Storhamar
STO

Uhyre tett og jevnt

(Stjernen – Storhamar 2-3 e.s.s) Etter en fartsfylt og målrik første periode, ble det en tett og fysisk batalje resten av kampen hvor begge lag kjempet og skapte store muligheter, men uten å finne veien til mål. Til slutt måtte det straffeslag til for å avgjøre kampen.

En målrik periode
Stjernen hadde åpenbart lyst til å revansjere seg fra tirsdagens kamp mot erkerivalen, og gikk ut med høy energi og intensitet. Det betalte seg med et overtallsspill allerede etter 47 sekunder da gjestenes Jacob Berglund pådro seg en utvisning for slashing.
Det ble ingen scoringer med en mann mer på isen, men ikke mange minuttene etter at gjestene hadde blitt fulltallige var Stjernen i ledelsen. Etter forarbeid fra Ole Einar Engeland Andersen og Jonathan Hafsmoe, var navnebror Hermansson på rett plass til rett tid og fant en åpning bak gjestenes målvakt Trym Gran.
Allerede 16 sekunder senere kunne Jacob Lundell Noer utligne for hamarsingene. Men Stjernen lot seg ikke knekke av den grunn, og opprettholdt både intensiteten og energien i spillet sitt. De røde jobbet seg frem til flere gode muligheter, men Gran i Storhamar-målet holdt foreløpig unna.
Midtveis i perioden fikk man likevel lønn for strevet. Litt «kalabalik» i Storhamars sone hadde medført at Austin Cangelosi og Jacob Lundell Noer begge hadde fått hver sin utvisningfor roughing. I spill fire mot fire Fant Håkon Imset Stormli og Kevin Davis en udekket Ole Einar Engeland Andersen som sendte Stjernen på nytt i føringen.
Snaut fem minutter gjensto av perioden da Patrick Thoresen kunne utligne nok en gang for gjestene med en mann mer på isen, mens Stian Kaltrud Nystuen satt utvist for en hekting. 2-2 sto seg også til pause, etter en fartsfylt og målrik periode. Skuddstatistikken endte i favør gjestene med 10 mot 12.

Målløse 40 minutter
De to neste periodene ble relativt like – med to lag som kjempet og forsøkte nærmest alt i jakten på ledelsen.
Spillet bølget frem og tilbake, både Stjernen og Storhamar spilte offensivt og begge målvaktene – Jesper Folke Eliasson og Trym Gran måtte stadig ut i full strekk for å holde sine lag inne i kampen.
I midtperioden var Stjernen de eneste som fikk prøve seg i overtall da Jakub Kindl fikk en utvisning for holding, mens i de siste tjue minuttene fikk begge lag forsøke seg. Først da Stian Kaltrud Nystuen måtte sone for en slashing, før gjestenes Simen Andrè Edvardsen måtte ut for en hekting. Men heller ikke med en mann mer på isen maktet noen av lagene å finne veien til nettmaskene.
Mot slutten av den tredje perioden ble det riktignok litt mer fyr i teltet. Stjernen trykket på for en scoring og fikk frem noen store muligheter, før Storhamar fikk inn noen kontringer. I sluttsekundene forsøkte Stjernens trener Fredrik Johansson seg på en timeout før en dropp i offensiv sone, men tretti sekunders strategimøtet fikk heller ingen uttelling. Skuddstatistikken gikk i favør gjestene i midtperioden med 11 mot 7, før vertene vant den statistikken i den tredje perioden med 9 mot 5.

Nervepirrende overtid
Dermed var det duket for en relativt nervepirrende overtid i spill tre mot tre i inntil fem minutter, hvor det ble store muligheter begge veier.
Stjernens målvakt Jesper Folke Eliasson vartet opp med et par virkelige TV-redninger, hvor de gjestende supportere var skråsikre på at det ville bli scoring.
Så satte John Nicholas Piccnich og Magnus Eikrem Haugen gjestenes målvakt på prøve, men Trym Gran ville ikke være noe dårligere enn sin røde og hvite motpart.
Etter fem minutters overtid, med en skuddstatistikk i favør gjestene med 5 mot 1 (totalt 27- 34) måtte det straffeslag til for å avgjøre kampen. Her skulle gjestene være dødelig effektive og scoret på sine tre første straffer. Stjernen maktet ikke å svare, og hamarsingene tok dermed med seg seieren og to poeng.
Tap på straffer til tross – Stjernen ga alt i tre perioder og mere til, og ga gjestene kamp til døra om poengene. Et hardtkjempende Stjernen vil nok Vålerenga få merke på Jordal Amfi førstkommende søndag også, før Frisk Asker er gjester i Stjernehallen den andre februar. Vel møtt!