• Hovedpartnere

    Partnere

Anders Olsson (45) blir ny hovedtrener for Stjernen Hockey

Svensken kommer til Fredrikstad etter seks sesonger i Sveits. -Jeg har kjent Anders i over ti år, og jeg vet vi får en person som kommer til å hjelpe oss ta neste steg. Anders blir samtidig viktig for å utvikle våre yngre spillere. Vi er veldig glade for å ha landet en treårsavtale med Anders Olsson, sier Stjernes sportsjef Darren Treloar.

Olsson har vært trener for juniorlandslaget i Sverige, og han hadde i ti år hovedansvaret for junioravdelingen i HV71. Der vant han blant annet to SM-gull med juniorlaget, i tillegg til at han var assisterende coach for a-laget. Etter dette har han hatt trenerjobber i Davos, Mannheim og EHC Biel, hvor han i disse dager avslutter sin fjerde sesong som assisterende trener. I prosessen som har ledet frem til en treårsavtale med Stjernen, har Olsson snakket mye om balansegangen mellom å utvikle unge spillere og å oppnå resultater og være en aktiv coach for etablerte, eldre spillere. Dette er viktige detaljer som har blitt vektlagt av Stjernen ifm ansettelsen.

-Vi er trygge på at vi får en dedikert trener som er opptatt av å ta en viktig rolle i Stjernens plan for de neste årene. Han har god erfaring med lignende prosesser tidligere, så vi tror dette er en svært viktig strategisk signering for oss som klubb, sier Darren Treloar.

Olsson vil få med seg forrige sesongs hovedtrener Lasse Fjeldstad som assistentcoach. I tillegg vil Bjørge Josefsen fortsette som målvaktstrener, mens Brandon Treloar er med videre som videocoach og hjelpetrener.

Treloar forteller at det var viktig for Stjernen å få på plass en heltidsansatt hovedtrener for a-laget.

-Vi mener det er viktig for å kunne løfte laget et nytt nivå de neste årene. At Lasse Fjeldstad har mulighet og ønsker å fortsette som assistenttrener er vi også veldig fornøyd med. Det sikrer kontinuitet, sier Treloar.

Stjernens nye hovedtrener forteller at han allerede er i gang med forberedelsene til sesongen som starter i høst.

-Jeg har hatt noen gode samtaler med Lasse, og jeg har en veldig god følelse for hva vi kan få til. Klubben har tydelige målsetninger for hva man skal oppnå, men jeg opplever samtidig en fornuftig tålmodighet ift resultater. At man ønsker å ta et steg til oppover allerede neste år er bare sunt. Vi trenger å utfordre oss selv, og jeg tror vi kommer til å ha gode muligheter til å kjempe med de aller beste, sier Anders Olsson.

Han sier videre at han tror Stjernen har mange gode år i vente og at det er et spennende tidspunkt å komme inn i klubben.

-Spillerstallen består av en bra miks av unge og etablerte spillere, og det skal bli spennende å ta fatt oppgaven. Jeg har hørt en del om planene de neste årene med ny arena etc i byen, og det skal bli veldig fint å være med i den utviklingen, sier Stjernens nye hovedtrener. Stjernens sportsjef benytter anledningen til å takke fjorårets assistenttrener Niklas Juntti, som nå takker av, for innsatsen.

-Vi har på ingen måte lukket døra for Niklas, som er aktiv i Stjernen og har barn som spiller i klubben. En ressurs som vi håper å kunne benytte ved en senere anledning i Stjernen, sier Darren Treloar.