Vålerenga
VIF

Åpnet ballet med seier

(Stjernen – Vålerenga 3-1) Det var åpenbart to lag som ivret etter å komme i gang som møttes i Fredrikstad i kveld. To offensive lag på isen og et entusiastisk publikum sørget for en elektrisk atmosfære rundt seriestarten i årets Fjordkraft-liga. Det var kanskje grått og regntungt ute, men inne skinte Stjernen!

Første periode ble nesten som en virvelvind å regne med to lag som gikk ut i hundre. Spillet bølget frem og tilbake i et enormt tempo. Trener Anders Olsson coachet energisk i boksen og manet sine spillere til å legge press på Vålerenga, noe de røde også lyktes med. Sakte, men sikkert tok Stjernen kontroll over perioden og satte Steffen Søberg i VIF-målet stadig på prøve.

Oslo-laget fikk det ikke til å stemme, og hjemmelaget gjorde nesten så vondt de ville. Lønn for strevet skulle de røde også få, i form av litt finsk sisu. Tyler Coulter og Patrick Newell spilte Arttu Niskakangas lekkert fri foran mål. Finnen var iskald og sendte Stjernen opp i ledelsen 1-0 og publikum til himmels. Vondt skulle bli til verre da Mikael Mikalsen og Jonathan Hafsmoe serverte Ole Einar Engeland Andersen som ladet børsa og doblet Stjernens ledelse med et knallhardt skudd. 2-0 skulle også stå seg til pause etter en enorm første periode hvor Stjernen dominerte fullstendig. Skuddstatistikken endte 16 – 12 i favør hjemmelaget.

Tempoet roet seg noe i den andre perioden, men Stjernen fortsatte å spille seg til store sjanser uten å få uttelling, en god Steffen Søberg i Vålerenga-målet holdt VIF inne i kampen. Utover i perioden kom Oslo-laget mer med i kampen og får litt initiativ da Stjernen pådrar seg et knippe utvisninger. Med en mann utvist, og en avventende utvisning var de røde litt på hæla og Vålerenga får sin redusering ved Stefan Espeland. VIF fikk litt energi i laget etter reduseringen og satte Jørgen Hanneborg virkelig på prøve, men Stjernens burvokter holdt unna. Mot slutten av perioden klarte Stjernen å stresse Vålerengas overtallsspill slik at backen Kalle Ekelund måtte ty til ulovlige midler for å hindre hjemmelaget i å kontre. Utvisningene gir riktignok ingen resultater og Stjernen kunne gå til pause fortsatt i ledelsen med 2-1. Skuddstatistikken ender 7 – 13 i favør bortelaget.

Tredje periode fortsatte litt i samme sporet som den foregående perioden. Vålerenga forsøker å presse på for en utligning, men Stjernen jobber iherdig og holder VIF unna. Mannen som ble kåret til banens beste i kveld, Jørgen Hanneborg skulle også være i det umulige hjørnet. Til tross for et visst Vålerenga-press i den siste perioden, så hadde Stjernen kontroll på det som skjedde utpå isparketten. Med et veldig entusiastisk publikum i ryggen, så styrte Stjernen sikkert mot en hjemmeseier i den første kampen for sesongen. Vålerengas Tommi Taimi fikk en utvisning med to minutter igjen å spille for slashing, og Stjernen fikk spille bortimot resten av kampen i overtall. Bortelaget forsøkte å trekke ut keeper Tobias Breivold, som erstattet Steffen Søberg i den siste perioden, for å kunne spille fem mot fem. Men med åpent mål, så skjer det som ofte skjer – Tyler Coulter snapper pucken og med 1,1 sekunder igjen på klokka, øker han Stjernens ledelse og fastsetter sluttresultatet til 3-1. Skuddstatistikken i den tredje perioden ble 6 – 7 i favør bortelaget.

Et gammelt visdomsord forteller at en dårlig generalprøve gir en god premiere, og det er kanskje noe sannhet i det ettersom Stjernen ikke skremte noen mot Grüner sist tirsdag. I kveld kom de ut på isen, satte «klampen i bånn» fra start, tok ledelsen og gav den aldri i fra seg igjen. En sterk seier mot et Vålerenga som de fleste eksperter har tippet på toppen av tabellen er så absolutt en god måte å starte serien på. Førstkommende torsdag venter en ny tøff kamp mot erkerival Sparta i Sarpsborg.