Frisk Asker
FRI

Snudde kampen i Varner Arena

(Frisk Asker – Stjernen 2-4) Stjernen havnet tidlig under i kveldens kamp mot Frisk Asker i Varner Arena, men våre røde helter viste vilje, hjerte og en massiv arbeidsinnsats. Stjernen snudde kampen og kapret andreplassen på tabellen fra nettopp askerbøringene.

Med en mann mindre på isen …
Høyt tempo og intensitet preget den første perioden i kveldens kamp mot Frisk Asker, og allerede innen det var gått et minutt fikk Stian Kaltrud Nystuen en gyllen mulighet til å sende Stjernen i ledelsen, men pucken gikk akkurat til side for mål. Andreas Heier og hjemmelagets Håkon Løken Pedersen fikk hver sin utvisning for krysstakling allerede etter halvannet minutts spill, og i spill fire mot fire var det Frisk Asker som tok ledelsen ved David Morley. Tempoet og intensiteten dabbet ikke av, men Stjernen fortsatte å krige. Etter fem minutter var Mikael Dokken litt for het på grøten, og pådro seg en utvisning for farefullt spill med høy kølle. Men med en mann mindre på isen fikk Brendan Ellis og Alex Dostie tak i pucken, og serverte den til Stian Nybraaten Hansen. Hurtigtoget satte sporenstreks fart mot Frisk Askers målvakt Henrik Fayen-Vestavik, og utlignet for Stjernen med et lurt skudd som snek seg over mållinja. Spillet bølget frem og tilbake – begge lag gikk mye på skøyter og skapte gode muligheter. Både hjemmelagets målvakt Fayen-Vestavik og Stjernens målvakt Preben Rabben Arntsen vartet opp med fine redninger. Med snaut fem minutter igjen av perioden måtte Douglas Byrkjeland ut i to minutter for slashing, og Stjernen vartet opp med en reprise. Stian Nybraaten Hansen tak i pucken i askerbøringenes sone, og denne gangen var det hans tur til å servere Alex Dostie som sendte pucken i mål og Stjernen i ledelsen. I sluttminuttene kunne både Jonathan Hermansson og Håkon Imset Stormli økt Stjernens ledelse, men 1-2 sto seg til pause. Skuddstatistikken gikk også i Stjernens favør med 13 mot 8.

Buskovens første
Frisk Asker gikk hardt ut i midtperioden for å få en tidlig utligning, men det ville ikke Stjernen ha noe av. Perioden rakk å bli to og et halvt minutt gammel før Stjernen økte sin ledelse til 1- 3. Austin Cangelosi og John Nicholas Piccnich fant Emil Buskoven i offensiv sone. Buskoven fyrte direkte av et skudd og Stjernen-backen kunne åpne målkontoen for sesongen. Etter scoringen fulgte noen minutter med mye press fra hjemmelaget, som jaktet en redusering. De fikk også muligheten i overtall da Filip Gunnarsson ble utvist en krysstakling. Men rødbuksene forsvarte seg bra, og sto godt imot presset. Drøyt midtveis i perioden var det tid for en ny scoring. Akkurat idet Frisk Asker ble fulltallige etter at Bobby MacIntyre hadde vært utvist for en slashing, økte Stjernen ledelsen til 1-4. Håkon Imset Stormli sendte en knallhard puck mot mål, hvor Andreas Heier kunne styre den forbi hjemmelagets målvakt. Mot slutten av perioden fikk askerbøringene to utvisninger til. Først Hampus Gustafsson for å forsinke spillet – med et overtall hvor Austin Cangelosi hadde en puck i stolpen. Bare et par minutter senere ble Alexander Bonsaksen utvist for en holding – igjen satte Stjernen en puck i stanga fra Håkon Imset Stormli. 1-4 sto seg til pause, etter en periode hvor Stjernen var det førende laget og kriget med både vilje og hjerte i hvert bytt. Skuddstatistikken gikk igjen i favør bortelaget med 18 mot 11.

«Hjertet slår for byen vår»
Stjernen kom best ut i den tredje perioden, og hadde mest puck i åpningsminuttene. Andreas Heier fikk også en god mulighet til å øke ledelsen, men uten å lykkes. Etter hvert kom Frisk mer inn i kampen, og fikk lagt et visst press på Stjernen. Men de røde jobbet iherdig – bakerst sto Preben Rabben Arntsen som en vegg mellom stengene og foran ham hadde han et lag som ofret seg for hverandre, sto opp i duellene og regelrett spiste pucker! Midtveis i perioden ble det en dobbeltutvisning da Stjernens Benjamin Byrkjeland og Frisk Askers Fredrik Bjørndal ble utvist for henholdsvis interference og roughing. Stjernens #44 var en av de store krigerne ute på isparketten i kveld og var, til tross for utvisningen, sterk som en okse i 60 minutter. Spillet bølget frem og tilbake – Frisk måtte ha scoring, Stjernen hadde fokus på den defensive organiseringen.
Red Beavers var en gigant på tribunen kampen gjennom – og «hjertet slår for byen år» runget ut i Varner Arena, mens klokka tikket Stjernens vei. I sluttminuttene fikk Frisk Asker muligheten i fem mot tre, altså med to mann mer på isen da Alex Dostie og Filip Gunnarsson fikk utvisninger tett på hverandre for slashing og holding. Da fikk de også sin redusering til 2-4.

Til tross for at de tok ut keeper for å få innpå en ekstra utespiller, så ble det ikke flere scoringer. Stjernen vinner 2-4, og rapper andreplassen på tabellen fra nettopp askerbøringene. Skuddstatistikken i den tredje gikk i favør hjemmelaget med 15 mot 6, totalt 34 – 37.

Ny bortekamp og nye muligheter førstkommende tirsdag mot Stavanger Oilers!