Borte
Stjernen
STJ

FRISK UTNYTTET FEIL I JEVN AFFÆRE

(Frisk Asker – Stjernen 3-2) Stjernens tredje bortekamp på rad ble en jevn affære mot Frisk Asker i Askerhallen. Men til tross for en spillemessig jevn kamp, var hjemmelaget dødelig effektive og utnyttet bortelagets feil for å sikre seieren.

Første periode rakk knapt å bli halvannet minutt gammel før pucken lå i nota. En forsvarstabbe fra Stjernen sørget for en tidlig ledelse for Frisk Asker ved Bobby MacIntyre. Kalddusjen skulle fortsette etter 8 minutters spill da Frisks Kristoffer Thomassen øker hjemmelagets ledelse til 2-0. Stjernen hadde et press, de hadde et initiativ og skulle til slutt få betalt i form av en redusering fra Daniel Leavens etter sytten minutters spill. Stjernen spilte seg til store sjanser i løpet av den første perioden – i tillegg til Leavens scoring hadde også Andreas Heier og Jonathan Hermansson store muligheter, men en god Henrik Fayen- Vestavik i Asker-målet bidro til at hjemmelaget kunne gå til pause med ledelse.

Andre periode begynte litt tamt fra begge lag. Stjernen pådrar seg to utvisninger på kort tid, og mens Stian Nybraaten Hansen sitter utvist for hekting øker Thomas Valkvæ Olsen Frisks ledelse til 3-1 etter snaue åtte minutters spill. Begge lag får spilt seg til sjanser, Asker kommer blant annet alene med Stjernen-målvakt Jørgen Hanneborg ved et par anledninger, men Hanneborg vartet opp med solide redninger. Mens Stjernen vant skuddstatistikken i første periode med 13-9, så vinner Frisk skuddene i andre periode med 11-4 samt 1-0 i målprotokollen og 3-1 blir pauseresultatet.

Tredje periode begynner med et tidlig undertallspill da Daniel Trnavsky blir utvist for hekting. Stjernen kontrer i det de blir fulltallige og Leavens får en god sjanse, men setter den klokkerent i stolpen. Etter snaut fem minutter pådrar Frisk Asker seg en dobbelutvisning og Stjernen får mulighet i fem mot tre i inntil to minutter. Et svakt overtallspill fra de røde gir ingen uttelling, noe bortelaget ville revansjere da de noen minutter senere får en ny sjanse i overtall. Hjemmelagets Valkvæ Olsen rekker å sitte i fryseboksen i omtrent 30 sekunder da Alexander Reichenberg reduserer til 3-2. De siste minuttene av perioden forsøker Stjernen å legge press på Asker for å få en utligning, men til intet hell. Når Reichenberg får en utvisning i sluttsekundene for å lukke hånden om pucken, så ebber kampen ut i et tap mot Frisk Asker.

Det ble sett over ett en jevn kamp i Askerhallen i kveld. Stjernen fullt på høyde med Frisk Asker spillemessig, og hadde lengre perioder hvor man presset hjemmelaget, men fikk ikke uttelling. Askerbøringene var dødelig effektive, utnyttet feil fra Stjernen og vinner til slutt 3-2.