Stavanger
STA

Stanget og stanget

(Stavanger Oilers – Stjernen 4-0) Stjernen la ned en hederlig innsats for kvelden og jobbet hardt gjennom tre perioder i håp om å ta med seg poeng fra DNB Arena. Men mens Stjernen stanget og stanget mot et godt organisert Oilers, så fant siddisene veien til nettmaskene og poengene.

Vertene i ledelsen
Det ble forholdsvis tjue jevne minutter i den første perioden i kveldens kamp mellom Stavanger Oilers og Stjernen. Begge lagene vasket frem både store og små muligheter, som gjorde at målvaktene Henrik Holm og Jesper Folke Eliasson vartet opp med gode redninger for å holde sine lag inne i kampen.
Begge lag fikk også prøve seg med en mann mer på isen. Først Stjernen etter snaut tolv minutters spill da vertenes Bryce Gervais ble utvist for tripping, før Stavanger fikk prøve seg fem minutter senere da Magnus Eikrem Haugen måtte sone for en interference. Dog klarte ingen av lagene å utnytte fordelen med å spille i overtall fem mot fire.
Nettkjenninger skulle det også bli, og det var Oilers som fant veien inn i målprotokollen. Etter bare tre minutters spill var det Andrè Strandborg som kunne gi hjemmelaget en tidlig ledelse. Med seksten sekunder igjen av perioden doblet Andreas Klavestad den ledelsen. 2-0 til Oilers sto seg også til pause, etter en periode som til tross for målene var ganske jevnspilt og våre røde helter var absolutt på høyde med siddisene. Skuddstatistikken i den første perioden gikk i favør hjemmelaget med 15 mot 5.

En siddis i maskineriet
De neste tjue minuttene i dette oppgjøret var preget av at Stavanger Oilers koblet et visst grep om kampen. Ved flere anledninger hadde Stjernen nok med å forsvare seg, og målvakt Jesper Folke Eliasson måtte flere ganger ut i full strekk for å holde de røde inne i kampen. Men ufarlige var Stjernen ikke – blant annet så kombinerte Brendan Ellis og Sander Rønnild fint foran Stavangers mål, før Jonathan Hafsmoe spilte lekkert fri Stian Kaltrud Nystuen noen minutter senere. Men begge gangene gikk vertenes målvakt Henrik Holm seirende ut av duellen.
Det ble også mye undertallsspill på våre røde helter denne perioden. Benjamin Byrkjeland ble utvist etter nesten fire minutters spill for holding, mens Jonathan Hafsmoe sonet en lagstraff for å ha for mange spillere på isen drøyt midtveis i perioden. Mellom disse to utvisningene hadde også vertene fått tildelt et straffeslag hvor Bryce Gervais fikk forsøke seg, men Stjernens målvakt Eliasson reddet.
Det ble en scoring for hjemmelaget også i denne perioden da Martin Lefebvre økte til 3-0 etter åtte minutters spill.
Med under minuttet igjen å spille pådro Patrick Ulriksen seg en utvisning for en hekting, hvilket betød at Stjernen fikk spille med en mann mer på isen i periodens sluttsekunder, og begynne den tredje perioden med en mann mer på isen.
3-0 sto seg altså da til pausen, etter en periode hvor hjemmelaget koblet grepet om kampen, men som også bød på en del muligheter for de røde til å kunne notere seg i målprotokollen. Skuddstatistikken gikk i favør gjestende Stjernen med 12 mot 11.

Tok initiativet
Stjernen tok initiativet fra start de siste tjue minuttene av kampen, og jaktet en tidlig redusering, mens man ennå var en mann mer på isen. Rødbuksene skapte muligheter og fikk lagt et visst press på hjemmelaget, men igjen så fortsatte man å stange uten å få hull på den berømmelige byllen.
Til toss for et rødt initiativ denne perioden, så hadde også Oilers sine muligheter med blant annet et skudd i stolpen. Men målvakt Jesper Folke Eliasson, som for øvrig ikke kunne lastes for noen av målene, gjorde det han kunne for at de røde skulle ha noe håp om poeng.
Stjernen fikk også noen muligheter i overtall – først da Bryce Gervais ble utvist i to minutter for slashing etter drøyt fem minutter, og da Christoffer Karlsen måtte ut i «fryseboksen» noen minutter senere for en hekting. Igjen skapte de røde muligheter og det lå en redusering i luften, men et godt organisert hjemmelag holdt Stjernen på trygg avstand.
Oilers fikk også et overtallsspill da Jonathan Hermansson måtte ut i to minutter for en interference, men med en mann mindre på isen så holdt Stjernen unna og forhindret baklengs. Men det skulle bli en siste baklengs – med to minutter igjen av kampen økte Christoffer Karlsen hjemmelagets ledelse til 4-0.
4-0 ble også sluttresultatet, etter en oppløftende tredje periode av Stjernen. Men det er ikke til å komme unna at å møte Stavanger Oilers hjemme i DNB Arena er en særdeles tøff nøtt å knekke. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør hjemmelaget med 9 mot 7, totalt 35-24.