Lørenskog
LOR

GENERALPRØVEN

(Stjernen – Lørenskog 6-1) Stjernen var i realiteten aldri truet i kveldens generalprøve mot Lørenskog, men måtte likevel slåss for å være først på pucken. Etter tre perioder med mange fysiske bataljer, tok byens iskrigere til slutt en fortjent seier.

Tok initiativet
Det gnistret ikke av noen av lagene i kveldens kamp, men gjestene ble likevel fort hengende litt etter da Stjernen skrudde opp tempoet på skøytene. Det gikk også over ti minutter før hjemmelagets målvakt Preben Rabben Arntsen fikk kjenne på pucken.
Etter at begge lag hadde forsøkt seg i overtall, så tok Stjernen ledelsen. Elleve minutter var spilt da Austin Cangelosi fant nettmaskene etter pasning fra Calle Spaberg Olsen, som sammen med John Nicholas Piccinich virker å ha funnet tonen sammen isesongoppkjøringen. Lørenskog pådro seg ytterligere to utvisninger i løpet av den første perioden, og den siste straffen til Espen Kleppe Hermanrud skulle vise seg å være skjebnesvangert. Håkon Imset Stormli serverte Dominic Cormier på blålinja, og amerikaneren doblet Stjernens ledelse med et lurt skudd nede ved stolperota.
Dermed kunne vertene gå til ledelse med 2-0, mens skuddstatistikken også gikk i Stjernens favør med 8 mot 4.

En øvelse i undertallsspill
Midtperioden rakk å bli fire minutter gammel før Stjernen på ny økte ledelsen. Denne gangen var det Joachim Lunde Hermansen som var målgjører, mens Magnus Eikrem Haugen var servitør.
Etter scoringen var det lite spill fem mot fem resten av perioden. Ettersom Brendan Ellis, Austin Cangelosi, Filip Gunnarsson og John Nicholas Piccinich ble utvist veldig tett på hverandre, så fikk Stjernen god trening i å spille med både en og to spillere mindre på isen. Det er selvfølgelig ikke optimalt med mye utvisninger, men de røde spilte godt i undertall og nektet Lørenskog å komme til noen særlige farligheter. Bakerst vartet Preben Rabben Arntsen opp med noen høyst kvalifiserte redninger.
Mot slutten av perioden var det Lørenskogs tur til å pådra seg en rekke utvisninger – blant annet fikk Vetle Gamborg Indrelid fem minutter for en boarding da det gjensto drøyt halvminuttet av perioden.
Men da pausesignalet gikk sto det 3-0 på lystavla, mens gjestene vant skuddstatistikken med 9 mot 5.

Utnyttet overtallet
I den tredje periodens første spilleminutt, mens Indrelid var utvist for gjestene og Håkon Imset Stormli sonet en utvisning for krysstakling han pådro seg i midtperioden, fant Stjernen igjen nettmaskene i spil fire mot fire. Stian Kaltrud Nystuen fikk pucken over linja etter pasning fra John Nicholas Piccnich.
Seks minutter senere fikk gjestene sin redusering da Christian Blomqvist satte pucken i mål, mens Kristian Røykås Marthinsen var utvist for en slashing.
Kampen bar fortsatt preg av mange utvisninger, og nå skulle Stjernen være dødelig effektive i overtallsspill. Gjestenes Vetle Gamborg Indrelid og Noah Aarthun ble utvist for knetakling og hekting midtveis i perioden.
I spill fem mot tre scoret Stian Kaltrud Nystuen sitt andre mål for kvelden med Austin Cangelosi som pasningslegger. Mens i spill fem mot fire fastsatte Marius Carho Hansen sluttresultatet til 6-1 etter pasninger fra Calle Spaberg Olsen og Filip Lalande.
Ytterligere to utvisninger til Lørenskog og en til Stjernen kom i løpet av kampens siste syv minutter, men noen flere scoringer ble det ikke. Stjernen vinner dermed 6-1 i generalprøven, i en kamp som kanskje ikke vil gå ned i historiebøkene som den mest minneverdige, men hvor hjemmelaget like fullt hadde kontroll fra start til slutt. Skuddstatistikken i den tredje perioden i favør Stjernen med 13 mot 12, totalt 26 – 25.

Nå venter alvoret hvor Stjernen åpner med tre strake bortekamper mot henholdsvis Storhamar, Frisk Asker og Comet. Den første kampen i CC Amfi starter den 17.september kl. 17:00.