Ett poeng i DNB Arena

(Stavanger Oilers – Stjernen 2-1) Det ble en tøff batalje for Stjernen i DNB Arena, hvor Oilers var det førende laget. Siddisene tok ledelsen, men takket være en enorm arbeidsmoral hos gutta fra plankebyen klarte Stjernen å utligne. Tilfeldigheter gjorde at Oilers tok seieren på overtid, men ett poeng ble med hjem til Fredrikstad.

Den første halvdelen av åpningsperioden ble en forholdsvis jevn affære. Stjernen fikk også tidlig en mulighet i overtall da Oilers pådro seg en to minutters lagstraff for å ha for mange spillere på isen etter bare snaue minuttet spilt. De røde fikk ingen uttelling i overtallet, men fortsatte å spille jevnt med siddisene. Stjernen gjorde det enkelt i sitt spill, holdt Stavanger fra å komme til de helt farlige mulighetene. Riktignok måtte Hanneborg i aksjon ved noen anledninger og vartet opp med flere kvalifiserte redninger, i tillegg til å bli reddet av nettaket da Oilers forsøkte å lobbe pucken over Stjernen-målvakten. De siste ti minuttene av perioden tok hjemmelaget litt mer over, og fikk et overtallsspill da Sander Rønnild ble utvist for tripping etter elleve minutters spill. Heller ikke Oilers fikk uttelling i sitt overtall, men det begynte å henge en scoring for hjemmelaget i lufta. Den skulle også komme da Dan Kissel fant rom foran en ellers meget god Hanneborg og sendte pucken i nettmaskene. Det kunne fort blitt 1-1, da Stian Nybraaten Hansen var på rett sted til rett tid ved to anledninger, men maktet ikke å overliste Henrik Holm i Oilers-målet. Hjemmelaget kunne derfor gå til pause med ledelse 1-0. Skuddstatistikken gikk også i hjemmelagets favør med 13 mot 8.

I midtperioden fortsatte Oilers å presse, og hadde mesteparten av spillet og de største mulighetene. Midtveis i perioden fikk de også muligheten i overtall da Håkon Nilsen ble utvist i to minutter for hekting. Men anført av en meget god Jørgen Hanneborg, kjempet Stjernen heroisk og hindret flere scoringer fra hjemmelaget. Noen minutter senere skulle det være Stjernen som fikk muligheten i overtall da Daniel Rokseth ble utvist for tripping, dette skulle bli en gyllen mulighet for de røde å komme seg inn i kampen igjen da Rob Bordson ble utvist sekunder senere for å spille pucken over vantet. Men til tross for skuddvillige Stjernen-spillere, så maktet man ikke å utnytte verken fem mot tre eller fem mot fire. Med minuttet igjen å spille pådro Stjernen seg også en ny utvisning da Mikael Mikalsen fikk to minutter for farefullt spill med høy kølle. Men Stavanger klarte heller ikke å utnytte overtallet, hvilket betød at den andre perioden endte målløs og fortsatt 1-0 til hjemmelaget. Skuddstatistikken gikk nok en gang i Oilers favør med 12 mot 3.

Stjernen var litt mer med på notene i den tredje perioden, men var nok samtidig glad for at Jørgen Hanneborg var i storform mellom stengene. De røde hadde få problemer med å ri av de sekundene i undertall i begynnelsen, før spillet jevnet seg mer ut i spill fem mot fem. Bortelaget spilte seg til flere gode muligheter – blant annet et knallhardt skudd fra offensiv blå fra Håkon Nilsen. Med snaut syv minutter igjen av perioden fikk Oilers en stor mulighet da Christoffer Karlsen kom alene gjennom. Hanneborg reddet Karlsens forsøk, men Markus Søberg fikk pirket den over linja etter mye klabb og babb foran målet. Dommer Roy Stian Hansen valgte å se scoringen på video, og annullerte scoringen på bakgrunn av at målvakt Jørgen Hanneborg ble hindret i egen målgård. Bare et par minutter senere var Stjernen tilbake i kampen igjen – Håkon Imset Stormli la pucken mot mål, hvor Arttu Niskakangas hadde tatt plass og kunne styre pucken opp i krysset. 1-1, med kun fem minutter igjen av perioden! Bare et par minutter senere fikk Stian Nybraaten Hansen en stor mulighet alene mot Oilers-målvakt Henrik Holm, men pucken sklei av køllebladet ved den siste dragningen før han skulle avslutte. Men Stjernen vant perioden 1-0, og det var duket for overtid i DNB Arena. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte uavgjort med 7 mot 7.

Overtiden ble som ventet en skikkelig neglebiter, med spill tre mot tre hadde begge lag mye åpen is å boltre seg på. Mulighetene kom begge veier, både hjemme- og bortelag hadde sjanser til å avgjøre kampen. Men denne type spill skaper også en del tilfeldigheter som kan bli avgjørende. Med snaue minuttet igjen å spille før en eventuell straffekonkurranse, fikk Riley Brace en enorm mulighet da han fikk pucken i offensiv sone og kom seg inn foran Holm i Stavanger-målet. Men Holm reddet, og Oilers kunne kontre – en kontring hvor Jarrett Burton til slutt fant nettmaskene, sikret hjemmelaget seieren med 2-1 og to poeng. Men Stjernen fikk med seg ett poeng, og er fortsatt i aller høyeste grad med i toppen av tabellen før Manglerud Star gjester Stjernehallen førstkommende lørdag. Skuddstatistikk i overtiden endte for øvrig i favør hjemmelaget med 3 mot 1.