Stavanger
STA

For en lagseier!

(Stavanger Oilers – Stjernen 1-4) En bortekamp mot Stavanger Oilers er ofte blant de tøffeste kampene i løpet av sesongen, men i kveld handlet alt om Stjernen. Våre røde helter leverte tre ytterst solide perioder mot et tamt Oilers-lag og tok med seg alle poengene med hjem.

Effektive Stjernen
Det var to angrepsvillige lag som åpnet den første perioden i DNB Arena, men som samtidig spilte på det trygge defensivt. Både Stjernen og Stavanger Oilers hadde muligheter til å ta en tidlig ledelse. Men da hjemmelagets Colton Beck ble utvist for boarding etter seks minutters spill, så skulle det bli nettsus. Alex Dostie fikk muligheten til å sette fart på en kontring, og med seg hadde han en udekket Jonathan Hermansson. Dostie serverte Hermansson, som iskaldt klistret pucken i krysset bak hjemmelagets målvakt Henrik Holm. Nå måtte Oilers jage en utligning, og skapte en del press i Stjernens sone. Spesielt da Stian Kaltrud Nystuen ble utvist for en interference etter syv minutters spill. Alex Dostie ble også utvist for samme forseelse noen minutter senere, men til tross for mye press fra hjemmelaget så var et skudd i stolpen det nærmeste siddisene kom. I stedet slo et effektivt Stjernen-lag tilbake idet Dostie hadde sonet ferdig med sin utvisning. Direkte fra «fryseboksen» snappet han pucken og la den igjen til Ole Einar Engeland Andersen som kom stormende bak ham. Andersen slo til på direkten, og doblet Stjernens ledelse. Rødbuksene måtte ut i nok et undertall mot slutten av perioden da Filip Gunnarsson ble utvist for slashing med halvannet minutt igjen å spille. Men Stjernen sto imot og 0-2 ble pauseresultatet med en skuddstatistikk som endte uavgjort 11 mot 11.

Først på hver puck
Da den første perioden åpnet i et høyt tempo, var det litt mer avventende i midtperioden. Stjernen kom seg greit unna de resterende sekundene av Gunnarssons utvisning fra den første, og ikke lenge etter var Emil Buskoven millimetre fra å øke Stjernens ledelse. Stjernen spilte nå med stor selvtillit og presset siddisene til å gjøre feil. Ureglementerte feil ble det også da hjemmelagets Thomas Higson ble utvist for hekting etter fem minutters spill hvor Kevin Davis satte pucken i stolpen i det påfølgende overtallsspillet. Midtveis i perioden ble det ny utvisning til Oilers, da Anders Tangen Henriksen fikk to minutter for å spille med ureglementert utstyr ved at han mistet hjelmen og forsøkte å ta den på seg igjen i stedet for å bytte. Stjernen var ikke like giftige i dette overtallsspillet, men det skulle likevel bli mer nettsus. Stjernen presset hjemmelaget høyt, og med fem minutter igjen å spille snappet Stian Kaltrud Nystuen pucken og lurte Oilers-målvakt Henrik Holm nesten ut i pølsebua. Men på returen dukket Andreas Heier opp og økte Stjernens ledelse til 0-3. Oilers forsøkte igjen å skape press i Stjernens sone i jakten på en redusering, men de røde jobbet utrettelig i egen sone. Ny utvisning ble det også til Oilers da de pådro seg en lagstraff for å ha for mange spillere på isen. 0-3 sto seg til pause etter en periode hvor Stjernen var først på omtrent hver eneste puck. Skuddstatistikken gikk også i favør de røde med 14 mot 9.

Kruttsterk avslutning
Mange tenkte nok at Oilers ville åpne den tredje perioden i fyr og flamme, legge et stort press på Stjernen og jakte en tidlig redusering. Men i stedet var det Stjernen som spilte taktisk klokt og holdt siddisene på avstand. Det var lite som stemte for hjemmelaget, og det var bare marginer som gjorde at Stjernen ikke økte ledelsen. Både Alex Dostie og Håkon Imset Stormli hadde store muligheter til å sette kveldens fjerde scoring. Stjernen fortsatte å spille rundt et passivt Oilers-lag, nå var det John Nicholas Piccnich og Andreas Heier som skulle være nære på å finne nettmaskene. Før hjemmelaget fikk notert sitt første skudd på mål etter over 12 minutters spill. En god beskrivelse av denne perioden og Stjernens innsats var da Oilers fikk en stor mulighet til å løsne et skudd fra droppunktet og uten å nøle kastet en fryktløs Jarl Fredrik Tillman seg foran og blokkerte skuddet til stor jubel fra Stjernen-boksen. Hele laget, alle fire rekker og målvakt Jesper Folke Eliasson, jobbet utrettelig og hadde ikke tenkt til å la dette gå fra seg. Med bare et par minutter igjen av kampen skulle også Stjernen punktere kampen. Etter nok en kontring, hvor de røde kom tre mot to inn i Stavangers sone, fikk Alex Dostie pucken og tok «kjøkkenveien» før han på backhand satte punktum med Stjernens fjerde scoring. Litt bittert er det at Oilers fikk sin redusering med sekunder igjen å spille da Bryce Gervais scoret mens Håkon Imset Stormli satt utvist for en roughing.

Men hva gjør vel det, når Stjernen leverer tre kruttsterke perioder på borteis mot Stavanger Oilers. Våre røde helter vinner 1-4 og skuddstatistikken 30 – 35 etter at den tredjeperioden endte uavgjort 1-1 og 10-10 i skudd.

Etter to strake bortetriumfer venter Manglerud Star i Manglerud Ishall førstkommende torsdag, og hockeyfeberen bør for alvor ha meldt sin ankomst i plankeby’n!