• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 19 Oktober Okt
Lørdag Lør 21 Oktober Okt
Torsdag Tor 26 Oktober Okt
Søndag Søn 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Lørdag Lør 4 November Nov
Tirsdag Tir 14 November Nov
Lørdag Lør 18 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lørdag Lør 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lørdag Lør 2 Desember Des
Torsdag Tor 7 Desember Des
Lørdag Lør 9 Desember Des
Tirsdag Tir 19 Desember Des
Fredag Fre 22 Desember Des
Torsdag Tor 28 Desember Des
Lørdag Lør 30 Desember Des
Torsdag Tor 4 Januar Jan
Lørdag Lør 6 Januar Jan
Torsdag Tor 11 Januar Jan
Lørdag Lør 13 Januar Jan
Torsdag Tor 18 Januar Jan
Lørdag Lør 20 Januar Jan
Torsdag Tor 25 Januar Jan
Lørdag Lør 27 Januar Jan
Torsdag Tor 1 Februar Feb
Lørdag Lør 3 Februar Feb

50 år i toppen av norsk hockey

20.februar 1974 rykket Stjernen Hockey opp til 1.divisjon, og så seg aldri tilbake.

Nå, i starten av sesongen 2023/24 står vi foran vår femtiende sesong på øverste nivå, og klubben vil feire jubilantene som spilte laget opp i eliten.

Under kyndig ledelse av Øyvin Kvaleng og Jan Georg Lund, rykket Stjernen med utelukkende lokale spillere, opp til landets øverste divisjon i ishockey.

Laget som rykket opp i 1. div 20. februar 1974

Lund fortsatte ellers som hjelpetrener i den første sesongen i 1.divisjon, mens Rolf Kirkvaag tok over som trener og Kvaleng gikk over i en stiling som klubbens formann.

Sånn forløper historien seg for de som var ute på isen den gangen også – flere av dem har opptil 60 års fartstid i klubben gjennom sin spiller- og trenerkarriere og andre ulike verv i klubben. Spillere som brødrene Erik og Terje Pedersen, Tor Magnussen, Jon Brynildsen og Knut Egil Hanssen var blant legendene på opprykkslaget. Det var også de to lovende juniorene Petter Lorentz Larsen og Per Øyvind Myhrene som også ble norgesmestere for junior i 1976.

I tillegg til Knut Viggo Martinsen, Lars Erik Arnesen, Dagfinn Darre og Gunnar Dahl Johansen som dessverre ikke er blant oss lenger. Borte er også oppmann og lagleder Thor Westmark.

Det er utvilsomt en variert gjeng det er snakk om – alt fra en glassmester i Frankrike til en professor i matematikk og en tidligere målvakt bosatt i Genève. Mange av veteranene går fortsatt på kamper i Stjernehallen og treffes jevnlig. Jan Georg Lund forteller at man ønsker å markere at det er 50 år siden opprykket ved å gjøre stas på de som var en del av Stjernen på den tiden.

Klubben inviterer alle i og rundt opprykkslaget til smørbrød, kaker og kaffe i Stjernehallen den 28.september – og etter markering og taler med Dag Solheim som konferansier, får man muligheten til å overvære dagens Stjernen ta imot Lillehammer på hjemmeis. Det blir også celebert besøk i form av datteren til Knut Viggo Martinsen, ordfører Siri Martinsen, og ishockeypresident Tage Pettersen.

Rolf Kirkvaag var blant de som dessverre måtte melde avbud, men har sendt inn en hilsen til Stjernen Hockey.

Bildet øverst i saken er lagbilde fra Stjernens første sesong på det øverste nivået i Norge, 1974/1975.