Lillehammer
LIL

Sterk triumf på Lillehammer

(Lillehammer – Stjernen 2-4) Stjernen tok tidlig kommandoen i kveldens kamp og ledet 2- 0. Lillehammer fikk sin utligning i midtperioden, men våre røde helter snudde kampen, vant til slutt 4-2 og tok sin tredje strake bortetriumf.

Stjernen kom best i gang i den første perioden, og allerede etter et minutts spill måtte dommerne inn og sjekke videopptaket for å se om Austin Cangelosi hadde scoret mot gamle lagkamerater. Lillehammer slapp med skrekken, men de røde fortsatte å dominere. Både nykommer Håkon Nilsen og Kevin Davies prøvde seg fra blålinja, men Trym Gran i Lillehammer-målet holdt unna. Stjernen presset høyt, som også ga rom for kontringer fra vertene. Blant annet hadde Nick Dineen et skudd i stolpen, men det skulle være Stjernen som fant nettmaskene først. Håkon Nilsen noterte seg for sitt første poeng i den røde drakta da han og Riley Brace fant en udekket Tyler Coulter foran mål. Coulter er iskald og lirket pucken inn under Gran. Bare minutter senere var Stjernen millimetre unna å doble ledelsen da Ole Einar Engeland Andersen ladet børsa fra blålinjen, pucken traff begge stolpene før den spratt ut igjen. Den første perioden endte med 1-0 til Stjernen, hvor de røde styrte showet. Skuddstatistikken endte også i favør Stjernen med 11 mot 8.

I midtperioden fortsatte Stjernen sitt solide spill ved å utnytte et tidlig overtallsspill. Etter ett minutts spill fikk Lillehammers Nick Dineen en utvisning for slashing og de røde brukte kun 34 sekunder på å doble ledelsen. Andreas Heier og Ole Einar Engeland Andersen fikk avsluttet, hvor vertenes målvakt Trym Gran måtte gi en retur. Austin Cangelosi var fort frempå og økte Stjernens ledelse til 2-0 med en backhand. Så var det Stjernens tur til å snuble – nykommer Håkon Nilsen fikk to utvisninger omtrent rett etter hverandre for henholdsvis tripping og hekting. Dette så ut til å få spillerne litt ut av rytmen, og Lillehammer fikk et lite initiativ. Så, da Sander Rønnild ble utvist etter seksten minutter av perioden for holding, fikk hjemmelaget uttelling da Stian Nystuen reduserte til 2-1. Bare minuttet senere fikk også Cangelosi en utvisning for tripping hvor Martin Gran fant nettmaskene bak en dekket Jørgen Hanneborg og utligningen var et faktum. Men med 55 sekunder igjen så hadde Ole Einar Engeland Andersen og Håkon Imset Stormli vært en tur i kiosken – for pasningen fra Andersen i egen sone som sendte Imset Stormli alene mot Lillehammers målvakt var skikkelig hockeygodis, og Stormlis avslutning som sendte Stjernen på nytt i føringen smakte på ingen måte noe dårligere. Stjernen kunne gå til pause med ledelse 3-2, og skuddstatistikken i den andre perioden endte i favør hjemmelaget med 11 mot 10.

Det lå an til å bli en spennende avslutning på denne kampen i den tredje perioden, og Lillehammer hadde sine muligheter. Spesielt i sitt overtallsspill da Jonathan Hermansson ble utvist drøyt midtveis i perioden for hekting. Men Stjernen spilte på det sikre, og anført av en for kvelden god Jørgen Hanneborg mellom stengene holdt våre røde helter hjemmelaget på trygg avstand. Et par minutter etter Stjernen ble fulltallige, var Håkon Imset Stormli nære på å øke de rødes ledelse til 4-2, men satte pucken i tverrliggeren. Lillehammer jaget en utligning, men Stjernen fortsatte å spille på det sikre og sørget for at de ikke fikk noen særlig store muligheter. Mot slutten av perioden valgte tok Lillehammers trener Aleksander Smirnov en time out. Keeper Trym Gran forlot målet, og vertene forsøkte seg med å spille overtall seks mot fem. Det endte med at Imset Stormli snappet pucken og kunne spasere inn 4-2 i åpent mål. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør hjemmelaget med 9 mot 8.

Stjernen tar en sterk borteseier i Eidsiva Arena, tok dermed sin tredje strake bortetriumf, og beholder ledelsen i Fjordkraft-ligaen før tabellnabo Stavanger Oilers kommer på besøk førstkommende søndag.