• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 16 Januar Jan
Søndag Søn 19 Januar Jan
Torsdag Tor 23 Januar Jan
Lørdag Lør 25 Januar Jan
Torsdag Tor 30 Januar Jan
Søndag Søn 2 Februar Feb
Torsdag Tor 13 Februar Feb
Søndag Søn 16 Februar Feb
Torsdag Tor 20 Februar Feb
Lørdag Lør 22 Februar Feb
Torsdag Tor 27 Februar Feb
Søndag Søn 1 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lørdag Lør 7 Mars Mar

Knut Egil Hanssen

I 2020 feirer Stjernen 60 år og klubben ønsker å markere dette gjennom en ny fast spalte «Folk i Stjernen». Gjennom jubileumsåret vil 60 personer som har eller har hatt tilknytning til klubben bli intervjuet. Denne uka har vi snakket med veteranen Knut Egil "Kompa" Hanssen.

I snøføyka på Tollboden, hvor pausene ble brukt til å måke banen, startet en ung «Kompa» sin hockeykarriere. Etter hvert var han med på å flytte inn i Stjernehallen i 1970, hvor opprykk til 1.divisjon (nå eliteserien) ble sikret. Det var mye aktivitet både på isen og tribunene, og ærverdige Stjernehallen var ofte fylt til randen.

«Kompa» var med på ta både sølv og bronse i serien, samt NM-gull i 1981, etterfulgt av europacup-kamper mot Aalborg og Dynamo Weisswasser. Før Hanssen la opp i 1983, hadde han også rukket å få med seg noen landskamper for Norge.

Etter sin tid som aktiv spiller var han trener for juniorlagene i Stjernen i flere år, samtidig som han også var landslagstrener for U16 (2 år), U18 (4 år) og U20 (1 år).

Nå er «Kompa» prosjektleder for trimgruppa Stjernen Aktiv, og har et forskningsprosjekt rundt Stjernens A-lag om hvordan forkorte rehabiliteringsperioden ved muskulære skader, med dyp varmebehandling.

Knut Egil har mange gode minner fra sin tid i Stjernen, men NM-gullet i 1981 er det som henger høyest. På flere områder har Stjernen vært en viktig del av hans liv. Ikke bare det sportslige, men også fellesskapet – «Stjernenfamilien». Garderobekulturen som formet Knut Egil som person. Man lærte hva fellesskap var, der man måtte bidra, men fikk også mye tilbake. Gutta på laget er i dag hans beste venner, og gjengen tar godt vare på hverandre.

Utenom å være en del av Stjernenfamilien, så er Hanssen førstelektor på Høgskolen i Østfold i idrettsfysiologi med fordypning i muskelfysiologi hvor han forsker primært på muskler. Ellers lever han et vanlig liv med barn, barnebarn og familie.