Sparta
SPA

Et intenst lokaloppgjør

(Sparta – Stjernen 3-2 OT) Det ble et virkelig jevnt og intenst lokaloppgjør i sesongens siste seriekamp. Lagene fulgte hverandre helt til siste sekund, bokstavelig talt, hvor sarpingene til slutt avgjorde på overtid.

En intens start
Det ble vertene som kom best i gang i seriespillets siste lokaloppgjør denne sesongen. Naturlig nok mye på grunn av at Stjernen fikk to raske utvisninger innledningsvis. John Nicholas Piccinich og Filip Gunnarsson måtte ut for henholdsvis tripping og farefullt spill med høy kølle, men de røde kom seg godt gjennom fire minutter med en spiller mindre på isen.
Ikke lenge etter at Stjernen hadde blitt fulltallige, så skulle de også få prøve seg i overtall da hjemmelagets Robin Soudsky ble utvist for en holding. De røde fikk lagt litt press på de blå, og fikk frem noen gode muligheter, men fant ikke åpningen bak vertenes målvakt Tobias Normann.
Det var nok hjemmelaget som var nærmest scoring etter både et stolpeskudd og så reddet Magnus Eikrem Haugen på streken etter et knallhardt skudd fra en Sparta-back.
Men sett over ett ble det en jevnspilt periode, med mye kriging og temperatur fra begge lag. Etter de første tjue minuttene så holdt målvaktene Jesper Folke Eliasson og Tobias Normann buret rent og 0-0 til pause. Skuddstatistikken i favør Stjernen med 14 mot 12.

Skikkelig derbystemning
Den andre perioden fortsatte mye i samme sporet som den første – mye intensitet, tempo og kriging om pucken. Nå var det Sparta som måtte spille de innledende minuttene i undertall da Maksims Ponomarenko ble utvist for farefullt spill med høy kølle.
Stjernen maktet ikke å få frem noen større farligheter med en mann mer på isen, men etter hvert som minuttene tikket av gårde kunne man se at selvtilliten vokste hos de røde. Mens det nærmet seg halvspilt periode hang slitne Sparta-spillere litt i tauene og Stjernen presset på for en scoring.
Man fikk også en ny mulighet i overtall da hjemmelagets Marcus Fagerudd pådro seg en utvisning for holding, men igjen kom de blå seg helskinnet gjennom to minutter med en mann mindre på isen.
Vertene reiste seg noe nå og fikk trykket Stjernen litt mer tilbake på isen, men Stjernen jobbet godt defensivt og bakerst var målvakt Jesper Folke Eliasson bunnsolid.
Med fem minutter igjen av perioden kom endelig den litt forløsende scoringen. John Nicholas Piccinich gjør et sterkt forarbeid og fant Austin Cangelosi på bakerste stolpe som iskaldt styrte pucken i mål.
Nerven i kampen fortsatte dog ut perioden og begge lagene kjempet fortsatt om initiativet i kampen. Men flere mål ble det ikke, og de røde kunne gå til pause med ledelse 0-1. Skuddstatistikken gikk også i favør Stjernen med 8 mot 5.

Kjempet til siste sekund
Hjemmelaget åpnet best i den tredje perioden – hvor spenningen og nerven fortsatt satt godt i både spillere og publikum. Det var ikke mye finspill, men begge lag kjempet og kriget om pucken.
Etter snaut syv minutters spill var det hjemmelaget som fikk nettkjenning da Hans Kristian Jakobsson utlignet til 1-1, og fikk naturlig nok litt energi av scoringen.
Stjernen var litt på gyngende grunn, og pådro seg også en utvisning da Ole Einar Engeland Andersen ble utvist for en slashing. Men de røde kom seg helskinnet gjennom undertallsspillet og i spill fem mot fem noen minutter senere sendte John Nicholas Piccnich de røde på nytt i ledelsen.
Nå var det Stjernen som fikk en dose med ny energi igjen, og vertene ble hengende på etterskudd. Da måtte hjemmelagets Robin Soudsky ty til ureglementerte metoder for å stoppe Piccinich, og ble utvist for en holding.
Men nevnte Piccinich pådro seg en ny utvisning like etter for farefullt spill med høy kølle, og i spill fire mot fire kunne hjemmelaget utlignet på nytt ved Jesper Lilleberg. Det endte 2-2 etter tre perioder, og i den påfølgende overtiden hadde begge lag store muligheter til å kunne avgjøre kampen. I overtidens absolutt siste sekund hadde hjemmelaget marginene på sin side og kunne avgjøre ved Håvard Salsten.

Etter en virkelig tett og intens kamp, så ble det altså seier 3-2 for de blå – to poeng til Sparta og et til Stjernen. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte uavgjort 8 mot 8, mens hjemmelaget hadde det eneste skuddet på mål i overtiden, totalt 26-30.