Frisk Asker
FRI

Råsterk borteseier mot Frisk Asker

Frisk Asker - Stjernen 3-7 (2-3, 0-3, 1-1) Det ble en kanadisk hockey leksjon i Askerhallen i kveld mot de regjerende norgesmesterne, når importene stod for 14 målpoeng i kampen mot Frisk Asker.

Allerede etter 36 sekunder satt Andrew O´Brien på inn kampens første mål etter en kontring av Daniel Ciampini som gikk over hele banen før han spilte fri Andrew. Andrew satt pucken i mål på backhand bak Nicklas Dahlberg. 31 sekunder senere tok Kyle Farrell «kjøkkenveien» og økte Stjernens ledelse til 2-0. For en start det ble i Askerhallen. Frisk Asker ble tildelt ett straffeslag etter 02:56 og Victor Granholm skulle prøve seg mot Joel Rumpel i Stjernen buret. Joel var med og reddet straffen og det stod fortsatt 2-0 på måltavla. 4 sekunder senere fikk Frisk Asker sin første scoring i det Frisk Asker vinner droppen og Max Krogdahl fyrer fra blå. Pucken treffer en Stjernen spiller i ryggen og styres inn bak en sjanseløs Stjernen-keeper. Bare 3 minutter var spilt og vi hadde fått 3 mål og en straffemiss. Eter 12:02 fikk Henrik Ødegaard en 2 minutters utvisning for interference og Stjernen fikk sitt andre powerplay for kvelden. Stjernen flyttet pucken fort og med strålende passningspill satt Kyle Farrell inn sitt andre mål for kvelden. Med drøye 2:30 igjen av perioden reduserte Frisk Asker til 3-2 ved Victor Björkung på en retur fra ett skudd fra blålinja. Lagene gikk til pause og Stjernen ledet 3-2. Skudd 10-11.

Den andre perioden vippet litt frem og tilbake før Stjernen etter 28:38 økte sin ledelse til 4-2 etter et herlig skudd fra Maksim Ponomarenko, rett i mål fra blålinja. Etter 31:01 fikk Frisk Asker en ny to minutter og et nytt powerplay for Stjernen. Braden Christoffer fant Kyle Farrell foran målet til Frisk Asker og Kyle gjorde ingen feil og satt inn sitt tredje mål for kvelden. Med snaue to minutter igjen av perioden får FA´s Björkung to minutter for slashing. Stjernen etablerte powerplayet og Andreas Heier skyter på mål og traff Daniel Trnavsky i ryggen som styrte inn pucken bak Dahlberg til 6-2. Stjernens tredje powerplay mål for kvelden. Stjernen vant den andre perioden 3-0. Skudd 9-14.

Den tredje perioden startet på best mulig måte da Braden Christoffer styrte en ispuck fra Coatta rett i krysset. 7-2 ledelse til Stjernen etter bare 41 sekunder ut i perioden. En lekker styring der av Stjernen toppscorer. Etter Stjernens syvende mål takker Nicklas Dahlberg for seg i Asker-buret og bytter med unggutten Henrik Fayen-Vestavik. Frisk Asker fikk en redusering i den tredje perioden da Eirik Jensen kriget inn målet. Kampen endte 7-3 og Stjernen tok en råsterk borteseier i Askerhallen mot de regjerende norgesmesterne. Skudd 9-4, totalt 28-29.

Kyle Farrell scoret 3 mål i kveld og Andrew O'Brien feiret bursdag med 3 deilige poeng!

Stjernens beste spiller
– Vi leverer en bunnsolid kamp fra start til slutt og de tre poengene er veldig fortjente. Det er gøy å spille om dagen, veldig gøy. Alle guttene pusher hverandre hardt på trening og legger ned et hardt arbeid sammen. De nye gutta (Sam Coatta og Joel Rumpel) har kommet inn og bidrar også til å løfte laget, sa Kyle Farrell til f-b.no etter kampen. Gullhjelm innehaver Kyle Farrell ble kåret til Stjernens beste spiller i kampen med sine 3 scoringer.

Stjernen-trener René Hansen var strålende humør etter kampen. – I dag vinner vi fortjent. Vi visste Frisk var gode i spillevendingene. Det synes jeg vi fikk god kontroll på etter hvert. Jeg føler vi maler Frisk litt i stykker, sa René til f-b.no etter kampen

BB Frisk Asker: #40 Fredrik Lystad Jakobsen
BB Stjernen: #94 Kyle Farrell