• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 15 Februar Feb
Lørdag Lør 17 Februar Feb
Torsdag Tor 22 Februar Feb
Lørdag Lør 24 Februar Feb
Torsdag Tor 29 Februar Feb
Søndag Søn 3 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Hjemme
Ringerike
RIN
Borte
Stjernen
STJ

Før kampen mot Ringerike

Det er lørdag igjen, og tid for en ny dyst for våre røde helter. Stjernen har tatt turen til Schjongshallen for å møte Ringerike Panthers. Det røde lokomotivet ønsker å fortsette på vinnersporet og ta med seg tre poeng og fortsatt serieledelse hjem fra Hønefoss.

Kveldens motstander
Etter å ha gjennomført en god forrige sesong, så hadde nok Ringerike større ambisjoner enn å befinne seg på tiendeplass på tabellen. Etter 16 spilte kamper, så har panterne fra Hønefoss to seire mot henholdsvis Grüner (4-1) og Manglerud Star (3-2 etter overtid) og 14 tap. Siden et av tapene også kom på overtid, har de totalt seks poeng, som er likt med Grüner på plassen over (Grüner er best på innbyrdes oppgjør) og ti poeng bak Manglerud Star på den siste plassen som kvalifiserer til sluttspill. Ringerikingene skal også ha vært skadeplagede, som nok har medført å måtte stille nokså reduserte til kamp, og har bidratt til at amerikanske Colin Jacobs har blitt signert fra ungarske Fehèrvàr AV19. Stjernen må likevel vokte seg for å undervurdere kveldens motstander.

Tidligere oppgjør
Stjernen og Ringerike har møtt hverandre en gang tidligere denne sesongen. Ole Einar Engeland Andersen som nylig ble tatt ut på landslaget scoret to mål da Stjernen vant 5-2 mot laget fra Hønefoss hjemme i Stjernehallen.

Status Stjernen
Etter torsdagens seier mot Grüner, klatret Stjernen til topps på tabellen, og fortsetter å gjøre en sterk sesong. Våre røde helter ligger et poeng foran Vålerenga og tre poeng foran erkerival Sparta på tredjeplass. Etter 16 spilte kamper har det blitt 15 seire og fire tap og en poengsum på 35 poeng. Stjernen har nå fem strake seire, hvor det ble tre strake bortetriumfer mot Frisk Asker (2-4), Stavanger Oilers (1-4) og Manglerud Star (2-4), før man nedsablet Lillehammer (7-0) og slo altså Grüner (4-3) i torsdagens gratiskamp. Brendan Ellis, Mikael Mikalsen og Emil Buskoven måtte stå over forrige kamp, men samtidig er det gøy å se at våre unge og lovende gjør stor fremgang – både lokale og utenbys fra. Sammen med trenerne Fredrik Johansson og Lasse Fjeldstad har de skapt en harmonisk og lidenskapelig spillestil hvor det er «attityd», «tålamod» og «hjärta». Med godt, gammeldags hardt arbeid ønsker Stjernen å reise hjem fra Hønefoss med tre poeng og feste grepet om førsteplassen på tabellen.

Austin Cangelosi, Brendan Ellis, Douglas Byrkjeland, Emil Buskoven og Mikael Mikalsen er ikke med i troppen til dagen kamp. Sondre Grønli er med fra U20 troppen. Følg med i sosiale medier utover ettermiddagen for Line-up!

Totalt for sesongen 22/23:
Poengkongen:

Stjernen: Austin Cangelosi og Alex Dostie 21 poeng hver (11 + 10 og 5 + 16)
Ringerike: Leonards Rimjans 15 poeng (6 + 9)

Utvisninger:
Stjernen: Filip Gunnarsson 18 minutter
Ringerike: Thor Jørgen Friestad 52 minutter

Overtallspill:
Stjernen: 17%
Ringerike: 20,8%

Undertallspill:
Stjernen: 82,4%
Ringerike: 76,1%

Redningsprosenten:
Stjernen: Jesper Folke Eliasson 90,9% / Preben Rabben Arntsen 92,9%
Ringerike: Mattias Pettersson 86,3% / Jørgen Rønning 89,1%

Følg kampen:
-Se kampen på TV2 Play fra kl 18:25. Kampstart er kl 18:30!
-Vi oppdaterer fra oppgjøret på Twitter og Instagram. - stjernenalag
-Statistikk finner du på HockeyLive.