• Hovedpartnere

    Partnere

Lørdag Lør 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lørdag Lør 21 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Lørdag Lør 28 November Nov
Torsdag Tor 3 Desember Des
Lørdag Lør 5 Desember Des
Torsdag Tor 10 Desember Des
Lørdag Lør 12 Desember Des
Tirsdag Tir 15 Desember Des
Fredag Fre 18 Desember Des
Mandag Man 28 Desember Des
Onsdag Ons 30 Desember Des
Lørdag Lør 2 Januar Jan
Torsdag Tor 28 Januar Jan
Søndag Søn 31 Januar Jan
Torsdag Tor 4 Februar Feb
Lørdag Lør 6 Februar Feb
Tirsdag Tir 16 Februar Feb
Torsdag Tor 18 Februar Feb
Lørdag Lør 20 Februar Feb
Tirsdag Tir 23 Februar Feb
Torsdag Tor 25 Februar Feb
Lørdag Lør 27 Februar Feb
Lørdag Lør 6 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lørdag Lør 13 Mars Mar

Bygger nytt StjerneVærste på 2000 kvadratmeter!

Stjernen inngår avtale med Værste – og lager nytt aktivitetssenter på over 2.000 kvadratmeter! Nå skal leken tilbake.

–Dette er en stor, stor dag for alle i klubben – og noe vi har drømt om i mange år. Dette vil bety svært mye for alle våre spillere i alle aldre. I Stjernehallen er det knapt noe rom for annet enn bare istreninger. Og kapasiteten på isen er sprengt. Nå kan vi endelig få plass til mer lek og egentrening, sier styreleder i Stjernen Ung, Roy Freddy Andersen.

Har gått fort
Det var i april at Stjernen Ung begynte å jobbe med planene. I den trangbodde Stjernehallen er det ikke plass til skyteramper og andre flater hvor barna kan trene og leke for å utvikle seg som hockeyspillere.

Lokalbanksjef Annette Vanem Jønsson i SpareBank1 overrekker 150.000 kroner til styreleder i StjernenUng, Roy Freddy Andersen. I mai innvilget SpareBank1-stiftelsen Østfold Akershus 150.000 kroner til å starte utviklingen av et nytt aktivitetssenter.

Nå har Stjernen Ung og Elite inngått avtale med Værste om gratis lån av cirka 2.000 kvadratmeter i Jøtul-hallen på Værsteområdet. Hallen har tidligere vært utleid til Jøtul og sist Europris som flyttet ut for noen måneder siden. Nå skal den huse barn, ungdom og idrettsglede.

I utgangspunktet skal Stjernen disponere lokalet frem til det skal rives, trolig om fire-fem år.

Utstyret skal da tas ned og gjenbrukes et annet sted.

Ligger like ved Arena Fredrikstad
Navnet på den nye hallen blir StjerneVærste. Det ligger rett ved Arena Fredrikstad der byggingen etter planen starter neste høst. Dermed blir spillerne vant til å bruke området samtidig som de ser den nye storstua reise seg, dag for dag. Arena Fredrikstad skal stå klar høsten 2023.

–Vi er svært glad for å kunne bistå Stjernen med en stor utviklingsarena for unge spillere. Dette blir en fin forberedelse og oppbygging mot å få Stjernen og Arena Fredrikstad på Værste, sier Øivind Kvammen, markeds- og forvaltningsdirektør i Værste.

–Vi ønsker jo å skape verdier i Fredrikstad-samfunnet og aktivitet, lek og glede er også en viktig samfunnsverdi, fortsetter Kvammen.

Hallen er på over 2000 kvadratmeter.
Stjernen Hockey – med sine over 600 medlemmer – har i lang tid ønsket seg et senter hvor man kan drive med annen aktivitet enn hva man får under organisert istrening. Derfor vil det nye aktivitetssenteret trolig inneholde flere skyteramper, triksebaner, innebandybane/rulleskøytebane, basketballbane og brytematte.

Og kanskje en syntetisk isflate.

Vil skape mer lek i hverdagen
– Vi ser at mange barn og unge leker mindre enn før. Det blir veldig mye voksenorganisert trening i dagens idrett. Vi tror lek og spill er veldig viktig, først og fremst for glede, aktivitet og motivasjon, men også fordi det skaper bedre spilleforståelse og bedre, smartere og mer selvsikre hockeyspillere på sikt. Denne hallen skal bidra til dette, sier Roy Freddy Andersen.

–Men det er klart, vi kommer til å trenge mer penger til og dugnadshjelp for å få dette ferdig. Så vi håper flere kan hjelpe oss i tiden som kommer, legger han til.

SpareBank1 Østfold Akershus er stolte over å få være med på å dra det hele i gang:

–Vi er veldig fornøyd med å kunne støtte slike tiltak i lokalmiljøet. Vi synes det er ekstra fint at det skal legges opp til mye lek og uorganisert trening, sier lokalbanksjef i Fredrikstad, Anette Vanem Jønsson.

Stjernen og Værste skal nå i dialog med kommunen om godkjenninger. De håper og tror på velvillighet.

A-laget er med
Også spillerne på A-laget skal etter planen trene i StjerneVærste:

–Dette blir et viktig sted for A-lagsspillerne for å kunne variere treningene mer. Men hvis vi skal øke egenrekrutteringen til A-laget, er det selvsagt like viktig at de unge spillerne kan få mer trening og mer variert trening. Vi er veldig takknemlige, sier daglig leder, Anders Åsle.

Siden lokalet er så stort, skal to lag kunne trene samtidig. Planen er også at StjerneVærste skal være åpent for barna også i helgene for uorganisert lek og egentrening. Med voksne som passer på, men som ikke blander seg inn.

Går alt etter planen, kan de første barna leke og trene i hallen en gang i høst.

–Vi gleder oss stort til dette. Stjernen er kjent for å spille en leken og underholdende hockey. Nå legger vi grunnlaget for å bli litt mer som det vi er kjent for, sier Andersen.