Storhamar
STO

Høy temperatur i Stjernehallen

(Stjernen – Storhamar 3-4 e.s.s) Det ble høy temperatur i kveldens kamp mot Storhamar i Stjernehallen. Lagene fulgte hverandre tett hele veien inn, akkompagnert av mye dramatikk, mange utvisningsminutter og tøffe taklinger.

Storhamar tok initiativet
Til tross for at Stjernen fikk et tidlig overtallsspill allerede etter snaue minuttet da Storhamars Peter Quenneville ble utvist for hekting, så var det hamarsingene som var det førende laget i kveldens første periode. De røde spilte også mye av perioden i undertall siden Ole Einar Engeland Andersen, Benjamin Byrkjeland og Magnus Eikrem Haugen på dro seg utvisninger for hekting, lukke hånda rundt pucken og holding. Storhamar fikk også tildelt et straffeslag, men Jacob Berglund maktet ikke å overliste Stjernens målvakt Jesper Folke Eliasson. Bortelaget skulle imidlertid finne nettmaskene, og mens Eikrem Haugen sonet sin utvisning sendte Andreas Hjelm gjestene i føringen. Stjernen fikk en ny mulighet i overtall da nevnte Berglund ble utvist i sluttminuttene, men 0- 1 sto seg til pause etter en periode hvor Storhamar hadde produsert flere store muligheter. Skuddstatistikken gikk i favør gjestene med 15 mot 10.

Fyr i teltet
Foran den andre perioden gjorde trener Fredrik Johansson endringer i rekkene, og det så ut til at han fikk den responsen han ønsket. Stjernen hevet seg flere hakk og spilte med mye større energi enn i de første tjue minuttene. Igjen fikk Stjernen også et tidlig overtall da Miles Gendron ble utvist for holding. De røde klarte nå å legge trykk på Storhamar, men målvakt Viktor Kokman holdt burent rent. Men nå var Stjernen litt på gang, og fikk betalt for det også. Etter fem minutter kunne Andreas Heier utligne til 1-1, etter pasning fra Håkon Imset Stormli. Så skulle det virkelig bli fyr i teltet. Martin Rønnild satte inn en voldsom takling på Alex Dostie, ble belønnet med 5 minutter pluss matchstraff og sendt i garderoben. Overtallsspillet begynte så på verst tenkelig vis da Andreas Heier snublet og Eirik Salsten kunne sende hamarsingene i føringen med 1-2 alene med målvakt Eliasson. Stjernen slet med å få lagt noe press på et godt organisert Storhamar-lag i det fem minutter lange overtallet, men helt mot slutten tok John Nicholas Piccnich ansvar – amerikaneren gjorde alt selv og sendte pucken mellom beina på Storhamars målvakt. Snaue minuttet senere kunne Alex Dostie sende Stjernen i føringen da han plukket opp en løs puck foran Storhamars mål, med Stian Kaltrud Nystuen og Magnus Eikrem Haugen som servitører. Jarl Fredrik Tillman pådro seg en utvisning med tre minutter igjen av perioden for en holding, men Stjernen holdt unna og kunne gå til pause med ledelse, 3-2. Skuddstatistikken i midtperioden gikk i favør bortelaget med 12 mot 8.

Dramatisk
Den tredje perioden åpnet med en enorm mulighet for Stian Nybraaten Hansen, men fikk ikke kontroll på pucken i siste øyeblikk. Stjernens John Nicholas Piccnich måtte så i utvisningsboksen for en slashing, hvor Storhamar skapte store muligheter med en mann mer på isen. Etter at Storhamars Miles Gendron måtte hjelpes av isen etter å ha falt forkjært, var det duket for et nytt overtall for gjestene. Benjamin Byrkjeland måtte ut for å ha holdt motstanderens kølle, og Stjernen ble hardt straffet da Eirik Salsten utlignet til 3-3. Stjernen skapte så bra med trykk, og hadde flere muligheter til å ta tilbake ledelsen, men det ville seg ikke for de røde og en god Viktor Kokman i Storhamar-målet holdt hamarsingene inne i kampen. Med snaut syv minutter igjen av perioden skulle det bli dramatisk. Jonas Djupvik Løvlie fikk fem minutter i utvisningsboksen for boarding etter en takling på John Nicholas Piccnich, før det brøt ut full slåsskamp mellom Benjamin Byrkjeland og bortelagets Adrian Saxrud Danielsen hvor begge to ble sendt i dusjen for slåssing. Dessverre så var det eneste spennende som skjedde i det påfølgende overtallet at Jonathan Hermansson og Storhamars Andreas Øksnes barket sammen og ble belønnet med hver sin to minutters utvisning for roughing. Perioden ebbet ut med 3-3 i målprotokollen og det var duket for «sudden death» i Stjernehallen. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i favør Stjernen med 6 mot 4.

«Straffekonk»
Stian Kaltrud Nystuen og Ole Einar Engeland Andersen hadde hver sin enorme mulighet i begynnelsen og slutten av overtidsperioden, men igjen sto målvakt Kokman i veien. Etter fem nervepirrende minutter måtte kampen avgjøres på straffeslag. Skuddstatistikken i overtidsperioden gikk i favør gjestene med 1 mot 0, totalt 24 – 33. Storhamar byttet målvakt, og konkurransen ble lenge en duell mellom målvaktene, Stjernens Jesper Folke Eliasson og bortelagets Markus Stensrud. Piccinich og Heier satte sine straffer, mens Eskild Bakke Olsen og Jacob Berglund scoret for gjestene. Det sto dermed 2-2 etter de første fem straffeslagene. Etter at flere spillere hadde forsøkt seg, så var det Patrick Thoresen som til slutt kunne avgjøre dramaet i Stjernehallen og Storhamar tok med seg seieren og to poeng hjem til Hamar. Nå venter en nesten to ukers landslagspause før Stjernen skal reise til Oslo den 17.november for å møte Vålerenga. Neste hjemmekamp er mot Frisk Asker den 19.november. Vel møtt!