• Hovedpartnere

    Partnere

Lørdag Lør 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lørdag Lør 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lørdag Lør 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lørdag Lør 24 Oktober Okt
Tirsdag Tir 27 Oktober Okt
Søndag Søn 1 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lørdag Lør 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lørdag Lør 21 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
I dag 28 November Nov
Torsdag Tor 3 Desember Des
Lørdag Lør 5 Desember Des
Torsdag Tor 10 Desember Des
Lørdag Lør 12 Desember Des
Tirsdag Tir 15 Desember Des
Mandag Man 28 Desember Des
Onsdag Ons 30 Desember Des
Lørdag Lør 2 Januar Jan
Torsdag Tor 7 Januar Jan
Lørdag Lør 9 Januar Jan
Torsdag Tor 14 Januar Jan
Lørdag Lør 16 Januar Jan
Torsdag Tor 21 Januar Jan
Lørdag Lør 23 Januar Jan
Hjemme
Stjernen
STJ
Borte
Stavanger
STA

Stjernen slo tilbake igjen

(Stjernen Hockey – Stavanger Oilers 7-2). Innsats vinner ofte kamper. Selv om det kanskje ikke var champagnehockey og enhver pasning var ikke et rekesmørbrød, så kan Stjernens seier i kveld nesten oppsummeres i ett ord – innsats!

Siddisene skulle ikke få en meter gratis, og når Tim McGauley blokkerer skudd med hodet først, så sier det litt om krigerviljen til «guttæne» i kveld.

Først periode bærer litt preg av at dette er to lag som har slitt i motbakke i starten av sesongen. Stjernen hadde en spillesugen Jonathan Hermansson tilbake fra skade, mens Oilers var forsterket med NHL-spilleren Rudolfs Balcers. Det blir mye pasninger frem og tilbake uten at noen av lagene klarer å få noe særlig initiativ. Stjernen klarer likevel å skape litt fyr i teltet da Andreas Heier gjør 1-0 midtveis i perioden etter forarbeid av Alexander Reichenberg og Arttu Niskakangas. Oilers utlignet noen minutter senere ved Rudolfs Balcers i overtallsspill, mens Stjernens Sander Rønnild satt utvist for holding. 1-1 ble også pauseresultatet.

Andre periode fortsetter litt der den første slapp. Fortsatt er det ingen av lagene som klarer å få et spillemessig overtak i kampen, og det blir en del «hawaii» fra begge lag. Men Stjernen jobber hardest, og får betalt for det. Midtveis i perioden får Niskakangas en lekker pasning fra Andreas Heier. Oilers-keeper Henrik Holm redder Arttus første skudd, men han setter sin egen retur i mål og hjemmelaget opp i ledelse med 2-1. Mot slutten av perioden viser Mikael Mikalsen hvor skapet skal stå i en fight med Stavanger-back Patrick Ulriksen, og begge blir belønnet med utvisning (2+2) for roughing. Oilers får et visst press på Stjernen mot slutten av perioden, men får ikke uttelling og 2-1 står seg til pause. Niskakangas forteller til TV2 Sporten at det gjelder å finne et åpent rom for å sette pucken i mål.

Stjernen spiller på det enkle, og får betalt for det. Mange fryktet kanskje at maskineriet til Oilers ville starte for alvor i tredje periode, men etter kun tre minutter kaster Stjernen en stor neve grus i Oilers-maskinen. Reichenberg og Travis Brown kombinerer fint i offensiv sone, og etter allerede 3 minutter kan Heier sette sin andre scoring for kvelden og øke Stjernens ledelse til 3-1. Vondt skulle bli til verre når Brett Thompson og Emil Buskoven serverer Tim McGauley, som øker til 4-1. Et uoppmerksomt Stjernen-lag inviterer Oilers inn i kampen igjen når de plutselig bli alene med keeper Hanneborg i undertall. Med Chris Rumble utvist, så scorer Stavangers Joey Martin. 4-2 og spenningen stiger i Stjernehallen. Med snaue 2 og et halvt minutt igjen velger Oilers å ta timeout, ta ut keeper Holm og spille 6 mot 5. Det går ikke mange sekundene før Trnavsky snapper pucken og setter den i et åpne målet, 5-2. Fem sekunder senere er han på farten igjen, og servert av James De Haas og Tim McGauley øker Trnavsky til 6-2. En veldig spillesugen Jonathan Hermansson får avslutte en ellevill tredje periode med å sette sluttresultatet til 7-2, servert av Mikael Mikalsen og Daniel Trnavsky.

Innsats og vilje slår som regel alltid klasse. Stjernen ville mest, jobbet hardest og spiste mest pucker – det fikk de betalt for med kalassifre mot et Oilers som virkelig er i motgang. Nå gjelder det å bygge videre på dette frem mot neste match mot Manglerud Star i Manglerudhallen søndag den 1.november.