Frisk Asker
FRI

Skjebnesvangre sluttminutter

(Stjernen – Frisk Asker 2-4) Stjernen gikk i krigen i kveldens oppgjør mot Frisk Asker hjemme i Stjernehallen. Men hard jobbing i nesten tre perioder, endte dessverre med å bli spolert av noen få skjebnesvangre minutter i slutten av den tredje perioden.

En fartsfylt første periode
Det ble en fartsfylt og underholdende første periode i kveldens oppgjør mot Frisk Asker i Stjernehallen. Stjernen fikk også tidlig muligheten i overtall, da Bobby MacIntyre ble utvist for farefullt spill med høy kølle omtrent rett etter det første minuttet var spilt. Det ble ingen uttelling med en mann mer på isen, men kampen bød like fullt på mye action og store muligheter til begge lag.
Litt etter midtveis i perioden var det bortelagets tur til å prøve seg i overtall, da Filip Gunnarsson pådro seg en utvisning for holding, men det var Stjernen som var nærmest scoring da Austin Cangelosi kom alene mot Frisk Askers målvakt Nicklas Dahlberg, men det var svensken som kom vinnende ut av den duellen.
Med fem minutter igjen av perioden kom det nok en utvisning, denne gang til askerbøringene og superveteran Anders Bastiansen som fikk to minutter for holding. Men Bastiansen rakk knapt å komme ut på isen igjen etter å ha sonet ferdig, før Cangelosi sendte Stjernen i ledelsen. Amerikaneren kriget inn pucken på pasning fra sine nord-amerikanske kolleger Alex Dostie og John Nicholas Piccinich.
1-0 sto seg også til pause etter en fartsfylt og underholdende periode. Skuddstatistikken gikk i bortelagets favør med 16 mot 12.

Bortelaget tok initiativet
Frisk Asker kom aggressivt ut av startblokkene i midtperioden, og la tidlig et press på Stjernen. Askerbøringene kom til flere store muligheter i åpningsminuttene, men Stjernen og målvakt Jesper Folke Eliasson fikk ryddet unna.
Den andre perioden var preget av mange utvisninger, spesielt var det Stjernen som måtte ta noen turer i «fryseboksen». Etter fire minutters spill måtte Brendan Ellis ut og sone to minutter for krysstakling og to minutter for roughing. For øvrig måtte også bortelagets Christian Fosse også ut i to minutter for roughing, etter litt «kalabalik» foran bortelagets mål. Mens Ellis sonet sin andre utvisning, og Stjernen var i undertall med fire mot fem, kunne Frisk Asker utligne til 1-1 ved Fèlix Girard.
Noen minutter fulgte med muligheter til begge lag, dog med et ørlite initiativ til bortelaget, før det var tid for nye utvisninger. Stjernens Andreas Heier og bortelagets Alexander Bonsaksen ble begge utvist i to minutter for roughing. Det skulle bli vanskeligere for hjemmelaget da John Nicholas Piccinich sekunder senere ble utvist for tripping, men Stjernen kriget iherdig og kom seg helskinnet gjennom undertallet.
Annet enn at linjedommeren falt pladask på isen, så skjedde det ikke så mye mer i sluttminuttene og lagene kunne gå til pause på stillingen 1-1. Skuddstatistikken i den andre perioden gikk i favør bortelaget med 16 mot 7.

Kriget i 18 minutter
Stjernen åpnet den tredjeperioden med en mann mer på isen etter at bortelagets Magnus Geheb ble utvist i midtperiodens siste sekund for en tripping, men de røde maktet ikke å få noen uttelling. Men denne gangen var det Stjernen som var aggressive, og la press på askerbøringene. Etter snaue fire minutters spill pådro bortelaget seg en lagstraff for å ha for mange spilleren på isen, og i de påfølgende to minuttene trykket Stjernen voldsomt på for å ta tilbake ledelsen. Men målvakt Nicklas Dahlberg holdt bortelaget inne i kampen.
I det neste overtallet skulle det likevel løsne for Stjernen. Alexander Bonsaksen ble utvist etter seks minutters spill for en krysstakling, og hjemmelaget bruke omtrent 30 sekunder på å sende publikum til himmels. Cangelosi scoret sitt andre for kvelden, etter pasninger fra Piccnich og Stian Kaltrud Nystuen. Stjernen gikk en ny energi i laget etter den forløsende scoringen, og mens publikum skapte en herlig stemning på tribunen, så vartet de røde opp med solid og hardtkjempende hockey ute på isparketten.
Men man skulle ikke være lenge i paradis – med fem minutter igjen å spille var det Frisk Askers Mikkel Christiansen som igjen kunne skape balanse i regnskapet ved å utligne til 2-2. Ikke lenge etter utligningen fikk bortelaget også et straffeslag, som tidligere Stjernen-spiller Hampus Gustafsson utnyttet ved å sende askerbøringene i ledelsen med 2-3. Da så det ut til at lufta gikk litt ut av Stjernen, og med halvannet minutt igjen å spille kunne Thomas Valkvæ Olsen øke Frisk Askers ledelse til 2-4.
Stjernen forsøkte seg med å ta ut målvakten og spille seks mot fem, men nå tikket ikke klokka de rødes vei. Bortelagets David Morley pådro seg også en utvisning for tripping, men med 30 sekunder igjen å spille, så hjalp det ikke at man kunne spille seks mot fire.

Gikk i krigen
Det endte altså 2-4, og askerbøringene kunne ta hjem sin tredje strake seier. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør hjemmelaget med 14 mot 11, totalt 33- 43.
Men, tross tap, er det likevel ikke bare helsvart i kveld. Publikum fikk se et Stjernen-lag som gikk i krigen med lidenskap og tro på sitt spill. Rødbuksene spilte med hjertet godt planta utapå drakta, ofret seg og sto opp for hverandre. Med litt mer terping på treningene, så spillet får satt seg mer – så er undertegnede overbevist om at vi har mye moro i vente.