Ringerike
RIN

Snudde kampen og vant

(Ringerike – Stjernen 2-4) Stjernen fikk en tidlig kalddusj i Schjongshallen da Ringerike ledet 2-0 allerede etter fem minutter. Men Stjernen reduserte i sluttsekundene av første periode og brukte de påfølgende to periodene på å snu og vinne kampen.

Det var Ringerike som kom best i gang i den første perioden. Hjemmelaget gikk ut i et høyt tempo, og etter bare et snaut minutt lå pucken bak Stjernen-målvakt Jørgen Hanneborg etter et skudd fra Leonards Rimjans. Kalddusjen ble enda litt kaldere da Andreas Heier fikk en utvisning for tripping og Ringerike brukte snaue minuttet av sitt overtall til å doble ledelsen ved Kenneth Pappalardo Gulbrandsen. Etter de fem heseblesende åpningsminuttene av perioden, jevnet kampen seg mer ut og det kom muligheter til begge lag, men verken Hanneborg eller Ringerike-målvakt Mattias Pettersson ble satt på de helt store prøvene. Dog var hjemmelaget nærmere 3-0 enn Stjernen var 2-1. Reduseringen skulle likevel komme med bare fem sekunder igjen av perioden. Andreas Heier slapp pucken til Ole Einar Engeland Andersen på blålinja som ladet børsa og fyrte av et knallhardt skudd på direkten. Foran mål sto Stjernens #88, Austin Cangelosi, og styrte inn reduseringen. 2-1 til Ringerike sto seg da til pause, og skuddstatistikken i den første perioden endte i favør Stjernen med 11 mot 9.

Det ble jevnt også i begynnelsen av den andre perioden, og ingen av lagene maktet helt å ta initiativet. Begge lag fikk også prøve seg i overtall – først fikk hjemmelagets Dennis Ryttar en utvisning for krysstakling to minutter ut i perioden. Stjernen fikk etablert seg i offensiv sone, men Ringerike holdt unna. Fem minutter senere var det ringerikingenes tur da Emil Buskoven ble utvist for interference, men heller ikke de fikk noen uttelling. Nevnte Buskoven måtte på ny ty til ulovligheter for å forhindre at Ringerike kom alene mot målvakt Jørgen Hanneborg. Dommeren dømte straffeslag, Johan Eriksson forsøkte seg, men Hanneborg kom seirende ut av duellen. I stedet skulle det smelle i den andre enden av banen bare sekunder senere. Kevin Davis og Patrick Newell fant Ole Einar Engeland Andersen på blålinja, som med et kjapt slagskudd skapte balanse i regnskapet og utlignet til 2-2. Men Stjernen var ikke ferdigscoret denne perioden – bare minuttet senere fikk Benjamin Byrkjeland pucken fra Håkon Imset Stormli og fosset inn i offensiv sone. Byrkjeland sendte en kjapp pasning mot mål, hvor hjemmelagets Robin Bjørnstad er uheldig og styrte pucken i eget mål. Siden man ikke krediterer selvmål i ishockey, så ble det Byrkjeland som fikk æren av å sende Stjernen opp i ledelse med 3-2. De siste minuttene av midtperioden ble forholdsvis jevnspilt med muligheter til begge lag, dog med et lite initiativ til Stjernen. Blant annet var unggutten Casper Myklebust frempå med et farlig skudd, men Ringerikes målvakt Pettersson reddet. Perioden ebbet ut med ledelse til Stjernen, som også vant skuddstatistikken med 17 mot 6.

Det ble noen jevnspilte første minutter av den tredje perioden, hvor Jørgen Hanneborg vartet opp med noen høyst kvalifiserte redninger. Etter fem minutters spill har Ringerike pucken bak eget mål, og i ferd med å sette i gang et angrep. I stedet sendte hjemmelagets back pucken rett i beina på Tyler Coulter. Pucken endret retning og før Ringerikes målvakt Mattias Pettersson har oppdaget hva som har skjedd, har pucken sklidd i mål. Coulter blir kreditert for å øke Stjernens ledelse til 4-2. Scoringen tok luften litt ut av Ringerike, og resten av kampen så ut til å bli en liten transportetappe. Men så er Stjernens unggutt Casper Myklebust uheldig i en takling, som ender med 5 + 20 minutters utvisning for boarding. I samme øyeblikk fikk hjemmelagets Karl Markström en utvisning for roughing. Det betød spill fire mot fire i to minutter, så overtall for Ringerike i tre minutter. Stjernen jobbet iherdig og sørget for at hjemmelaget fikk lite til i sitt overtallsspill. Med tre minutter igjen fikk Ringerike en ny mulighet i overtall da Austin Cangelosi ble utvist for tripping. Hjemmelaget forsøkte seg med å trekke ut målvakt Pettersson, og sette inn en ekstra utespiller og da spille 6 mot 4. Men Hanneborg og Stjernen hadde stengt målet for kvelden. Det ble ingen flere mål, og tross en kalddusj i starten av kampen viser de røde nok en gang vinnervilje og snur kampen til seier 4-2 og alle poengene ble med i bussen hjem til Fredrikstad.