Ringerike
RIN

En trygg seier

(Ringerike – Stjernen 0-4) Stjernen bød både på søtsaker og bakverk i kveld, i form av offensivt hockeygodis og en smultring fra Preben Rabben Arntsen. De røde spilte med stor selvtillit, og tok oppskriftsmessig hjem seieren og tre nye, viktige poeng.

Offensive Stjernen
Stjernen gikk offensivt til verks den første perioden i kveldens kamp mot Ringerike. Rødbuksene produserte godt med muligheter innledningsvis, men fikk ikke overlistet hjemmelagets målvakt Mattias Pettersson.
Det ble også både over- og undertall, samt spill fire mot fire i løpet av de fem første minuttene av kampen. Først var Stjernen en mann mer på isen mens vertenes Lenoards Rimjans satt utvist for en holding. 45 sekunder ut i overtallsspllet, pådro Stian Kaltrud Nystuen seg en utvisning for slashing og det ble spill fire mot fire, før Stjernen var noen sekunder med en mann mindre på isen ettersom Rimjans hadde sonet ferdig sin straff.
Kim Robin Bjørnstad pådro seg også en utvisning senere i perioden for en tripping, som ga Stjernen ytterligere en mulighet i overtallsspill.
Men det var i spill fem mot fem det skulle bli scoring. Etter seks minutters spill var Jonathan Hafsmoe våkent frempå og snappet pucken i det Ringerike forsøkte seg på en langpasning gjennom midtsonen. Hafsmoe serverte deretter Alex Dostie som kom alene med hjemmelagets målvakt og sendte Stjernen i ledelsen.
Med to minutter igjen av perioden doblet Mikael Dokken Stjernens ledelse. Kevin Davis fyrte av gårde et skudd fra den offensive blålinja og foran mål styrte Dokken pucken forbi Pettersson i Ringerikes mål.
0-2 ble også pauseresultatet etter en periode hvor Stjernen spilte et solid stykke ishockey ispedd en god dose selvtillit. Stjernens målvakt Preben Rabben Arntsen hadde få problemer med å redde de fire skuddene fra Ringerike, mens fremover hadde man løsnet 17 skudd.

Ringerike mer med, men Stjernen økte
Ringerike var mer med i den andre perioden, og fikk produsert noen gode muligheter. Det lå lenge en scoring til hjemmelaget i lufta, men Stjernen og målvakt Preben Rabben Arntsen jobbet iherdig, slik at den reduseringen aldri kom.
Stjernen var heller ikke ufarlige i løpet av den første minuttene av midtperioden – Ole Einar Engeland Andersen, Austin Cangelosi og Jonathan Hafsmoe var blant spillerne som fikk store muligheter til å sette Stjernens tredje mål for kvelden. Men Ringerikes svenske målvakt holdt vertene inne i kampen.
Midtveis i perioden fikk Filip Gunnarsson en utvisning for en hekting, og etter ti sekunders spill med en mann mindre på isen snappet Stjernen pucken og kom på en kontring i høyt tempo. Mikael Mikalsen stormet inn i offensiv sone, løftet blikket og sendte en perfekt pasning til Ole Einar Engeland Andersen som fikk en enkel jobb med å styre pucken i det åpne målet bak en utspilt Ringerike-målvakt.
Etter dette gikk luften litt ut av hjemmelaget, og Stjernen hadde full kontroll på kampen. Det kunne fort blitt en fjerde scoring også – både nevnte Gunnarsson og Stian Nybraaten Hansen hadde store muligheter mot slutten av perioden.
Apropos Nybraaten Hansen, så fikk han også en utvisning for slashing med fire minutter igjen av perioden, men vertene maktet ikke utnytte sitt overtallsspill.
Dermed ble 0-3 pauseresultatet etter to spilte perioder, med et formsterkt Stjernen-lag som både hadde tatt initiativet og koblet grepet om kampen. Skuddstatistikken i den andre perioden gikk i favør Stjernen med 12 mot 6.

Smultring til Rabben Arntsen
Hjemmelagets Leonard Rimjans fikk en stor mulighet i starten av den tredje perioden, men pucken traff stolpen. Etter dette tok Stjernen igjen over mot et ganske så passivt hjemmelaget. Etter seks minutter fikk vertene en ny mulighet i overtallsspill da Mikael Dokken ble utvist for en hekting, men igjen fant de ikke veien til nettmaskene.
Drøyt midtveis i perioden så var det Stjernen som var nærmest scoring. Jonathan Hafsmoe og Stian Kaltrud Nystuen hadde begge gode muligheter til å score det fjerde målet.
Det ble en aldri så liten transportetappe for Stjernen, mot et Ringerike-lag som så ut til å ha gitt opp håpet om poeng. Og med to minutter igjen å spille kom også scoringen – Markus Aas-Eng Mikkelsen la pucken mot hjemmelagets mål hvor Mikael Dokken befant seg og kunne styre pucken forbi Ringerikes målvakt
. I kampens siste minutt var Sander Rønnild nære sin første scoring for sesongen, da pucken fant veien fra køllebladet hans og i mål, men målet ble annullert grunnet spill med høy kølle. Det endte dermed 0-4 i Schjongshallen i kveld, og Stjernen vinner komfortabelt etter å ha hatt kontroll stort sett gjennom hele kampen. Skuddstatistikken gikk nok en gang i favør Stjernen med 7 mot 1, totalt 18-33.