Borte
Ringerike
RIN

Solid seier mot Ringerike

(Stjernen – Ringerike 6-1) Det var ganske tydelig et Stjernen som var ivrige etter å komme i gang med å spille kamper igjen som tok i mot Ringerike i kveldens kamp i Stjernehallen. De røde tok raskt kommandoen med to tidlige scoringer, og så seg ikke tilbake før de hadde satt seks pucker bak bortelagets målvakt i det som ble en høyst fortjent hjemmeseier.

En fartsfylt åpning
Det var et spillesugent Stjernen som åpnet ballet i kveldens dyst mot Ringerike. De røde kom ut av startblokkene i et høyt tempo som åpenbart bortelaget ikke var helt forberedt på. Allerede etter halvannet minutt av den første perioden kunne publikum feire kveldens første scoring. Arttu Niskakangas fikk lagt pucken på mål, og på returen fra Ringerikes målvakt dukket Mikael Mikalsen opp og sendte Stjernen i ledelsen.

Bare snaue 90 sekunder senere ble det ny jubel. Med høy fart inn i bortelagets sone kunne Riley Brace og Ole Einar Engeland Andersen servere Austin Cangelosi, som rapt plasserte pucken i krysset og doblet Stjernens ledelse. De tidlige scoringene medførte at Ringerikes hovedtrener Martin Boork måtte ta affære med en timeout for å samle troppene. Spillet jevnet seg ut noe, og nå var Ringerikes målvakt Mattias Petterson mer med på notene mot Stjernens muligheter. Etter nesten seks minutters spill fikk Stjernen og Tyler Coulter en utvisning for interference. Det påfølgende overtallsspillet klarte bortelaget å utnytte – med fire sekunder igjen av Coulters utvisning fikk de sin redusering da Brett Perlini fant nettmaskene.

Stjernen fortsatte like fullt å legge trykk på Ringerike, og alle de tre rekkene for kvelden var farlig frempå foran bortelagets målvakt. Med drøyt syv minutter igjen å spille var det Stjernens tur til å spille overtallsspill da Andreas Adolfsen fikk to pluss to minutter for farefullt spill med høy kølle. Pucken gikk hurtig mellom de røde i overtallet, og med 25 sekunder igjen med en mann mer på isen kunne Patrick Newell øke Stjernens ledelse til 3-1 på pasning fra Tyler Coulter og Austin Cangelosi. Mot slutten av perioden ble Kenneth Pappalardo Gulbrandsen også utvist for Ringerike for usportslig opptreden, men til tross for et godt overtall fant de røde ikke veien til nettmaskene denne gangen. Den første perioden endte 3-1 til hjemmelaget, med en skuddstatistikk som også gikk i de rødes favør med 23 mot 9.

En jevnere midtperiode
Ringerike hevet seg noen hakk i midtperioden, og spillet ble både jevnere og mer fysisk. Noen muligheter ble det også til bortelaget, men Stjernens målvakt Preben Rabben Arntsen hadde få problemer med å redde skuddene som kom. Etter nesten fire minutters spill fikk Andreas Heier en utvisning for slashing, og Ringerike skulle prøve seg i et nytt overtall. Det ble dog med forsøket, og Stjernen hadde god kontroll i sitt undertallsspill. Publikum skulle dog få noe å juble for igjen noen minutter senere. Stjernen flyttet pucken fort rundt i offensiv sone og panterne fra Hønefoss hadde vanskeligheter med å henge med. Til slutt kunne Kevin Davies og Patrick Newell servere Austin Cangelosi som hadde få problemer med å sette pucken i det åpne målet, og sørge for sin andre scoring for kvelden. Drøyt midtveis i perioden skulle Ringerike få muligheten til å skape ny spenning i kampen med et straffeslag, men i duellen mellom David Åslin og Stjernen-målvakt Preben Rabben Arntsen, så var det Rabben Arntsen som gikk seirende ut. Men dramatikken skulle ikke stoppe der. Minuttet senere ble bortelagets nysignering Reid Petryk utvist for en krysstakling, og i overtallet sendte Stjernen svimle ringerikinger ut i kiosken for å kjøpe pølse før publikum jublet for Cangelosis tredje scoring for kvelden. Men dommerne annullerte scoringen på grunn av offside i målgården, så stillingen var fortsatt 4-1 til Stjernen. Med seks minutter igjen av perioden fikk hjemmelagets Patrick Newell en utvisning for slashing, et undertall Stjernen hadde få problemer med. Så havnet Ringerike på etterskudd, og mot slutten av Newells utvisning fikk bortelagets Linus Rosdahl to minutter for tripping. I det påfølgende overtallet skulle Cangelosi likevel få sitt hattrick. Tyler Coulter og Riley Brace var servitører før amerikaneren økte Stjernens ledelse til 5-1. Patrick Newell var millimetre fra å øke til 6-1 i sluttsekundene av perioden, men 5-1 sto seg til pause og skuddstatistikken gikk på nytt i hjemmelagets favør med 12 mot 11.

Høy temperatur i tredje
Stjernen slapp litt opp på gasspedalen i den tredje perioden, og åpningsminuttene forløp i et litt roligere tempo med en del transport av puck fra begge lag. Etter fire minutter fikk Erik Bjerketvedt hos Ringerike en utvisning for å forsinke spillet, men Stjernen fikk ingen uttelling i sitt overtallsspill denne gangen. Så kom det som antageligvis var kampens store lekkerbisken, syv minutter ut i perioden. Mikael Mikalsen og Sander Rønnild hadde målgivende pasninger da Jonathan Hermansson nesten kjørte en «coast to coast». Fra egen blålinje satte unggutten fart, rundlurte to-tre ringerikinger på vei mot mål og sendte målvakten nesten ut i rundvantet før han lekkert økte Stjernens ledelse til 6-1.
Med omtrent fem minutter igjen av kampen skulle det bli full tenning og flere spillere fra begge lag havnet i en skikkelig slåsskamp etter en takling av bortelagets David Åslin. Resultatet ble en fem minutters utvisning på nevnte Åslin for interference pluss to minutter for roughing, mens hans lagkamerat Michael Söderberg også fikk to minutter for roughing. Stjernens Brendan Ellis og Mikael Mikalsen ble også utvist med to minutter hver for roughing, som endte med at Stjernen fikk spille i overtall de resterende fem minuttene av kampen.
Stjernens overtall bar dog litt preg av at det ble en transportetappe. Det ble noen muligheter, blant annet et godt skudd fra Brendan Ellis etter at han hadde sonet ferdig sin utvisning, men noen flere scoringer ble det ikke. Stjernen gikk seirende ut av oppgjøret med 6-1 og tok tre viktige poeng for å kunne henge med i toppen av tabellen. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte uavgjort med 5 mot 5.