Grüner
GRU

Ketsjupeffekten

(Grüner – Stjernen 2-11) Etter noen kamper i det siste hvor det ikke har stemt helt for Stjernen, så løsnet det for alvor i kveld. Hele laget dominerte kampen fullstendig i tre perioder, og satte hele elleve pucker bak Grüners målvakt.

En tidlig kalddusj …
Mange fryktet kanskje nok en tung kveld da Jussi Tammela sendte Grüner i ledelsen allerede etter to og et halvt minutt, men det skulle bare gå tretti sekunder før Mikael Mikalsen pirket inn en retur etter forarbeid fra Jonathan Hermansson og Stian Nybraaten Hansen og skapte balanse i regnskapet igjen.
Stjernen fikk åpenbart energi fra sin scoring, og nå begynte virkelig det røde lokomotivet å jobbe.
Etter nesten seks minutters spill fikk Alex Dostie pucken fra Magnus Eikrem Haugen, og canadieren sendte Stjernen i ledelsen med et knallhardt skudd fra blålinja.
Tretti sekunder senere var de røde på ferde igjen og denne gangen var Jonathan Hermansson og Ole Einar Engeland Andersen servitører, mens Stian Nybraaten Hansen sendte Stjernen opp i 1-3.
Drøyt midtveis i perioden ble Grüners Jussi Tammela utvist for en interference, og Stjernen brukte et snaut minutt av sitt overtallsspill på å finne veien til nettmaskene. Austin Cangelosi til Ole Einar Engeland Andersen som fyrte av et skudd, før Stian Kaltrud Nystuen var fremme på returen.
Med seks minutter igjen å spille var det hjemmelagets tur til å spille med en mann mer på isen da Stjernens Albin Lindgren ble utvist for en slashing. Men i stedet var det Stjernen som utnyttet sitt undertallsspill – John Nicholas Piccnich og Austin Cangelosi kom alene med Mikkel Wik i hjemmelagets mål, og førstnevnte kunne sette den femte scoringen for kvelden. Mens hjemmelagets Julius Kvandal satt utvist for en tripping mot slutten av perioden, vartet Stjernen opp med et meget godt overtallsspill. Dostie og Piccnich fant Kaltrud Nystuen foran mål, og lillehamringen fastsatte pauseresultatet til 1-6.
Perioden åpnet med en kalddusj, før de røde virkelig trampet på gasspedalen. Skuddstatistikken endte også i favør Stjernen med 20 mot 8.

En reprise
Håkon Imset Stormli hadde periodens første skudd på mål, men som i den første perioden var det Grüner som først skulle finne veien til nettmaskene. Calle Spaberg Olsen reduserte til 2-6 ved en dekket Stjernen-målvakt Jesper Folke Eliasson etter to minutters spill.
Spillet bølget så mer frem og tilbake enn det gjorde i de første tjue minuttene og begge lag hadde sine muligheter. Men likevel hadde Stjernen full kontroll på sine omgivelser i denne perioden også.
Men perioden skulle bli halvspilt før neste scoring skulle komme. Hjemmelagets Lars Erik Francke-Enersen ble utvist for en tripping, og det gjensto tretti sekunder av Stjernens overtall da målet kom. Etter et stort press i Grüners sone fikk Albin Lindgren pucken på blålinja og sendte den videre til sin kollega Magnus Eikrem Haugen. Eikrem Haugen ladet kanonen, og hamret inn Stjernens syvende mål i kampen.
Noen minutter senere var det duket for en ny utvisning til Grüner, denne gang var det Jakob Wikstøl som måtte sette seg for å ha forsinket spillet ved å sende pucken over vantet. Igjen ventet et stort press i hjemmelagets sone og det ble en virkelig kanonade mot målvakt Mikkel Wik, men Stjernen-spillerne fikk ikke utnyttet dette overtallet.
Men seks sekunder etter at hjemmelaget ble fulltallige måtte de gi tapt for presset og Andreas Heier var hurtig frempå ved en retur, etter forarbeid av Albin Lindgren og Håkon imset Stormli. 2-8 ble pauseresultatet etter to spilte perioder, 40 minutter med hockey hvor Stjernen har hatt full kontroll og styrt det aller meste. Skuddstatistikken gikk igjen i favør de røde med 24 mot 3.

Transportetappen
Idet tredje periode startet, var nok kampen i realiteten allerede punktert, og det var stort sett snakk om en transportetappe før Stjernen kunne ta seieren og poengene med seg hjem til Fredrikstad.
Det skulle bli en del utvisninger i denne perioden, og først ut var Benjamin Byrkjeland som allerede etter 58 sekunder pådro seg en utvisning for tripping. Men de røde hadde god kontroll i sitt undertallsspill, og kom seg helskinnet gjennom.
Noen minutter senere var Austin Cangelosi og Grüners Eirik Solbrekken Lavik i klinsj, som medførte at begge fikk hver sin to minutter for roughing pluss en ekstra to minutter for slashing på Cangelosi. Ikke lenge etterpå ble også Magnus Eikrem Haugen utvist for en krysstakling, hvilket betød at Grüner fikk spille i nesten to minutter med en mann mer og noen sekunder med to mann mer på isen.
Grüner fikk ikke utnyttet sitt overtall, og i stedet serverte Ole Einar Engeland Andersen og Alex Dostie pucken til Eikrem Haugen som var på vei ut fra utvisningsboksen. Stjernen- backen kom alene med Grüners målvakt og hamret inn sitt andre og Stjernens niende scoring med et hardt håndleddsskudd.
Grüner var på noen sporadiske visitter i Stjernens sone, men i det store og hele så var det de røde som kontrollerte også denne tredje perioden.
Etter en drøyt halvspilt periode fant Sander Rønnild en udekket Stian Nybraaten Hansen. Hansen, som også ble kåret til kampens beste spiller, sørget for «tosifra» til Stjernen med et lekkert skudd fra droppunktet.
Kronen på verket kom med fire minutter igjen å spille Mikael Dokken og Dostie fant John Nicholas Piccnich som lekent fintet bort en Grüner-back før han vispet pucken opp i nettaket bak hjemmelagets målvakt.
Etter at Stjernen hadde trøblet litt de siste kampene, så løsnet det for alvor i kveld med seier 2-11. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte også i favør Stjernen med 15 mot 8, totalt 19 – 59.

Nå gjenstår det to kamper før jul – Ringerike gjester Stjernehallen førstkommende torsdag kl. 18.30, før våre røde helter reiser til Sparta Amfi for å møte erkerivalen den 11.desember med kampstart klokken 15.30. Vel møtt!