• Hovedpartnere

    Partnere

Hjemme
Sparta
SPA
Borte
Stjernen
STJ

Før Sparta i Amfi´n

Da er det tid for runde to i «Rumble in Østfold». Det er nok et revansjesugent Sparta-lag som venter Stjernen 17 kilometer lenger nord. Stjernen ble litt stresset av Spartas offensive spill i Stjernehallen, så man er nødt til å nullstille og være påskrudd fra start.

Men det er også viktig å ha spilleglede – «guttæne» har ved flere anledninger vist at når gleden er der, så er de røde fryktelig gufne å spille mot. Mandag tok Stjernen to poeng etter å ha vunnet mot Sparta etter straffeslagskonkurranse. Arttu Niskakangas var iskald da han skulle ta den avgjørende straffen og klistret pucken opp i krysset. Kampen viste at hvert sekund teller, og ikke gi seg før hese Fredrik blåser. Det viser styrke og lagmoral å komme seirende ut etter en tung kamp hvor man ikke fikk det helt til å stemme.

Stjernen fortsetter dermed sin gode form og forlenger seiersrekken til fem kamper. I tur og orden har man vunnet mot Lillehammer (3-2), Grüner (6-3), Narvik (6-2), Vålerenga (8-1) og Sparta (3-2). De røde har vist stor spilleglede og er et vanskelig lag å møte. Like fullt kan man ikke hvile på laubærene – de blå ønsker nok å reise den berømmelige kjerringa, og en må være skjerpet fra start i Amfi’n hvis man vil gjenta fjorårets romjul med å vinne to lokaloppgjør på rad.

For Spartas del fortsetter det med «stang ut». De fem siste kampene har sarpingene en seier og fire tap mot henholdsvis Vålerenga (5-4), Stavanger Oilers (3-4), Frisk Asker (0-6 og 2-5) og Stjernen (2-3). Det står likevel ikke på arbeidsmoralen til de blå, som er et skøytesterkt og hardtarbeidende lag. Men trener Sjur Robert Nilsen har nok å tenke på når man har 21 baklengs på fem kamper.

Er trener Lasse Fjeldstads menn skjerpet og godt forberedte til kveldens kamp, så har man gode sjanser til å reise hjem fra Sarpsborg med alle tre poengene. Unngå unødvendige utvisninger, still inn siktet på pasningene og skru opp tempoet på skøytene, så blir det en rød kveld i Sarpsborg i kveld!

Statistikk fra forrige møte mellom lagene:
Poengkongen:
Stjernen: Timothy McGauley 2 + 0 / Daniel Leavens 0 + 2
Sparta: Santeri Saari 1 + 1

Utvisninger:
Stjernen: Brett Thompson 12 minutter
Sparta: Jonas Meisingset 4 minutter

Redningsprosenten:
Stjernen: Jørgen Hanneborg 93,9%
Sparta: Jens Kristian Lillegrend 93,9%

Totalt for sesongen:
Poengkongen:
Stjernen: Timothy McGauley 10 + 20
Sparta: Hans Kristian Jakobsson 4 + 10

Utvisninger:
Stjernen: Maksims Ponomarenko 42 minutter
Sparta: 6 spillere med 12 minutter hver

Overtallspill:
Stjernen: 25,7%
Sparta: 17,7%

Undertallspill:
Stjernen: 76,8%
Sparta: 85,7%

Redningsprosenten:
Stjernen: Jørgen Hanneborg 90,8% / Preben Arntsen 89,5%
Sparta: Tobias Normann 89,7% / Jens Kristian Lillegrend 89,7%

Stjernen Media har samsending med Sparta Media og du finner sendingen "Før kampen", "1 pause", "2 pause" og "Etter kampen" på Sparta TV YouTube-kanal!

Kampen ser du på TV2 Sumo!