• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 19 Oktober Okt
Lørdag Lør 21 Oktober Okt
Torsdag Tor 26 Oktober Okt
Søndag Søn 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Lørdag Lør 4 November Nov
Tirsdag Tir 14 November Nov
Lørdag Lør 18 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lørdag Lør 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lørdag Lør 2 Desember Des
Torsdag Tor 7 Desember Des
Lørdag Lør 9 Desember Des
Tirsdag Tir 19 Desember Des
Fredag Fre 22 Desember Des
Torsdag Tor 28 Desember Des
Lørdag Lør 30 Desember Des
Torsdag Tor 4 Januar Jan
Lørdag Lør 6 Januar Jan
Torsdag Tor 11 Januar Jan
Lørdag Lør 13 Januar Jan
Torsdag Tor 18 Januar Jan
Lørdag Lør 20 Januar Jan
Torsdag Tor 25 Januar Jan
Lørdag Lør 27 Januar Jan
Torsdag Tor 1 Februar Feb
Lørdag Lør 3 Februar Feb
Hjemme
Frisk Asker
FRI
Borte
Stjernen
STJ

MYE UNDERTALLSSPILL

(Frisk Asker – Stjernen 4-1) Det ble en tung kveld for Stjernen i Varner Arena mot Frisk Asker. Det gnistret ikke akkurat verken av vertene eller gjestene, men tungen på vektskåla ble for mange minutter i utvisningsboksen.

En tam åpning
Den første perioden av kveldens kamp ble en heller tam affære og ingen av lagene maktet å tilrive seg noe særlig initiativ. Verken Stjernen eller Frisk Asker klarte å produsere noen større farligheter foran målvaktene, vertenes Henrik Fayen-Vestavik og gjestenes Preben Rabben Arntsen.
Ikke før perioden var midtveis, ble det nettsus – og det var askerbøringene som tok ledelsen ved Marcus Valkvæ Erevik.
Begge lag fikk også forsøke seg med overtallsspill før perioden var slutt. Frisk Askers Nicolay Andresen ble utvist for slashing, før Stjernens Joachim Lunde Hermansen fikk en utvisning for krysstakling.
Men ingen av lagene maktet å utnytte fordelen av å være en mann mer på isen, og dermed kunne hjemmelaget gå til pause med ledelse. Skuddstatistikken gikk også i favør av vertene med 6 mot 5.

Mye utvisninger
Midtperioden ble preget av mange utvisninger, som nok også skulle vise seg å være avgjørende for kampen. Allerede etter 28 sekunders spill ble Joachim Johannesen Barmoen utvist for en interference, og i det påfølgende overtallsspillet kunne Frisk Asker doble sin ledelse ved Tobias Fladeby.
Stjernen klarte ikke å utnytte sitt overtall da vertenes Mikkel Christiansen også ble utvist for interference noen minutter senere, og askerbøringene var knapt blitt fulltallige før Andreas Røykås Marthinsen ble sendt i dusjen. Marthinsen fikk 5 + 20 minutter for takling mot hodet pluss to minutter for usportslig oppførsel.
Det påfølgende fem minutter lange overtallsspillet utnyttet Frisk Asker til det fulle ved å sette to pucker bak Preben Rabben Arntsen. Først ved Anton Holm, og så Fredrik Bjørndal. Bjørndals scoring kom for øvrig i fem mot tre, siden Calle Spaberg Olsen også hadde pådratt seg en utvisning for hekting.
Mot slutten av perioden fikk Magnus Eikrem Haugen en utvisning for hekting, men denne gangen skulle det slå andre veien. Filip Lalande utnyttet en tabbe fra hjemmelagets målvakt Henrik Fayen-Vestavik. Målvakten forlot målet for å klarere en løs puck, men spilte den rett til Lalande som sendte pucken tilbake i det åpne målet.
Perioden endte 3-1, og askerbøringene ledet dermed 4-1 etter to perioder. Skuddstatistikken i den andre perioden gikk også i favør hjemmelaget med 10 mot 8.

Transportetappen
Da den første perioden var en relativt tam affære, så var det omtrent hvilepuls gjennom de siste tjue minuttene av kveldens kamp.
Det ble ingen flere scoringer i kampen, og perioden ble veldig oppstykket av flere utvisninger. Nicolay Andresen ble først utvist for vertene etter et par minutters spill før Calle Spaberg Olsen, Brendan Ellis og Dominic Cormier i tur og orden måtte sone hver sin to minutters straff. Hjemmelagets Tobias Fladeby avsluttet med en utvisning for farefullt spill med høy kølle. At askerbøringene vinner skuddstatistikken kun 3 mot 2 i den tredje perioden, tross alle utvisningene gir et ganske godt bilde av hvordan de siste tjue minuttene utviklet seg. Den totale skuddstatistikken endte 19 – 15, og man kan nesten se på kampen som en eneste lang øvelse i undertallsspill. Det er bare å ta lærdom, som jo er grunnen til at man har treningskamper og se fremover. Nå venter to treningskamper hjemme i Stjernehallen mot henholdsvis Vålerenga og Lørenskog før alvoret begynner.