Ringerike
RIN

Eventyrlig opphenting på Hønefoss

(Ringerike – Stjernen 6-7) Stjernen havnet tidlig under mot Ringerike som hadde ledelsen nesten gjennom hele kampen. Men gjennom en enorm innsats og vinnervilje kriget Stjernen seg tilbake i kampen, og anført av Red Beavers i fyr og flamme på tribunen ble det en eventyrlig opphenting av de røde i Schjongshallen.

Stjernen skulle få en real kalddusj i den første perioden i Schjongshallen. Ringerike gikk offensivt til verks i et høyt tempo og fikk betalt for det allerede etter det var spilt halvannet minutt av perioden da Brett Perlini ga hjemmelaget ledelsen. Et stresset Stjernen fikk ikke hvile lenge før den neste pucken lå i nettet bare et par minutter senere ved David Åslin. Hovedtrener Anders Olsson måtte ta grep, og valgte å bytte ut målvakt Jørgen Hanneborg med Preben Arntsen. Spillet stabiliserte seg noe, og Stjernen kom mer med i kampen. Dog skulle det komme nok en Ringerike-scoring midtveis i perioden, igjen ved Brett Perlini. Riktignok skulle Stjernen få nettkjenning da Brendan Ellis fikk god tid på blålinja og sendte pucken i mål med et godt plassert skudd, men kveldens dommere valgte å annullere målet etter å ha sett nærmere på scoringen på video. En blytung periode for de røde, som riktignok jevnet seg litt ut etter hvert. Skuddstatistikken endte også i hjemmelagets favør med 13 mot 12.

Etter noen omrokkeringer i rekkene og antageligvis et par alvorsord fra trener Anders Olsson, var det et litt annet Stjernen-lag som entret isen i midtperioden. De røde tok tidlig kommandoen og la et høyt press på Ringerike. Presset skulle betale seg etter nesten fem minutter spill hvor Austin Cangelosi kom seg inn foran Ringerikes målvakt, og sendte pucken tvers over til Patrick Newell som sørget for den første reduseringen. Nevnte Newell ble servitør på Stjernens andre redusering, hvor han fant en umarkert Jonathan Asbjørnsen ved droppepunktet som på direkten skapte ny spenning i kampen. Med kun et mål bak, så var Stjernen virkelig på hugget, men Ringerike utnyttet de mulighetene de fikk. I et overtallsspill mens Jonathan Hermansson satt utvist for farefullt spill med høy kølle økte Kenneth Gulbrandsen til 4-2 med snaut fire minutter igjen av perioden. Midtperiodens målkavalkade var riktignok ikke over i det to minutter senere fikk Filip Gunnarsson pucken fra Tyler Coulter og Jonathan Asbjørnsen, svensken kriget seg inn foran Ringerikes mål og reduserte til 4-3. Med sekunder igjen å spille er Stjernen litt uoppmerksomme, og hjemmelagets Brett Perlini fikk lirket inn 5-3 mellom stanga og Stjernen-målvakt Preben Arntsen. 5-3 skulle stå seg til pause, etter en periode hvor de røde var mye mer med på notene. Skuddstatistikken endte i favør Stjernen med 16 mot 4.

Om man ikke hadde fått nok dramatikk i de to foregående periodene, så burde man kanskje sjekke blodtrykket etter den tredje perioden. Stjernen kom ut i omtrent samme spor som i den andre perioden og tok kommandoen tidlig, anført av et fyrverkeri av en stemning fra tribunen hvor Stjernens supportere Red Beavers dominerte fullstendig. De røde skulle også få betalt for innsatsen – først ved mannen som avgjorde forrige møte mellom Stjernen og Ringerike, Arttu Niskakangas som reduserte til 5-4 på pasning fra Brendan Ellis og Patrick Newell. Drøyt fire minutter senere utlignet Riley Brace etter han ble spilt frem av Filip Gunnarsson. Nye tre minutter passerte før våre røde helter på nytt var på farten – Stian Nybraaten Hansen og Brendan Ellis serverte Austin Cangelosi på lekkert vis, og amerikaneren sendte Stjernen i ledelsen med 6-5 foran et Red Beavers som gikk fullstendig av hengslene på tribunen. Mange trodde kanskje dette ville gå til sudden death da Kenneth Gulbrandsen satte sitt andre mål for kvelden og utlignet til 6-6. Men Stjernen nektet å gi seg – med under tre minutter igjen sendte Patrick Newell pucken mot Ringerikes mål, hvor Austin Cangelosi styrer inn sitt andre mål og ny ledelse til Stjernen! Mikael Mikalsen fikk så en utvisning for boarding og de røde måtte spille omtrent resten av kampen i undertall både fire mot fem og fire mot seks siden Ringerike tok ut målvakten. Men vinnerviljen hadde virkelig satt seg i Stjernen-spillerne som aggressivt stresset Ringerike. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i Stjernens favør med 18 mot 5 og 6-7 ble sluttresultatet. Etter å tidlig komme under med 3-0, jobber Stjernen seg heroisk inn i kampen igjen og tar med seg alle tre poengene hjem til Fredrikstad.