelosi fremme på en løs retur og sendte Stjernen i ledelsen. Jubelen hadde knapt lagt seg, før det smalt igjen. Ni sekunder etter det første målet, var Mikael Dokken frempå og doblet ledelsen med Stian Nybraaten Hansen og Ole Einar Engeland Andersen som servitører. Stjernen slapp opp litt på gassen, men førte likevel kampen. Det gjorde at spillet jevnet seg litt ut, og Manglerud fikk besøke den offensive sonen. Både Nybraaten Hansen og Eikrem Haugen hadde dog gode muligheter til å sette den tredje scoringen. Med seks minutter igjen av perioden kom bortelaget til sin største mulighet, hvor målvakt Preben Rabben Arntsen måtte ut i full strekk, men Arntsen fikk avverget muligheten. Snaue minuttet senere skulle Oslo-laget få prøve seg i overtall da Jarl Fredrik Tillman ble utvist for en boarding. Noen farligheter ble det med en mann mer på isen, men Stjernen jobbet godt i undertall og kom seg helskinnet gjennom. Stjernen spilte tydelig med stor selvtillit mot slutten av perioden, hvilket dro frem det kreative i spillerne. Stian Kaltrud Nystuen forsøkte seg med et lekkert fremspill, men det ble akkurat litt for kreativt. Like fullt skulle den tredje scoringen komme med to minutter igjen av perioden. Etter forarbeid fra Ole Einar Engeland Andersen og John Nicholas Piccnich, kunne Austin Cangelosi styre inn 3-0 med en leken styring. 3-0 sto seg også til pause, etter en periode hvor Stjernen hadde initiativet i nærmest samtlige av de 20 minuttene. Skuddstatistikken gikk også i favør hjemmelaget med 12 mot 8.

Et lovende talent
Manglerud Star kom ut i et høyt tempo i mdtperioden, og skapte muligheter innledningsvis. Men målvakt Arntsen holdt unna, og i stedet ble det en kanonade mot Mangleruds målvakt Aleksander Johnsen. Markus Aas-Eng Mikkelsen, Jonathan Hafsmoe og Sander Rønnild fikk alle prøve seg uten å få uttelling. Den 17 år gamle backen Eskil Hølmo Stene fikk også mye spilletid denne kvelden, og etter fire minutters spill fikk han pucken på blålinja av John Nicholas Piccinich. Stene fyrte av mot mål, hvor Magnus Eikrem Haugen dukket opp og kunne styre inn Stjernens fjerde for kvelden. Stjernen fortsatte å koble et fast grep om kampen, og Manglerud hadde sin fulle hyre med å forsvare seg. Stian Nybraaten Hansen fikk en mulighet alene med bortelagets målvakt, men MS-målvakten lot seg ikke lure. Omtrent midtveis i perioden var det Stjernens tur til å spille i overtallsspill da bortelagets Felix Haugen Amundsen ble utvist for en hekting. Rødbuksene brukte 18 sekunder av overtallet til å finne nettmaskene – Piccnich og Nystuen snurret rundt i offensiv sone, og foran mål dukket Cangelosi opp igjen og satte sitt tredje og Stjernens femte mål. Jarl Fredrik Tillman måtte dessverre forlate isen like etter scoringen etter en kollisjon med en Manglerud-spiller, men Stjernen fortsatte å male på de siste fem minuttene av perioden. Alex Dostie og Mikael Mikalsen var nære på en scoring, men flere mål ble det ikke – heller ikke til bortelaget som kom alene med Preben Rabben Arntsen, som reddet mesterlig. 5-0 sto det etter to perioder, etter nok en periode hvor Stjernen kontrollerte det aller meste ute på isparketten. Skuddstatistikken gikk igjen i favør hjemmelaget med 15 mot 6.

Transportetappen
Om ikke Stjernen allerede hadde punktert kampen, så kom i hvert fall den siste spikeren etter halvannet minutt av den tredje perioden. Håkon Imset Stormli og Andreas Heier fant Albin Lindgren, og svensken nølte ikke med å klemme inn Stjernens sjette mål. De røde slapp riktignok litt opp på gassen i denne perioden, og Manglerud kom seg til noen muligheter, men Preben Rabben Arntsen i Stjernens mål holdt buret rent. Etter nesten fem minutters spill kom også den syvende scoringen. Andreas Heier tok alt i sine egne hender og vispet iskaldt inn 7-0. Flere Stjernen-muligheter fulgte, før det skulle være bortelaget som kunne juble for scoring. Mangleruds redusering ble satt inn av Steffen Thoresen med nesten tolv minutter igjen å spille. Manglerud var nære på en ny redusering like etter, men så virket Oslo-laget å være litt tomme for krefter. Stjernen koblet grepet igjen, og hadde full kontroll på omgivelsene. Bortelaget fikk en ny mulighet i overtall da John Nicholas Piccnich ble utvist for slashing med fire minutter igjen av kampen. Men verken i overtall eller de siste par minuttene i fem mot fem ble det flere mål.
Stjernen vant dermed 7-1, etter å ha kontrollert nesten samtlige 60 minutter av kampen. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i favør hjemmelaget med 13 mot 6, totalt 40 – 20.

Nå venter Lillehammer på borteis førstkommende søndag kl. 17.00, før Stavanger Oilers gjester Stjernehallen torsdag 1.desember. Pucken droppes kl. 19.00, vel møtt!